Dagboka mandag 22. januar 2007

Mandag. Vålerenga snart hjemme igjen etter godt opphold. Storhamar hjemme på landet uten poeng. Og den gule koppen i kjøkkenskapet lever på nåde. En helt normal mandag, dette her. Finfint fra GranCanCan Skal vi tro sportsdirektør Aalbu har det vært et meget vellykket opphold på Anfi del mar for Vålerenga. Slikt fremsettes det i alle … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. januar 2007»

Mandag. Vålerenga snart hjemme igjen etter godt opphold. Storhamar hjemme på landet uten poeng. Og den gule koppen i kjøkkenskapet lever på nåde. En helt normal mandag, dette her.

Finfint fra GranCanCan
Skal vi tro sportsdirektør Aalbu har det vært et meget vellykket opphold på Anfi del mar for Vålerenga. Slikt fremsettes det i alle fall på de offisielle sidene. Og skal vi tro det Aalbu sier at spillerne sier, (og da forutsetter vi at spillerne tror på det de selv sier) så er laget ”lenger framme” nå enn i fjor. Ikke er det mye skader heller, og samtidig skryter Aalbu masse igjen av Myhre og Aabrekk.

Nå er laget på vei hjem snart igjen, og velkommen til 10 minus, 10 cm snø og 10 cm lang snopp. Forøvrig er bildet fra de sydligere trakter av Vålerenga-flagget som vaier over timesharekåkene både vakkert og litt skummelt.

Farger, sponsorer og rasjonalitet
Ja, for da er vi over i det som brydde hodet i helgen. En ting er debattene som har rast før, men ikke nå, om hvem det er som skal sponse Vålerenga, hva de står for og hvem man kan akseptere penger fra så lenge det gavner Vålerenga. Alle er vel enige i at Eurosmart ikke var helt optimalt, men svært få vil vel si et eneste vondt ord om Hafslund, gamle Oslo Energi, som har støttet klubben vår så lenge at vi snart smelter sammen i lederleddet. Og husker du peset da Hansa kom inn som sponsor? Vi lar det ligge og vender over til det som er mye vanskeligere, fortrinnsvis dersom man gjør det vanskelig for seg selv:
Nemlig å unngå alt som sponser eller symboliserer klubber man ikke kan utstå.

Det er ikke lett. Jeg har selv med alle årene på baken gitt litt etter på dette feltet, rett og slett fordi total konsekvens er ugjennomførbart. Bare det faktum at Lyn har to av våre klubbfarger, og Brann en sier det meste. Skal jeg unngå alt rødt sliter jeg litt. F.eks med tanke på rødfargen i Vålerenga-drakta…
Men noen produkter og sånn gir andre dilemmaer. På Rema hadde de lørdag bare Friele kaffe. Frua, (som jeg traff gjennom Vålerenga), bannet og kjøpte skarrefaenskapet. Som til alt overmål smaker bra. Men vi prøver like fullt å unngå Friele neste gang, det vet jeg. Hjemme har jeg nå ikke lenger gule t-skjorter, det er noe med det som farge på et klesplagg som ikke holder magesyren nede. Jeg ville aldri kjøpt en gul bil heller.

I helgen tippet det over i det urasjonelle på grunn av den stakkars lille gule plastkoppen som vi har. Den er en del av sett fra Ikea i seks farger. Hver gang familien bruker de prøver jeg nesten ubevisst å unngå den gule koppen. Jeg tar gjerne den rosa i stedet, for å si det sånn. Søndag var jeg på nippet til å kaste den gule koppen, men jeg fikk dårlig samvittighet for det, siden jeg syntes synd på den usmakelige lille dritten. Så den er i skapet ennå, men brukes ikke av noen.

Konklusjonen er uansett at man ikke kan komme fra å gjøre ting som implisitt støtter andre lags sponsorer, ei heller kan man unngå alle farger og ting som symboliserer klubber, lag og folk man ikke har noe til overs for.

Men litt skal jeg prøve for det. Det er litt ok å være en smule skjør i pæra.

Grattis, iskrigere
Vålerenga hockey slo Storhamar igjen. 4-2 denne gangen. Vi gratulerer laget som er i stim mot seriegull, og enda viktigere: et godt utgangspunkt for sluttspillet.

La Manga cup
La Manga cup er 11-23 februar. Vålerenga er der. Og trivelig nok skal FXT.no sende kampene på sin web-TV. Så vet du det.

VPN til noe bedre?
Vålerenga vender hjem fra syden. Og VPN ruster opp for sesongen, (tror vi). En ting er bidragene vi får fra supporternes yngre generasjoner, som den vi har lagt ut nå fra en ung dame. Og når Vålerenga igjen er på treningsfeltet i Oslo satser vi på å ha en ny mann på saken, slik at du kan få VPNs syn på treningene, ikke bare klubbens vakre ord. Også har vi noen andre planer, men de får vi snakke om en annen gang.

Vålerenga i dag:
Sjekk Klanens sider for info om årsmøtet. En vesentlig happening om du vil la din stemme telle.

Legg igjen en kommentar