Gabardinmannen før Sandefjord

Gabardinmannen går rundt med et stort glis på leppene om dagen. Hvem skulle tro at hatets fyrste kunne være blid, det året hvor vi gjør det som vane å tape mot hatlag etter hatlag. Jo, det er selvsagt andres ulykke som fremkaller gleden. Bare jeg sier Brann og Lsk, ler han og slår seg på … Fortsett å lese «Gabardinmannen før Sandefjord»

Gabardinmannen går rundt med et stort glis på leppene om dagen. Hvem skulle tro at hatets fyrste kunne være blid, det året hvor vi gjør det som vane å tape mot hatlag etter hatlag. Jo, det er selvsagt andres ulykke som fremkaller gleden. Bare jeg sier Brann og Lsk, ler han og slår seg på knærne. Her har dere litt gørr om Sandefjord.

Tvangsdate med hu ingen husker
Har du hatt gjenforeningsfest med klassen din fra skoletiden? Har du det, så veit du at man ser hvem som er der og prøver å komme på navnet til de som mangler. Det er alltid noen man ikke klarer å komme på, de grå stille musene fra klasserommet. Dem som aldri ble snakka til, med eller om, de som bare synes på klassebildet. Dem satt helt foran, sa aldri noe og gikk år etter år uten å bli lagt merke til. Sandefjord er de folka. Om ett år vil ett av de mer vriene spørsmål på sportsquis være: Hvilket vestfoldlag rykka ned fra Tippeligaen i 2006? Det er kun de største nerdene som vil klare den nøtta, vi andre vil trolig svare Tønsberg, Ørn eller Larvik Turn. Tyskerelskera i NFF har bestemt at vi skal møte de unnselige på søndag, så da blir det oppmerksomhet og celebert besøk å få en hel dag. Sikkert stort for dem det.

Nå kommer det faen meg til å smelle
Politiet i Sandefjord har tydeligvis en våt drøm om å få håndtere opptøyer. Bare tanken på lyden av en tåregassgranater som ”schvopper” ut av granatkastere, er nok til å lage våte flekker på uniformsbuksene på dette landsens politikammer. Hvor moro hadde det ikke vært for dem å fylle opp varetektscellene bare en gang?
Vel, politiet gjør så godt de kan. Etter å ha arrestert en hel minibuss med de beryktede gospeljentene fra Kristiansand på vei til Fredrikstad, er de nå rustet til å ta i mot den blå fare. Vi, altså ”forbryterorganisasjonen Klanen”, skal følges tett fra vi setter våre ben i denne ”byen”, til vi forlater den igjen. Politiet har varslet at de skal benytte ”undercover” snut som helt naturlig skal skli inn i hopen av oss forbrytere, for å fotfølge oss for hvert skritt vi tar.

Jeg veit for min egen del at med en gang en tjukk 40-åring med bart begynner å forfølge meg, skal jeg sette opp farten og ta en skikkelig langtur i skog og mark. Stakkaren skal faen meg få jobbe litt for søndagstillegget sitt.

Et lite gjesp for dere, 90 minutters tung søvn for en hel nasjon
Jøss, jeg holdt helt på å glemme at dere er i cupfinalen. Sikkert moro for dere og mødrene til spillerne, men drepende kjedelig for 4,5 millioner nordmenn. Dersom Fredrikstad og Sandefjord skulle møtes i finalen flere år på rad så måtte man ha lagt om cupen, rett og slett fordi dere bryr Norge midt i hekken.

Cupfinalen skal være en festdag for alle, dere reduserer fotballnorges største fest, til et kaffeslabberas for spesielt interesserte. Gjør Norge en tjeneste få det overstått og unngå ekstraomganger, 90 minutter er mer enn nok. The best gay hookup apps give you the opportunity to spice up your sex life by allowing you to search for hot guys or hookups based on physical attributes. For example, you could set up an app that searches for Asian guys, African guys, Jewish guys, Arab guys, and pretty much anyone else you could think of. If the person you are searching for happens to be a native English speaker, then gay bars sydney it will probably be easy for you to get a conversation started. If you do happen to talk with this person on the phone before meeting them in person, then the translation service that most apps offer will.

