Helgedagboka lørdag 23. juni 2007

Sankthansaften i striregn. Kamp i Ålesund om noen timer. Dagboka er hjemme med Reiseradioen, Pop-quiz med Finn Bjelke og fotball på flatskjerm i TV-stua. Været En kollega av meg er samboer med ei dame fra Ålesund. Han har sin svigerfamilie der oppe. Min kollega kan opplyse om at alle samtaler på en eller annen måte … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 23. juni 2007»

Sankthansaften i striregn. Kamp i Ålesund om noen timer. Dagboka er hjemme med Reiseradioen, Pop-quiz med Finn Bjelke og fotball på flatskjerm i TV-stua.

Været
En kollega av meg er samboer med ei dame fra Ålesund. Han har sin svigerfamilie der oppe. Min kollega kan opplyse om at alle samtaler på en eller annen måte dreier inn på eller dreier seg om været. Gudene må vite hvorfor. En ting er i alle fall sikkert. Været er viktig i vårt langstrakte land. Mulig det har med vår tid som sjøfartsnasjon og fra den tida da det bodde en fiskarbonde på hvert eneste nes langs kysten. Livet var bokstavelig talt avhengig av værgudene. Det henger igjen dette her. For været spiller jo egentlig ingen stor rolle i våre liv. Joda, det er kjipt med regn og det er slitsomt med uker uten sol, og når varmen kommer så klager vi på den også, men spiller det noen rolle? Har vi ikke annet å bruke tida på?

Ålesund har kunstgress, tak over tribunene. De eneste som blir våte, er de ute på banen. Og nå er det altså Vålerenga som gjester de oransje og blåkledde gutta fra Sunnmøre. Aalesund sliter i Tippeligaen. Det gjør de hver gang de er oppe og leker med de store gutta. De rykket ned i 2003 da Tromsø slo RBK 4 minutter på overtid, de rykka opp til Tippeligaen året etter og rykka ned i 2005. I fjor rykka de opp, og alle har tippa at de rykker ned igjen. Aalesund er et klassisk heislag, men de er en gjeng med hyggelige heiskjørere. Den hyggeligste av dem alle er Amund Skiri. Vi savner deg her nede Amund. Lasse Olsen er også en sympatisk gutt. Sønn av Vålerengalegende Terje Olsen, og Norway-Cupmester i 1992 for Vålerenga med Lyns Tommy Berntsen. Jaja. Fotballfamilien kan jo likne litt på forholdene der ute på bygdene. Alle kjenner alle, alle har samme bestefar og alle har ei tante som kjenner en som har spelt mot Vålerenga i en cupkamp i første, andre eller tredje runde av Norgesmesterskapet i fotball.

Kampen i kveld er et være eller ikke være for begge laga. Vålerenga kan ta et byks oppover på tabellen. 16 poeng kan sende oss opp blant de 6-7 beste laga. For Aalesund betyr tap et liv i sumpa, og nedrykkssnakk i hele ferien – ved siden av værpraten da…

Aftenposten tipper at resultatet blir 1-2. Vi mener at seier er det eneste som duger.

VPNs klipperunde på en lørdag

Arnar Førsund er på vei bort fra klubben. Dette melder Tips.as. Vi sakser:

Arnar Førsund kom til Vålerenga som ett av Norges største stopper-talent. Han har imidlertid aldri klart å spille seg inn i første-elleveren, og har vært lånt ut store deler av tiden. I fjor spilte han Tippeliga-fotball med Sandefjord. I år spiller han i Adeccoligaen med Kongsvinger.
Kontrakten hans med Vålerenga går ut etter denne sesongen. Og når Kongsvinger møter Moss hjemme på Gjemselund til helgen, sitter det representanter for minst tre klubber for å se på nettopp Førsund.
Spanske Real Murcia og nederlandske Herenveen og Twente kommer alle til Gjemselund og skal være villige til å hente nordmannen allerede nå i sommer.
Stopperplassen er vel den plassen der det ikke akkurat trengs noen bedre. Våre to i midten er på toppen av alle spillerbørser i alle landets aviser. VPN syns at Arnar er en bra mann, og vi skjønner at han vil videre. Vi ønsker lykke til og håper at klubben for ei krone eller to for mannen med «Dan Eggen-håret».

Politiet følger med i Ålesund. Dette melder Sunnmørsposten. Vi sakser videre:

Kombinasjonen lørdagskveld, St.Hansaften og hjemmekamp mot Vålerenga kan bli heftig nok. Politiet i Ålesund setter inn ekstramannskaper.

– Vi forbereder oss på ei hektisk helg, men tror det skal gå greit, sier politioverbetjent Ingmar Farstad, leder for ordensavdelinga ved Ålesund politistasjon.

Farstad regner med at om lag 1.100 Vålerenga-supportere vil innta byen i helga. Mange av dem vil bo her i to døgn.

– Vi har hatt besøk av dem tidligere, og det gikk helt fint. Det tror vi det gjør denne gangen, også. Men de vil helt sikkert sette sitt preg på byen både før og etter kampen, sier politioverbetjenten.

Men kombinasjonen fotballkamp og St.Hansaften gjør altså at politiet velger å kalle inn flere på jobb slik at de kan ha enda flere patruljer ute i gatene enn hva som er vanlig på en lørdagskveld.

– Dessuten har vi pålagt AaFK å leie inn flere politifolk til vakthold, enn hva de pleier å gjøre til fotballkampene, legger Ingmar Farstad til.

Han hører nå interessert på værvarselet, og man kan være fristet til å tro at han håper på kulde og regn som kan dempe gemyttene. Men det gjør han slett ikke:

– Jeg håper det blir ei fin helg på alle mulige måter, at alle kan kose seg i godt vær. St. Hansaften pleier å gå fint for seg her i byen. Men vi har såpass mye folk i beredskap at vi skal kunne takle det som eventuelt måtte oppstå, legger lederen for ordensavdelinga til.

Hva var det vi sa?

Været er viktigere enn fotball.

Legg igjen en kommentar