Vålerenga – Stabæk 1-1

Dagen da ingenting fungerte som det skulle, nærmest røvet vi et poeng på hjemmebane. Dette høres skrekkelig ut, og det var det også. Stabæk hadde tilsynelatende full kontroll på kampen og de 3 poengene, men Fredheim Holm ville det heldigvis annerledes. Vålerenga – Stabæk 1-1 (0-1) Tippeligaens 2. runde, Ullevaal Stadion, 18.226 tilskuere KAMPFAKTA: se … Fortsett å lese «Vålerenga – Stabæk 1-1»

Dagen da ingenting fungerte som det skulle, nærmest røvet vi et poeng på hjemmebane. Dette høres skrekkelig ut, og det var det også. Stabæk hadde tilsynelatende full kontroll på kampen og de 3 poengene, men Fredheim Holm ville det heldigvis annerledes.

Vålerenga – Stabæk 1-1 (0-1)
Tippeligaens 2. runde, Ullevaal Stadion, 18.226 tilskuere

KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her

KAMPINNTRYKK:

Dette var en trist affære. Det var lite engasjement, mye feilpasninger og elendige avslutninger.

Stabæk var villige til å angripe tidlig i kampen, og det resulterte i at de fikk et lite overtak. Vålerengaspillerne ble løpende mye i mellom, og hadde mer enn nok med å kælke ballen vekk fra Stabæks fremstøt.

Så kom vi inn i kampen litt, og presset hardt fremover. Stabæk havnet i samme situasjon som vi var de første 10 minuttene. Men etter flere mer eller mindre dårlige forsøk på å få ballen i mål, så var det faktisk elendig forsvarsarbeid som gjorde at Stabæks Daniel Nannskog fikk banka inn det første målet.

Det var mye kaos i forsvaret i dag, men dette var rett og slett dritdårlig. Nannskog fikk gjøre akkurat som det passet han, uten at han ble forsøkt stanset. Riktignok hadde vi en mann på han, men han gjorde ikke så altfor stor innsats for å stoppe han.

Det syntes GODT at det var mye som ikke stemte idag. Det var høylytt diskusjon i forsvarsrekka, det var mye oppgitte armslag på midtbanen, og spissene fikk ikke mye å jobbe med.

Det var konstant feilpasninger og det var lite vilje til å møte ball, vinne andredueller og som nevnt svakt forsvarsarbeid.

Thomas kjempa brukbart syntes jeg, men han ble tatt av. Mila fikk ikke til det han skal være kapabel til, Freddy vima frem og tilbake på siden et sted, og generelt var det mye dårlig. Grindheim skal angivelig ha spydd opptil flere ganger i løpet av kampen, og da lurer jeg på hvorfor Thomas ble tatt av, og ikke Christian?

Det er sikkert en god forklaring på alt dette, men i boka står vi oppført med ett poeng etter 2 kamper. Mot to antatt svakere lag enn oss. Mulig vi må revurdere ambisjonene?

I andre omgang var Stabæk klart bedre enn oss, men da klarte vi det kunststykket å banke inn et praktfullt mål ved Daniel. Og Ronny headet en i tverrliggeren, så vi kan vel skryte av at vi var nærmest seier. Men dessverre holder ikke dette spillet til en plassering blandt de fem beste i årets sesong.

Det skal legges til at Morten Berre var et friskt pust når han kom inn, men han fikk dessverre ikke mye hjelp, så det ble ikke stort ut av det han skapte.

Vi var vinterens beste lag, nå er vi tredje sist.. godt jobba.

VPNs spillerbørs
Arason 4
Jepsen 4
Wæhler 5 Banens Beste
Johnsen 5
Storbæk 3
Mila 5
Holm 4
Grindheim 4
Dos Santos 2

Legg igjen en kommentar