Sandefjord – Vålerenga 0-2

Tippeligaen 25. runde – Storstadion 29.10.2006 – 6.515 tilskuere Sølvet forsvant, bronsen er intakt og Vålerenga skal til Royal League. Det ble klart etter den relativt enkle 2-0-seieren over Sandefjord søndag. Dermed tok laget sitt sjette seier på åtte forsøk under Petter Myhres ledelse. KAMPFAKTA Sandefjord – Vålerenga 0-2 (0-1) Mål: 0-1 Glenn Roberts 5.min … Fortsett å lese «Sandefjord – Vålerenga 0-2»

Tippeligaen 25. runde – Storstadion 29.10.2006 – 6.515 tilskuere

Sølvet forsvant, bronsen er intakt og Vålerenga skal til Royal League. Det ble klart etter den relativt enkle 2-0-seieren over Sandefjord søndag. Dermed tok laget sitt sjette seier på åtte forsøk under Petter Myhres ledelse.

KAMPFAKTA

Sandefjord – Vålerenga 0-2 (0-1)

Mål:
0-1 Glenn Roberts 5.min
0-2 Jan Derek Sørensen  59.min

Vålerenga:
Arason – Dos Santos, Wæhler, Hovi, Storbæk – Mathisen (Muri fra 86.), Holm, Grindheim (Strømnes fra 90.), Berre – Sørensen, Roberts (Lange fra 74.)

Sandefjord:
Espen Bugge Pettersen – Ole Tobiasen, Fredrik Kjølner, Birger Madsen, Tom Kristoffersen – Samuel Isaksen, Tuomas Haapala, Tommy Knarvik, Erik Mjelde (Kari Arkivuo fra 65.) – Fredrik Thorsen (Brian Waltrip fra 72.), Adriano Munoz.

Gule kort: Tobiasen 54.min, Haapala 63.min

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad

KAMPINNTRYKK

Takket være en noe heldig Brann-seier mot HamKam i Bergen er det sikkert at sølvet forsvant fra Vålerengas hender. Men Lillestrøms 3-0-seier mot Odd Grenland gjør at Vålerenga fortsatt har muligheten til å sikre sin tredje medalje på rad helt uten hjelp fra andre.

Roooberts
Daniel Fredheim Holm og Ronny Johnsen måtte kaste inn håndkleet foran kampen, og erstatterne Glenn Roberts og Thomas Holm la begge inn solide søknader om fornyet tillit fra start.

Nevnte Roberts hadde kanskje sine beste tre minutter i starten av kampen:

  • 3. minutt: Roberts kommer seg fri på høyrekanten, innlegget går glitrende til Berre som ikke glemte ryggsekken hjemme og måkte ballen høyt over fra god posisjon.
  • 4. minutt: Roberts får stå umarkert på skrå vinkel fra fem meter og skjøt et skudd keeper redda mesterlig.
  • 5. minutt: Situasjon lik den forrige, men denne gangen bruker Roberts hodet og header Vålerenga i ledelsen 1-0.

De første fem var helt god natt, sa Sandefjord-trener Tor Todesen til TV 2, og oppsummerte minuttene veldig godt.

Men det var ikke bare den tidligere keeper-treneren som har hatt en fortid i Vålerenga. Som stopper hadde de Fredrik Kjølner og på topp hadde de «Norges beste defensive spiss» i Fredrik Thorsen. Sistnevnte hadde Sandefjords to største sjanser de første 70 minuttene av kampen. Etter 9 minutter rakk han ikke frem på et innlegg og noen sekunder seinere skjøt han ti centimeter utenfor.

Gjesp
Jan-Derek Sørensen snudde seg på den berømte femøringen etter 17 minutter, men avslutningen gikk i stolperota. Og det var det som skjedde før vi hadde spilt et knapp time av kampen. Da var Sørensen på farta igjen.

Et langt innlegg avklares halvveis av Sandefjord-forsvaret, i returrommet står Derek og skyter ballen på innsida av stolperota og i nettmaskene til 2-0. Samme mann kom seg fri på kanten minuttet seinere, men skuddet ble stoppa av en forsvarer nesten på streken.

Rune Lange kom inn for Roberts (som strengt tatt nesten var usynlig etter de første fem minuttene) et kvarter før slutt.

Sandefjord hadde et par sjanser like etter, men Arni Gautur Arason var god i VIF-buret.

Men det ble med nesten. Også for Vålerenga som hadde allverdens plass å boltre seg på mens hjemmelaget sendte alle mann i angrep. Først la Sørensen inn til Alex Mathisen som hadde lånt ryggsekken til Berre og sendte ballen over på nesten åpent mål. Dermed ble han bytta ut, men innbytter André Muri avsluttet på nøyaktig lik måte da han fikk muligheten på overtid.

Dermed endte det 2-0 til Vålerenga.

Ikke noe spesielt
Vi vant 2-0 og burde være strålende fornøyd med det. Personlig må jeg innrømme at jeg har tatt litt ferie fra fotballen, men dagens seier gjør at vi er sikra spill i Nordens kaldeste eventyr: Royal League. Og for første gang skal vi ikke møte noen andre norske lag i det innledende gruppespillet. Spørsmålet er om vi skal være glade for vinterfotballen eller om vi hadde hatt ekstra godt av en pause.

Nå begynner tida hvor vi skal bygge oss opp til neste sesong, men er allerede kraftig på hæla. Ikke har vi funnet en direktør (til tross for at den forrige forsvant for et halvt år sida). Ikke har vi funnet en trener som faktisk vil være hovedtrener for oss heller. Ikke har vi gjort klart for spillerkjøp heller, mens vi fortvilt forsøker å overtale aldermannsligaen til å ta en sesong til i Ronny Johnsen og Tore André Flo. Man kan begynne å lure på hvor langt floskelen «men han er god på trening, asså» kan strekkes.

Men uansett hva bitre VPN måtte mene, Vålerenga har i hvert fall én viktig kamp igjen i år: Kampen mot Tromsø og kampen som skal sikre Vålerenga bronsen foran seriefinalistene fra Romerike.

Spillerbørs
Arason 7 BB
Storbæk 4
Hovi 6
Wæhler 6
Dos Santos 4
Berre 5
Grindheim 5
Holm 5
Mathisen 5
Sørensen 6
Roberts 6

Innbyttere:
Lange For kort tid
Muri For kort tid
Strømnes For kort tid

Legg igjen en kommentar