Dagboka onsdag 30. mai 2007

Vi er en av de største minoriteter på landslaget. Men vi trenger ingen psykolog. Sånn omtrent er Dagboka idag Landslagsrelatert Dum di dum di dum. Det blir straks litt mindre trøkk med en gang man er inne i en landslagsuke. Sånn er det bare. Men så har det seg sånn at Vålerenga jo har hele … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 30. mai 2007»

Vi er en av de største minoriteter på landslaget. Men vi trenger ingen psykolog. Sånn omtrent er Dagboka idag

Landslagsrelatert
Dum di dum di dum. Det blir straks litt mindre trøkk med en gang man er inne i en landslagsuke. Sånn er det bare. Men så har det seg sånn at Vålerenga jo har hele fire spillere i troppen til kampene mot Malta og Ungarn: Grindheim, Daniel, Storbæk og Wæhler. Vi er da den klubben sammen med Brann som har flest spillere i troppen, såvidt vi kan telle. På tross av den begredelige sesongstarten har altså våre fire sett gode nok ut for Hareide. Skal vi stikke fingern i jorda ville vi kanskje ikke vært så overrasket om verken Daniel eller Storbæk var med, men det handler nok om hvilke andre spillere Åge har å velge på. At Grindheim og spesielt Wæhler er med er for meg mer forståelig. Misforstå meg ikke, jeg vet at både Daniel og JAS kan levere varene. Men de har ikke spilt på sitt beste ennå i år. Det kommer nok, sier vi.

Ellers er det en skikkelig bombe at billettsalget til kampen går treigt. I Dagbladet viser Solheim i NFF forståelse for at folk ikke syns det er så spennende med Malta nå med Norges prestasjoner i mente. Men han sier ingenting om at de billigste billettene koster 250 spenn, om vi forstår det rett. For å se Norge mot Malta. Kanskje kan det ha noe å si?

Vålerenga trenger ikke hodekrymper
Dum di dum di dum. Det måtte komme: spørsmålet om det sitter i hodet på spillerne når de ikke scorer mer enn 6 på 8 kamper. Og spesielt ikke med tanke på alle sjansene mot Plankebygda.

– Det er for dårlig, men jeg tror det blir feil å psykologisere dette. Det kan gjøre problemet større, tror trener Harald Aabrekk. Lange og Grindheim er enige i det, forteller Aftenposten.

Jeg er enig jeg. I dagens samfunn er det altfor, altfor lett å kalle inn hodekrymperne når man ikke får til det man prøver på. I stedet for å bite tenna sammen og jobbe det inn. Drar man inn en psykolog så tidlig som dette blir det som startgass i en boble – den blir avhengig. Plutselig så tror man ikke man selv klarer biffen. Og da har vi i all sannhet en haug med puddinger i blått. Dette skal nok gutta komme ut av selv. I alle fall nå. Det andre som heldigvis ikke skjer så ofte i dagens samfunn, men desto oftere i fotballen er at man finner en sjef som må ta hatten å gå. Slik Rekdal måtte. Og hver gang vi har sagt at man kanskje snart skal holde pusten litt lenger så ryker en eller annen, fordi det kreves så jævla mye. Jeg håper vi holder pusten for Myhre en stund til.

Da vil vi heller foreslå at Kjell mikser en dobbel MuhlEgg som må drikkes gjennom sugerør, eller at gutta sendes ut på straffeeksersis med sekker fylt med stein og glasskår i skoa. Eller kanskje man rett og slett skulle ha brukt psykologen på Rami Shaaban før kampen, med nedbryting av hans selvtillit som mission ikke impossible.

TV dikterer
Dum di dum di dum. Og nå snakker vi ikke om Tippeligaen, der vi jo alle at vi er under TV2s jernhæl siden klubben solgte både rompe og sokker for en milliard. Neida, TVNorge med nordiske søsterkanaler er i forhandlinger om Royal League, melder NA24 Propaganda. Et aspekt med forhandlingene kan være flytting av sesongstart i iskremligaen til våren fremfor høsten, så man ikke kolliderer med vinteridrettstarten. Så får vi se om det gjør det hele mer moro.

Ellers
Dum di dum di dum.

…ser det ut til at Dan Thomassen ikke kan sesongdebutere for oss 1. juli. Siden kampen mot Viking ble flyttet til 30.juni. Doh?

… har Vålerengas beste spillere (de som kåres på kampene) ifølge Vif.no gitt 30 000 kroner til Radiumhospitalet og kreftsaken. Knallbra, vi bøyer oss faktisk i støvet.

…sier Klanens styre følgende om VPN i en egen artikkel etter den høydramatiske utmeldingen til Mr. Andersen (ikke fra Matrix): ”Nå er både VPN og Andersen såpass drevne i politiske virkemidler at dette neppe var tilfeldig kommunikasjon”. Ey, med de gnomene vi har i redaksjonen er vi neppe istand til å tenke annet enn komplett tilfeldige tanker, vi tar sterk avstand fra slike konspiratoriske påstander.

Vålerenga i dag
Rigg deg til, mandag kl. 10 kommer billettene til LSK borte i salg. Les mer på Klanen.no. Se det er en god plan, spør du meg

Legg igjen en kommentar