Helgedagboka søndag 30. september 2007

Søndag og litt over tre timer til kamp i Skien. Dagboka kommer på en søndag fordi dagboka som skulle ha kommet i går blåste bort i møkkaværet. Vi gratulterer juniorene med NM-finale. Glenn Roberts scora 3 mål, Bodø-Glimt ingen. Finale! Vålerenga feide Bodø-Glimt av Voldsløkka i går og er klare for sin første finale siden … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 30. september 2007»

Søndag og litt over tre timer til kamp i Skien. Dagboka kommer på en søndag fordi dagboka som skulle ha kommet i går blåste bort i møkkaværet. Vi gratulterer juniorene med NM-finale. Glenn Roberts scora 3 mål, Bodø-Glimt ingen.

Finale!
Vålerenga feide Bodø-Glimt av Voldsløkka i går og er klare for sin første finale siden 1968.

– En NM-finale er kronen på verket for oss etter seks år med store fremganger. Det var stort å vinne Junior Elite-turneringa på Hamar i fjor, men NM har hengt høyt der oppe hele veien uten at vi har lykkes i turneringa. Det har vært mye nesten, så når vi endelig når målet om NM-finale er det fantastisk gøy.

Dette sier trener Andreas Holter til Vif.no. Vi møter Start i finalen. De slo Bryne 4-0.

Så kan man jo spørre seg hvor de andre lagene i Norge befinner seg? Start ligger som kjent med begge bena godt plantet i bunnstriden. Bodø-Glimt ligger på kvalik og Bryne vaker (heldigvis) rundt på midten av tabellen i Adeccoligaen. Hvor er Brann? Hvor er RBK? Hvor er de andre «topplagene»? Hvem er det som tar talentutvikling seriøst i dette landet?

Vi gleder oss til finalen, og vi gleder oss til flere innhopp av unge lovende Vålerengaspillere i årene som kommer! Og vi syns det nye UEFA-reglementet som blant annet fokuserer på «egenavlede» spillere høres mer og mer spennende ut.

Bot og bøter
Så har altså doms- og sanksjonsutvalget i forbundet sagt sitt, og bøtene var vel ikke så ille som kan frykte når NFF skal kreve inn penger. 20.000 kroner for å ha kastet en ølboks og fyring av pyro, sier vi ikke noe på. Og Sandefjord fikk 10.000 kr i bot fordi de burde vært godt kjent med risikoen for at Vålerenga-supportere ville forsøke å smugle inn ølboks og pyroteknisk materiell. Vel, det vi syntes var mest interessant i utvalgets redegjørelse, er følgende:

«I formildende retning legges det i dette tilfellet stor vekt på den måten Klanen og Vålerenga Fotball har håndtert den aktuelle saken. Vålerenga har både før og etter kampen håndtert saken på en forbilledlig måte».

Riktignok skriver de ikke eksplisitt at Klanen opptrådte på en forbilledlig måte, men der i gården er de i alle fall svært fornøyd med at han fyren fikk deng så det holdt av pent kledde blant Engas patrioter. Selv sier vi forsåvidt ikke så mye om det faktum at idioten (som nå er utestengt i 3 år samt en del tusenlapper fattigere) fikk smake, men litt ironisk synes vi det er at forbundet applauderer det samme.

Kampen i dag
Morten Fevang soner karantene. Ryggen plager fortsatt Tarjei Dale som trolig er ute for resten av sesongen. Tommy Svindal Larsen er tilbake i trening og ventes å være klar. Ronny Johnsen er usikker. Tilsvarende møte i fjor: 3-2

Odd røyk ut av cupen mot Haugesund tidligere i uka. Har gått på noen gedigne kjempesmeller på hjemmebane mot bla. Stabæk og Brann.

Ny trener ble ansatt på fredag. Faren til Flindt-Bjerg. Yabadaabbadooo.

Ellers?
Vi merker oss at Arild Sundgot har hatt noen tøffe dager. Stakkars! Inger Britt Jenssen syns at Nordlie og Fjørtoft er noen tullinger. De har ingen god lederkultur der oppe på Lillestrøm. Jan-Erik Aalbu syns Jenssen prater piss. Det syns vi også. Kultur på Lillestrøm? Hallo. Det regner vel trimpotter og revehaler før den tid

Legg igjen en kommentar