Dagboka fredag 2. mars 2007

Vi gidder ikke skrive all verden i dag. Vrenger oss utelukkende om gårsdagens bedredelige exit fra Royal League. Forhåpentligvis kan vi komme sterkere tilbake med en optimistisk helgedagbok, eller med friskt nytt mot på mandag. Nå er det fredag, takk og pris for det. Pinlig Det er mange, mange år siden vi har sett en … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. mars 2007»

Vi gidder ikke skrive all verden i dag. Vrenger oss utelukkende om gårsdagens bedredelige exit fra Royal League. Forhåpentligvis kan vi komme sterkere tilbake med en optimistisk helgedagbok, eller med friskt nytt mot på mandag. Nå er det fredag, takk og pris for det.

Pinlig

Det er mange, mange år siden vi har sett en så patetisk innsats fra Vålerengas side som den vi var uhelidige nok til å overvære i går. Etter å ha innledet kampen med spill som i hvert fall lignet på fotball, nydelig mål signert Morten Berre, Daniel Fredheim Holm og Glenn Roberts, så bar det rakt nedover. Sakte til å begynne med, første omgang må få godkjent, selv om Vålerenga slapp med skrekken et par ganger takket være Øyvind Bolthof. Men etter at Thomas Holm ble byttet ut i 2. omgang og spesielt etter at Steinar Strømnes måtte ut med skade var spillet katastrofalt dårlig. Vålerenga ba omtrent på sine knær om ikke Helsingborg kunne ta seieren. Vi vil nemlig ikke ha den. Og det et Helsingborg som omtrent hadde gitt opp ved pause (jeg gidder knapt nevne at de var 10 mann i hele 2. omgang).

Petter Myhre sier i Aftenposten at Vålerenga vinner som et lag og taper som et lag. Men jeg tar ikke slike smålige hensyn. Hvorfor fikk Jarl Andre Storbæk fortsette på banen? den døde bestemora mi hadde gjort jobben bedre. Traff landslagsbacken vår én eneste pasning i løpet av omgangen? Jørgen Jalland, også han på høyresiden var ikke stort bedre. Og derfor skulle Vålerenga selvsagt kjøre alle oppspill på den siden. Jeg trenger vel knapt si at Helsingborgs mål kom etter feil på Vålerengas høyreside.

Petter Myhre har forsåvidt rett i at alle var dårlige, men vi skulle så gjerne trekke fra et par lyspunkt allikevel, optimister som vi er. Daniel virket pigg og hadde mange fine raid. Morten Berre var farlig hver gang han fikk ballen på venstresiden, hvorfor fikk han den ikke oftere? Thomas Holm var usynlig, men du verden så godt vi la merke til hans fravær etter han ble byttet ut. Og Arnar Førsund var utrolig morsom å se på vingplass, han prøvde på det overraskende og det usannsynlige og fikk det til en gang i blant. Kan det tenkes han synes at det kan være morsomt å spille fotball?

Verst av alt, og her synder alle spillerene i større eller mindre grad: Det lå tjukt utenpå laget i lange perioder av 2. omgang at dette var et pliktløp som man knapt gadd gjennomføre. 1-0 må da holde i massevis, vi sikrer den inn de siste 35… må ha ligget i mang et bakhode. Fem minutter før Helsingborg scoret sitt første mål sa sidemannen til meg «Dette taper vi hvis vi ikke skjerper oss med mange hakk», og da snakket han ikke om at Helsingborg så sterke ut, for det gjorde de ikke. Kan Petter Myhre virkelig være bekjent av en slik innsats.

Vel, OK. Det var bare Royal League. Ikke verdens ende. Men du verden så unødvendig å kaste bort en seier Vålerenga hadde trygt plassert dypt nede i lomma.

Forøvrig så legger statistiker Jarle Teigøy til at dette er første gang Vålerega ahr tapt en obligatorisk kamp som vi har ledet før motstanderen får utvist spiller.

En ripe i lakken VPN synes det er svært viktig laget får nylakkert så fort som mulig

Legg igjen en kommentar