Dagboka mandag 15. oktober 2007

Så var derbyuka her igjen. Vi møter Lyn på «bortebane» om seks dager. Dagboka lader opp til årets siste derby med en stor porsjon pågangsmot, litt utålmodighet og en skvett malurt sånn på tampen. Lyn… Er et av høstens dårligste lag, vi er et av de bedre (hadde vi slått LSK hadde vi vært et … Fortsett å lese «Dagboka mandag 15. oktober 2007»

Så var derbyuka her igjen. Vi møter Lyn på «bortebane» om seks dager. Dagboka lader opp til årets siste derby med en stor porsjon pågangsmot, litt utålmodighet og en skvett malurt sånn på tampen.

Lyn…
Er et av høstens dårligste lag, vi er et av de bedre (hadde vi slått LSK hadde vi vært et av de beste). Vi er faktisk et av de bedre lagene i årets Tippeliga på mange måter, det vi har vært best til har vært å fôre landslaget med spillere, og ikke bare med stallfyll men med spillere som har jobba og slitt med flagget på brystet. At vi har 33 poeng og en sjuendeplass etter 23 kamper får vel være godkjent med tanke på hvor fatalt det hele startet.

Lyn hadde taket på sakene før sommeren. Det ble snakket om medalje og det ble snakket om mye annet rart også. Noen underskrifter viste seg å være falske, og der de ikke var falske ble de satt av unge afrikanske hender på kontrakter som sikra innehaverne solide lønnshopp, Lyn fikk penger i klubbkassa (som har vært et pengesluk for Onkel Atle i mange år) og laget har hatt sin dårligste høst på mange år.

Akkurat nå puster nedrykksspøkelset Lyn godt i nakken. Laget tåler rett og slett ikke flere tap. Og så skal de spille mot oss. Et Vålerengalag som aner et slags «plaster på såret» etter årets mellomsesong. Et plaster som heter seier over Lyn i en obligatorisk fotballkamp i den øverste fotballdivisjonen i Norge siden 1981. Det hadde smakt og det kan – dersom ballen ruller vår vei igjen – holde liv i en fjerdeplass, europacup og alt det gode som følger med.

Nedrykk
På den andre siden: Skulle Lyn rykke ned så kan vi oppleve at vi blir uten to stykk ekte byderby til neste år. Personlig så syns jeg det hadde vært litt kjipt. Norsk fotball trenger denne typen oppgjør, men det hadde jo vært morsommere om det var to lag som hadde jevnstore supporterskarer som stod hele kampen, som kledde seg i lagets farger, som sang og som satte hverandre i stevne.

Bastionen vs. Klanen blir rett og slett rått parti. Du kommer liksom ikke langt når du er mer opptatt av hvordan du ser ut på tribunen (Hårbåndet, Lynskjorten med oppbrettet snipp, Tigerbeltet, Jeansene med strikk rundt anklene og De hvite Lacosteskoene) enn å synge så du blør ut av halsen for laget ditt.

Derfor er det på tide å stoppe kjeften på disse kvisete småkidsa med litt ekte supporterengasjement, 2 x 45 med full spiker fra tribunen og 2 x 45 minutter med knallhard jobbing fra gutta er varen som skal leveres søndag mellom klokka 18 og 20.

Og siden vi er i gang: I våre forsøk på å finne noe av relevant informasjon om kampen i landets aviser endte vi opp på Lyns egne sider. Der reklameres det for en del nye produkter i Lyn-butikken:

«Nye produkter har også kommet, blant annet hettegensere til voksen, hettejakke til barn, damepolo og vin–glass.»

Dette med hettegensere er jo grei skuring, men så begynner det å hakke litt: Damepolo? Og vin-glass? (Det heter vinglass i ett ord forøvrig) I Sjappa har vi rugbygensere, vi har drakter i alle fasonger, typer og størrelser, vi har stringtruser og vi har boxere. Vi har barneklær som kan produsere både to og tre misunnelige blikk i barnehagen, og vi har vår egen sykkel. Det vi ikke har er det ikke noen vits å ha i en supporterbutikk.

Pologenser og vinglass? Mårn du…

Kjetil om sesongen
Det er en Kjetil igjen på Valle. Og han skulle helst ha reist han også. Men det ville ikke klubben. Aalbu lurte på om RBK hadda røyka sokka sine da de ville bytte Kone mot Wæhler. Hva skal vi med en spiss som ikke scorer mål var responsen…

Uansett hvordan man vrir og vender på dette så oppstod det faktisk en sub-optimal sistuasjon. Og dette er faktisk noe som skjer svært ofte når to parter ikke tør møte hverandre og komme fram til den løsningen som hadde vært best for begge parter. Å samarbeide. Vi kunne fått Kone (så spørs det om han hadde begynt å score for oss på samme måte som han har gjort det for RBK)og vi kunne fått en stor sekk med penger. Kjetil kunne fått det karrieresteget han ønsket seg (eller?) og alle kunne vært «buddies» og tatt hverandre i henda.

I stedet endte det med at Kjetil ble. Kone putta mål i et forrykende tempo. RBK fikk ikke en tjue år gammel østerriker for rundt 30 millioner. Kjetil skada seg i kamp for landslaget og er ute resten av sesongen.
Kjetil har kontrakt ut 2009 sesongen. Så spørs det om vi noensinne får et nytt bud på han i 8-millionersklassen. Vi lurer også på om det var sokkene til Eggen senior eller Eggen junior Aalbu sikta til.

Resten av uka
Hele denne uka vil vi ha egne saker som dekker byderbyet. Vi får intervjuer, kommentarer og garantert flere sleivspark en andre uker. Rett og slett fordi de er dem og vi er vi!

Legg igjen en kommentar