Dagboka onsdag 7. november 2007

Nå er han på plass. Landslagskapteinen er i hovedstaden og med det starter tidenes satsing. Det er rett og slett bestemt at Vålerenga skal bli en gigant. Martin Andresen Endelig er det på plass, vi har vært nesten sikre, alle medier har stått i kø for å bekrefte det med sine anonyme kilder. I går … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. november 2007»

Nå er han på plass. Landslagskapteinen er i hovedstaden og med det starter tidenes satsing. Det er rett og slett bestemt at Vålerenga skal bli en gigant.

Martin Andresen
Endelig er det på plass, vi har vært nesten sikre, alle medier har stått i kø for å bekrefte det med sine anonyme kilder. I går var han på plass, Martin Andresen er i Vålerenga. Martin har skrevet en kontrakt som går over tre år og skal være både spiller og manager. Vi ønsker velkommen til Vålerenga, vi ønsker deg velkommen hjem. Når vi sier hjem, så er det mer enn en talemåte. Martin Andresen er nemlig flaska opp med Vålerenga. Les hva Romerike Blad trykket før en kamp mellom Stabæk og LSK:
”- De er harry, og det står jeg ved. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har alltid hatet den klubben (LSK). Du kan vel si jeg har fått det inn med morsmelka, sier Andresen, som selv er erklært Vålerenga-supporter.”

Trenersatsing
Martin Andresen skal ta ut laget og han skal være den som henter spillere. Med seg skal han ha et team av trenere. Vi skal ha en offensiv trener, en defensiv trener, en trener med ansvar for kampledelse, en trener med ansvar for treningene, en keeper trener og en fysisk trener. Foreløpig er ikke navnene på plass, men vi kan konstantere at spekulasjonene har begynt å gå og at det vil bli trangt på Vålerengas innbytterbenk. Sjefen over alle sjefer er Martin Andresen. Min første skepsis var at det vil bli vanskelig å få på plass solide navn i såpass vingeklippede roller. Når spekulasjonene allerede har begynt med navn som Steinar Nilsen og Per Mathias Høgmo, er det grunn til å ta det litt roligere. Vi ser i hvert fall på riktig hylle.

Exit Harald Aabrekk
Det ble i går klart at Vålerenga og Harald Aabrekk avslutter sitt samarbeid. Vi ønsker Harald Aabrekk lykke til videre, han var et trivelig bekjentskap.

Omveltninger
Det har vært varslet at det blir omfattende utskiftninger og måten man løser trenerspørsmålet bekrefter dette. Vi har etterlyst en sjef som er sterk nok til å stille hårete krav, sterk nok til å få ting på sin måte, en sjef som har tillit hos investorene. Det virker som om Martin Andresen er den sjefen.

Pressekonferansen
Det var med en litt underlig følelse man satt og fulgte pressekonferansen i går. Både rent teknisk, men også i forhold til regi var det lite som tydet på at vi er kommet dit vi vil være i forhold til å oppfattes som en profesjonell mediabedrift. Det ble mye rør, og en kombinasjon av festtaler og årsberetning før man kom til det folk ville ha. Flott av klubben å rose tifogruppa og andres imponerende innsats, men i går handla det om Martin Andresen. Ikke la folk spise seg mette på lapskaus hvis du har invitert dem for å spise kake.

Nordens beste i alt fra fotball til barnehagetanteri
Vi husker alle at Breen og Aalbu ikke tok ferie i sommer. Tida skulle brukes til å få ting på plass. Jeg husker at jeg på vegne av VPN var spydig i forhold til at jeg ikke var så opptatt av at de ikke hadde ferie, men mer opptatt av hva de leverte av resultat. Innholdet i gårsdagens pressekonferanse gjør at jeg må spise de ordene. I går ble det levert. Klubben kom med en målsetting som er utarbeidet av hele organisasjonen, målsettingen er at vi skal bli best i Norge og Norden på en rekke områder:

  • Bli ledende i Norden innen 2013, unike i Europa på samme tid
  • Hevde seg stabilt i toppen innen 2010
  • Jevnlig delta i europeiske gruppespill
  • Ha spillere på alle aldersbestemte landslag
  • Ha spillere på nordiske a-landslag til enhver tid
  • Utvikle en profesjonell speideorganisasjon
  • Bli ledende på teknologi og talentutvikling
  • Bli best i Norden på SFO (Skolefritidsordninger), toppidrettsgymnas og akademi

Omveltninger i spillerstallen
Vålerenga har mange spillere som i disse dager får beskjed av klubben om de er ønsket i 2008-sesongen. Arni Gautur Arason, Ronny Johnsen, Arnar Førsund, Steinar Strømnes, Jan Derek Sørensen og Alexander Mathisen. En lang liste med mange gode spillere. I tilegg kommer de som er interessante for andre klubber. Av de som har vært avisaktuelle for overgang den siste tiden nevnes Kjetil Wæhler, Jarl Andre Storbæk og naturligvis Andre Muri som Odd har opsjon på. Mange av disse vil forsvinne og vi er kanskje inne i tidenes omveltning av en Vålerengastall også. Ut fra hva som ble levert i 2007 så er det i hvert fall helt klart at årets stall ikke står på riksantikvarens liste som bevaringsverdig.

Vi har bare sett begynnelsen
Med rekordmange kjøpelystne klubber er de siste dager spekulasjoner rundt Martin Andresen bare begynnelsen. Se frem til nesten tre måneder med glede, håp, fortvilelse og skuffelse. Vi vil miste noen og vi vil få noen. Velkommen til Tippeligaen 2008

Legg igjen en kommentar