Dagboka, fredag 30. mars 2007

Fredag før kristenfolket når sitt årlige klimaks. VPN gumler marsipan, rødt klister og appelsiner mens vi ser litt på verden og hva som finnes i den. Drillo er ute Drillo trekker seg som analysesjef. Jobben for veddemålsselskapet Expekt frista mer enn å jobbe for Oslos største og beste klubb. Hørt den før? Jobben i Wimbeldon … Fortsett å lese «Dagboka, fredag 30. mars 2007»

Fredag før kristenfolket når sitt årlige klimaks. VPN gumler marsipan, rødt klister og appelsiner mens vi ser litt på verden og hva som finnes i den.

Drillo er ute
Drillo trekker seg som analysesjef. Jobben for veddemålsselskapet Expekt frista mer enn å jobbe for Oslos største og beste klubb. Hørt den før? Jobben i Wimbeldon fristet mer enn videre jobb som trener for Vålerenga i 1998. Er Drillo tremenningen til vinglepetter? Saken har i all fall mange sider hvis man leter litt i media.

Først sa Drillo ja, til Expekt. Da ble Karen Espelund sur. Han kan ikke ha begge rollene var den klare melding fra NFF. Drillo måtte si fra seg jobben i veddemålsselskapet. Så tok han jobben likevel. Han er nemlig ikke helt enig med Petter om spillestilen. Petter som i Petter Myhre har en mer ballbesittende stil en Drillo, og da var det jo like greit å slippe Vålerenga og dra på seg piquetskjorte med Expektlogo på.

Vi har sakset følgende fra iOslo.no:

– Petter (Myhre, trener i Vålerenga) var mer opptatt av ballbesittelse i angrep og markeringsorientert forsvar. Dette er syn jeg ikke deler og da ble det vanskelig å fremstå samlet foran spillergruppen når vi skulle gå gjennom analyser av fotballkamper, sier Drillo.

Myhre selv ønsker ikke å kommentere utspillet fra Drillo.

– Jeg har ikke lyst å kommentere dette i det hele tatt. Han har gjort et valg ut fra det han mener er riktig, sier Myhre til iOslo.no og legger til:

– Det blir ikke noe lettere å jobbe uten ham.

Og da er vel konklusjonen klar: Nok en gang stikker Drillo fra Vålerenga etter at vi har blitt nokså avhengige av hans kompetanse og evner. Når skal vi lære at kommunister er og blir kommunister – det tenker bare på sitt eget beste og sin egen karriere.

Freddy har signert
Det har han. Vif.no kan melde at Freddy skal spille tre sesonger til for klubben. Vi klipper litt mer:

– Jeg har ambisjoner for disse tre årene, og er glad for at kontrakten er signert, sier Freddy som er blitt en av klubbens mest profilerte spillere.

Freddy har også hatt samtaler med klubben med vyer for tiden etter fotballkarrieren. Han er utvilsomt en profil som klubben ønsker å ha i sine rekker når han legger skoa på hylla.

– Det er veldig hyggelig at klubben tenker i de baner, og disse samtalen skal holdes varme. De tre neste åra skal jeg konsentrere meg om å være en best mulig fotballspiller.

Vi håper at Freddy blir lenge i klubben og han finner en måte å bruke utdannelsen sin på. Freddy er en fin fyr syns VPN. Og vi legger til følgende liste over hva man kan lage av poteter:

Kokte poteter, Stekte poteter, Bakte poteter, Fløtegratinerte poteter, Røstipoteter, Pommes fristes, Potetgull, Potetskruer, Potetmos, Potetmel, Ovnstekte poteter, Lomper, Potettimbal, Potetsuppe… Noen flere?

Oppdatering:Jada: Vi har selvfølgelig utelatt det viktigste sett med fuktige øyne: Potetsprit.

Keepertabber i et historisk perspektiv
I går kunne du lese om en venn av meg som ikke var noe særlig til keeper. Han flytta til Moss og ble undergrunspoet. Det er en ren tilfedlighet at Thomas Myhre og Ari Behn er fra Moss. Ingen av dem ha vært mine venner.

Hockeygutta med ei hånd på bøtta
Vålerenga knuste Storhamar 4-1 og har nå vunnet 3 og tapt 1 kamp om ishockeyens gjeveste trofé. Neste kamp er i morra på Jordal Amfi (hvis vi ikke tar fullstendig feil). Vinner vi da, er vi Norgesmestere. Og er det noe vi er best i så er det å bli Norgesmestere i ishockey.

Podcastspesial – Odd Grenland
Vårt analysepanel fortsetter sin gjennomgang av alle lagene i årets Tippeliga. Turen har kommet til Odd Grenland og deres muligheter i Tippeligaen 2007. Linken er nederst.

Podcastavdelinga melder også at det ikke kommer ordinær sending denne uka. Men de kommer desto sterkere tilbake mot påske, og du vil få godt med spesialer og kose deg med frem til da. Sånn for ordens skyld skal det meddeles at Thomas Myhre er ukas kløne…

Påske og VPN
Fotballen starter 2. påskedag. fram til da er det vel bare å smøre seg med tålmodighet eller solkrem, så kan man enten grave seg ned i tide eller lytte til erfarne påskefolk:

Bli hjemme i Oslo. Da er det stille og rolig her. Alle på vestkanten er oppe i Hemsedal eller på Ustaoset. Alle bønda som bor her til vanlig er hjemme i hjembygdene sine. Alle de andre tullingene finner du nedover langs kysten i ei rå og kald sommerhytte. Men vi er her for deg. Det kommer dagbøker i påska, også denne helga.

God helg!

Legg igjen en kommentar