Dagboka fredag 2. mai 2008

Tallenes tale. Regelverk. Råd mot mobbing. Dagboka gir deg det meste. Men gladfotball også etter pause må du spørre gutta om. Dagens tall Tallmagikeren Gunnar som for noen dager siden fant forbindelsen med søttende mai, julaften og LSK’s bånnplassering, har sendt oss denne lille historien med en skjult spådom i handleposen: Tom Nordlie, mannen som … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. mai 2008»

Tallenes tale. Regelverk. Råd mot mobbing.
Dagboka gir deg det meste. Men gladfotball også etter pause må du spørre gutta om.

Dagens tall
Tallmagikeren Gunnar som for noen dager siden fant forbindelsen med søttende mai, julaften og LSK’s bånnplassering, har sendt oss denne lille historien med en skjult spådom i handleposen:
Tom Nordlie, mannen som snart har trent hele Tippeligaen, forbereder tydeligvis ny reiserute til jobben. Han ble i går observert på en av Romerikes elektrobutikker, der han gikk til innkjøp av ny GPS. Etter mye om og men falt valget på en Tom Tom Go 720.
Er mannen clairvoyant?

En utslitt Nordlie går 20. juli?

Et annet tall for dagen er 60000. I går skrev Dagboka at draktauksjonen hadde innbrakt 35 tusenlapper til Bellona. Kilden vår var TV2 sporten så vi skjønte at det ville være stor sannsynlighet for at det var gæernt. Og det var det jo selvfølgelig. Men altså: Rundt 60 tusen til miljøet. Godt jobba!

På kjøretøyet skal småfolk kjennes
Mange gode minner blir festet til papiret for tiden. Scooter-konkurransen gir oss mye dramatikk:

En ny kaste i India med VIF-logoen i panna.
Et Vålerengaskjerf på en grav.
Gråtende barn som tvangsflyttes fra by til bondeland.

Gjør deg selv en tjeneste: Sett av litt tid til å lese innleggene. Godt og rått. Den siste historien om Mitt Vålerenga som tikka inn tar vi likså godt med her. En hjerteskjærende, men samtidig hjertevarm sak om et lite mobbeoffer:

I barnehagen ble jeg alltid mobba. Dem kasta sand i øynene mine og dem spruta vann. Dag ut og dag inn. Men en ettermiddag var det for en gangs skyld ikke muttern, men fattern som kom og henta meg. Han kjørte Vålerengascooter. Alle unga gjorde store auer når de så det var jeg som satt bakpå. Etter det blei jeg aldri erta mer, og jeg ble aldri våt, og sand og stein blei kasta på andre. Hvem veit, kanskje hadde jeg aldri bitt mobba om muttern hadde vært lur nok til å trille meg til barnehagen i en ekte Vålerengatrille i første omgang.

Sjappeschefern melder om nyheter i Sjappa seinere i sommer: Hvis du ikke vil trille scooter kan du trille vogn. Kombivogn eller trille….Trilla og vogna kan sees i sjappa, kommer i slutten av juli. Kun 100 triller og 75 kombivogner kommer inn. Trille kr 900,- Kombivogn med stelleveske, mygnett osv kun kr 2900.

Spilleregler

Sola skinner over Enga. Gud er god. Etter å ha hatt litt dommerflaks i Stavanger, får vi nå den gode gamle gullgutten Jonny Ditlefsen mot Molde. Vi glemmer aldri da VIF redda livet i Vallhall for fem år siden. Sender en varm takk til NFF for oppsettet. Her lukter det god gammaldags hjemmedømming, deilig. Bruk regelboka godt, Jonny!

Og spillerne må repetere trafikkreglene. Det er to trafikkskilt som gjelds i Moldekampen: Enveiskjøring og Rundkjøring. Alt annet enn spill én vei er et nederlag. Runddansen er en selvfølge. Men så var det dette med undervurdering igjen.

– Snart eksploderer det, sier Daniel Berg Hestad. Vi har ikke fått ut potensialet vårt.

Egentlig litt rart at det går såpass trått for Molde. Vi hadde trua på at laget ville overraske litt i år. Uavgjort mot serielederen er ikke verst, men du verden for måltørke. Vi tror det løsner for dem snart. Men eksplosjon? Uansett, ikke la det løsne eller eksplodere for mye for dem på Ullevål. Ingen reprise av treningskampen i vinter da vi tapte 3-1.

Billetter

Du kan få gratis billetter til kampen søndag. Eneste du trenger å gjøre er å stille på Stovner senter PÅ LØRDAG mellom klokka 1230 og 1400, og være litt aktiv. Vålerenga fotball i samarbeid med Radio1-patruljen har fotballaktivteter på Stovner senter. Her kan barn spille fotball i oppblåsbar binge, voksne kan delta i triksekonkurranse og du kan få muligheten til å møte Jørgen Jalland og Mohammed Fellah. Alle som deltar på aktivitetene har mulighet for å vinne billetter til kampen mot Molde.

Billetter til Brann-VIF legges ut for salg mandag 5 mai kl 10:00. Sesongkortadelen har enerett til og med onsdag 7. mai, deretter er det åpent salg for medlemmer. Billetten, ja du får kun én pr. person, kan kun kjøpes via Sjappa, ingen mulighet i havet til å få billetter ved inngangen på Brann Stadion. Dessuten må du ha med gyldig ID når du kjøper. Du blir registrert på en liste. Det sies ingen ting om å avgi fingeravtrykk, men det er noe vi regner med snart innføres for dem som vil på Bergensbesøk.
Bussbillett kr 450 i salg nå. Gå til klanen dått enno for mere info.

Bortekampen mot Lyn om en måned: Vi har fått hele BendIt-svingen og halve Vestbredden. For Lyn tenker gryn. Ikke tro det dreier seg om gavmildhet. Men Lyn har ikke solgt sjela si. Det gå’kke an. Klin umulig. For da måtte de i utgangspunktet hatt en sjel å selge. Og den varen finnes ikke i Lyn-land.

Billettene er i salg nå. Åpent salg for alle medlemmer i BendIt Nedre.
I BendIt Øvre og på Vestbredden har sesongkortholdere forkjøpsrett til og med fredag 9. mai. Lørdag 10. mai legges resterende billetter til disse feltene ut for salg til alle medlemmer.

På vei til Ullevål
Nøff setter opp første runde i løpet av dagen. Bønder i hele landet ønsker seg Vålerenga. Ikke sant Mjølner? Og Gjøvik-Lyn. Det leste vi i lokalavisene fra Mjøsa og Ofoten. Lokalaviser er topp.

Vålerenga i dag

Bjølsen Valsemølle på Hr Nilsen ved Tinghuset. Showet starter ca kl 21. Da rekker du Quizen på Bohemen også, den starter som vanlig 18.01.16, hundredelene er strøket.

Vålerenga neste uke
VPN erfarer at Stadion kommer på sakskartet på ekstraordinært møte i neste uke. Det betyr at saken kommer til å vedtas på bystyremøtet den 14. mai, altså like raskt som om den skulle vært på kartet sist tirsdag.

Og i det denne dagboka er gjenstand for litt retting: Vålerenga møter Ørn i Horten i første runde neste uke, i pinsetider.

Legg igjen en kommentar