Helgedagboka lørdag 30. juni 2007

Ferie. Livet går inn i en slags dvale. Vi lar humla suse. Sover lenge. Tar livet som det faller seg. Eller? Kamp mot Viking Laget fra Stavanger er på plass i hovedstaden. Vi møter et av formlagene i Tippeligaen. Viking har vunnet 5 av de siste 6 kampene de har spilt i årets serie. Uwe … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 30. juni 2007»

Ferie. Livet går inn i en slags dvale. Vi lar humla suse. Sover lenge. Tar livet som det faller seg. Eller?

Kamp mot Viking
Laget fra Stavanger er på plass i hovedstaden. Vi møter et av formlagene i Tippeligaen. Viking har vunnet 5 av de siste 6 kampene de har spilt i årets serie. Uwe Rösler tapte ikke mot Vålerenga (i obligatoriske kamper) på den tida han var der oppe på Romerike. De er selvsikre nå. Mulig at det er det som skal til for å tenne våre gutter. At det kommer en gjeng med selvsikre, lett arrogante og undervurderende fotballspillere med tilholdssted i oljebyen. (Det er jo ingen av dem som faktisk kommer fra Stavanger, eller er det?)

Vålerenga har slitt i årets serie. Vi har vunnet tre kamper. Det er ikke godt nok. Det paradoksale er at vi har tapt kamper vi har styrt fra start tl slutt. Vi har tapt kamper der vi har blitt rundspilt. Og vi har tapt kamper der vi så ut som et bedriftslag. Det finnes ingen fasit på Vålerenga 2007. Det er frustrerende, irriterende og ikke så rent lite provoserende å se hvor lite vilje det har vært til blø for drakta i år. Jeg skriver dette med trykk på vært, fordi jeg regner det som noe som hører fortida til. I de resterende kampene denne sesongen vil vi se et lag som slåss, blør og kjemper for å redde klubbens ære.

Kampen i dag er fremskyndet. Den skulle ha blitt spilt i morgen, men TV2 har funnet ut at dette er en kamp med stor TV-interesse og har da laget lørdagskamp av den. I og for seg greit. Man kan ta den litt lengre ut om det blir seier i dag, men det er jo klin umulig å legge planer når kampene flyttes på denne måten. Som supporter er det i alle fall blitt slik at man må regne med fotballkamper på alle dager til alle døgnets tider.

VPN er i alle fal sikre på at kampen i dag ikke blir noen reprise på forrige skjebnekamp mot Aalesund. Det er uansett et være eller ikke være for laget, treneren og apparatet rundt. Tap i dag gjør at en del røster innad i klubben og Klanen får mer vann på mølla. Mølla som maler klubben til mjøl. Og mjøl er det lite hold i.

Flora Tallin
Så trakk vi Estlands topplag som første hinder i kvalik til årets UEFA-cup. Kristen Vikmaes klubb. Laget slo ut Lyn i fjor. Og skal ikke undervurderes. Første kamp spilles borte i Tallin torsdag 19.juli. Returoppgjøret finner sted den 2. august

– Flora Tallin blir en fin utfordring. De slo jo ut Lyn i fjor, og var et av de bedre lagene i vår gruppe, sier Vålerengas hovedtrener Petter Myhre til vif.no.

En fin innstilling på den mannen. Vi liker å møte gode lag vi, for da spiller vi bra…

Tallin er uansett en meget fin by. Det er rimelig der (selv om prisene er på vei opp). Utelivet er genialt. Alle som ikke har lagt planer for sommeren bør vurdere en tur til Østerled. VPN kommer med mer informasjon om laget.

Sommerferie
Klokka 21.00 i kveld vet vi om vi kan møte de neste tre ukene med senkede skuldre, eller om vi inntar fellesferien med ett poeng per kamp på like mange spilte.

Jeg vet hva som skal til for at min ferie skal bli av den hyggelige sorten.

Tre poeng mot Viking. Og jeg er ikke alene

Legg igjen en kommentar