Dagboka torsdag 10. april 2008

Nok en dag med et uventet og litt for langt møte, men dagboka ble nå til lell. Unggutter, og forberedelser til forberedelser til Lillestrømkampen er tema. Unggutta Fælt som Aftenposten er ute etter klubben vår om dagen. I dag frontes sportsnyhetene med overskriften «Sender vekk talentene» om nettopp Vålerengas tendens det siste året (årene?) tili … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 10. april 2008»

Nok en dag med et uventet og litt for langt møte, men dagboka ble nå til lell. Unggutter, og forberedelser til forberedelser til Lillestrømkampen er tema.

Unggutta

Fælt som Aftenposten er ute etter klubben vår om dagen. I dag frontes sportsnyhetene med overskriften «Sender vekk talentene» om nettopp Vålerengas tendens det siste året (årene?) tili å sende unggutter til andre steder….

Der de kan utvikle seg videre.

– Vi leier ut disse spillerene fordi vi ikke ser at de kommer til å spille så mye a-lagsfotball med det første. Men spesielt Glenn og Jørgen har spilt en god del i Tippeligaen, og vi anser alle disse som for gode til bare å spille på 2.-divisjonslaget, trene med a-laget og få et kvarter i Tippeligaen i ny og ne. Da er det bedre at de får seg en kamparena utenfor VIF, sier Tor Ole Skullerud til Aftenposten.

Semb er enig i samme avis.

– Disse spilerene ønsker å ta steget inn i a-laget, men samtidig er det fote et langt og vanskelig steg å ta in en toppklubb. Derfor er jeg på linje med Vålerenga og ser at det kan være en riktig vurdering å leie ut spillere som er ganske langt unna plass på et lag der de konkurrerer med a-lagsspillere over hele fjøla.

Det er vanskelig dette her, vi har hørt rykter om at visse unggutter nærmest har krevd «spilletidsgaranti» for å kunne bli i Vålerenga, andre sliter med det lille ekstra som skal til for å ta steget helt til topps, noen hadde sikkert hatt godt av å forbli i klubben og «få seg ett kvarter i ny og ne», men aller helst hadde vi vel sett at vi fikk en unggutt som tok en Carew eller Walcott. Bare så synd at det skjer så sjelden.

Selv dagens Vålerengaungdom, Harmeet Singh, er enig at det kan lønne seg å komme seg litt vekk for å få spilletid.

– Jeg tror jeg kan ha godt av å bli leid ut, for eksempel til 1.-divisjon. Da får jeg spille fast, og jeg tror jeg utvikler meg mer ved å spille hele kampen enn bare 20 minutter i Tippeligaen, sier han i Aftenposten.

Men akkurat Singh vil ikke klubbledelsen slippe.

Troppen mot Lillestrøm
Vålerenga kan stille med en så og si skadefri tropp foran søndagens bortekamp mot Lillestrøm i Tippeligaen. Jalland og Fellah trener for fullt men er ikke helt klarert for kamper enda rapporterer vif.no.

…og apropos Lillestrøm

Så er jeg for tiden på mine knær og takker min skaper for at jeg ikke er LSK-supporter. Tenk å måtte forholde seg ikke bare til tantene i NFF, men også til en egen klubbledelse som er besatt av samme tankegods. En bedre leksjon i firkantethet kan neppe oppvises enn den vi nå er vitne til fra Frank Grønlund og LSKs side. Vi bare spør: Hva er gærnt med å la ledelsen i Kanarifansen ansvaret for å rydde opp i de tvilsomme elementene sjøl?

Legg igjen en kommentar