Dagboka torsdag 24. januar 2008

Det trenes på Kanariøyene. Det er vinter i Oslo med 5 plussgrader og sol. Brøytebilene står. Langrennskia står der med påskeklisteret fra ifjor. Hvorfor gå over bekken etter vann? Dette er dagboka på en januardag i byen med ett lag. Gran Canarias y futbol Kannariøyene (med trykk på N) og foppall. Vår man har levert … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 24. januar 2008»

Det trenes på Kanariøyene. Det er vinter i Oslo med 5 plussgrader og sol. Brøytebilene står. Langrennskia står der med påskeklisteret fra ifjor. Hvorfor gå over bekken etter vann? Dette er dagboka på en januardag i byen med ett lag.

Gran Canarias y futbol
Kannariøyene (med trykk på N) og foppall. Vår man har levert nok en rapport. Den finner du på forsida av VPN. Eller så kan du lese resten av dette vrøvlet og klikke på lenka i bånn av denne sida.

En tekst med mange metaforer
Vi kliner til og er skikkelig breiale her. Tjukke L’er, a-endinger som Åslaug Haga ville ha misunt oss og doble koNNsoNNaNNter over hele fjøLa. Vi identifiserer oss med gutta på gølvet og flirer av gutta på børsen. Og sammenhengen? Fra børsens østre vindu kan man faktisk se hva man er stolte av i denne byen. Laget vårt. Tilfeldig neppe?

Børs eller katedral. Er det penger eller kulturen som gjelder i denne byen? Er det riktig å bruke 5 milliarder på en opera? Er det feil å bygge tak over en skøytebane samtidig som man syns det kan være en idé å gi Vålerenga sin egen katedral? Husker du alle løftene? Har man egentlig kommet noen vei annet enn å innføre 60 km/t på Ringveien? Hvem er det som holder i trådene, eller er det ingen tråder som holder oss?

Og hva var det i morrakaffen min?

Kaggestad har startet kartleggingen
Vår nye mirakelmann på trenersida er ikke med til Kanariøyene. Han er hjemme og analyserer resultatene av den omfattende testingen som spillerne har vært gjennom siden Kaggestad kom til klubben. Til Dagsavisen sier Kaggestad:

– De testene vi har gjort av spillerne er så bra at vi spesifikt kan se hva den enkelte spiller skal prioritere for å utvikle seg videre.

Kaggestad vil ikke ut med spesifikke resultater på enkelte spillere, og han trekker fram det faktum at fotball ikke er som annen utholdenhetsidrett:

– Fotball er en spesifikk idrett. Også rollene til den enkelte spiller på laget er så forskjellig. Av en keeper kreves det noe annet enn av en midtstopper. Av den noe annet enn en midtbanespiller. Av den igjen noe annet enn en spiss. […] Men disse testene gir oss et kjempefint grunnlag for å følge opp den enkelte, og til å finne den enkelte spillers utviklingsmål.

I alt har man målt spillerne i forhold til 20 parametere forteller Kaggestad. Jøss! Da jeg trente tok vi pulsen med fingeren på halsen og telte antall slag i løpet av 15 sekunder. Dette ganga vi så med 4 og fikk «pulsen». Var den på over 170 slag var det bra…

…ting går framover. Heldigvis.

Vi må vel bare innse at vi har begynt å bli gamle. For de unge gutta er dette en del av hverdagen, for de litt eldre spillerne må det jo være ganske moro å se hvordan ting har utvikla seg. VPN skal ta en prat med Ronny og høre hvordan han takler «alderdommen.»

Forøvrig så vet du at du er i ferd med å bli gammel når du lurer på om det er noen annet du kan ta med deg opp når du er nede og knyter skolissene dine.

Aalbu synger Vålerenga Kjerke
Her hadde vi tenkt til å skrive noe om dette innslaget på VifTV. Men spilleren fungerer ikke på maskiner med eple på. Litt sur nå.

Legg igjen en kommentar