Hval, smør og flyplass
Det eneste folk flest forbinder med Sandefjord er hvalfangst, smør og billige måter å forlate landet på. Moby Dick har daua og det er knapt ei reke i brakkvannet dere bader i. Snart reiser alle med billige fly fra Rygge og Gardermoen, og det eneste dere har igjen er navnet på en simpel oppskrift på å varme opp og kjøle ned smør.

Ta litt av disse ingrediensene: smør, fløte, persille, salt og pepper. Hiv det i ei varm gryte og vent til det smelter. Når alt har smelta, tar du det av plata og lar det størkne. Vips har du laga denne brekningsfremkallende fettkladden, som folk prøver å tvinge i deg når du føler at du må spise fisk. Bytter du derimot ut fløten med eggelikør og en dæsj absinth, har du oppskriften på gabardinsmør, en lekker liten sak som bokstavelig talt spriter opp selv den kjedeligste flyndre.

Gabardinsmør- unga dine vil glemme at dem hater fisk.

Fucky, fucky – long time
Forrige gang Klanen var i Sandefjord på seriekamp blei vi tatt i mot som amerikanske soldater på horestrøket under Vietnam-krigen, eller som Rune Rudberg på Toten. Båten med Oslos stolteste la til kai til trampeklapp og taktfaste ”Klanen” rop fra den forventningsfulle massen. Patetisk naturligvis, men når de innfødte fulgte opp med å spandere pils med begge henda på rutebåtkaias vertshus, bød vi i retur rundhåndet på sanne og mindre sanne historier fra den store fotballverdenen.

For å gjøre en lang historie kort, det er uforholdsmessig mange unger som vokser opp i Sandefjord som lyder navna Kjell og Børre. Dette er trolig også den eneste fotballkampen i historien, hvor de fleste bortesupporterne hadde pluss i regnskapet når de kom hjem. Kjære vestfoldbønder ta bedre vare på penga deres i år, dere trenger dem sjøl, det koster nemlig penger å reise på bortekamper mot Alta og Tromsdalen.

Kampen
Kjære sandefjordpublikum, og resten av byens innbyggere, dere har ikke annet enn poengtap og nedrykksspøkelse å frykte på søndag. At dere har et politikammer som liker å lage skremselsbilder før folk kommer på besøk, for deretter å kunne gjøre en bragd ut av at det gikk bra, provoserer ikke oss og bør ikke skremme dere. Forrige gang det blei spilt toppfotball i bygda deres spelte dem med knebukser, neste gang, om det blir noen, speller dem trolig med tanga, om utviklinga fortsetter i samme tempo. På gjensyn i tippeligaen i 2050.

Kjære klansmenn, det nærmer seg slutten av en sesong. En sesong hvor vi kan ende opp foran to selvutnevnte seriemestere. Med litt flaks passerer vi gullguttene fra Bergen. Die mannschaft fra Åråsen har vi allerede lagt bak oss. Men spilte ikke begge disse laga den berømte seriefinalen på Åråsen i august, tenker du? Jo a, men i resten av Norge så teller vi poeng og deler ut medaljer når serien er ferdig, det er ikke mer vanskelig enn det.

Ett sølv, eller en bronse betyr ikke all verden for oss som er regjerende seriemestere, men tenk hvor surt det må være for ”seriemestrene” å ende opp bak Oslo`s stolthet, selv når vi har en ”katastrofesesong”.

Vi skal ta med oss tre poeng hjem på søndag, og det skal vi gjøre på Kiwi måten- kjapt, trygt og billig, eller som en varm harpun gjennom sandefjordsmør om du vil.

God kamp!

Legg igjen en kommentar