Molde – Vålerenga 0-3

Tippeligaen 23.runde – Aker Stadion 15.okt 2006 – 6.729 tilskuere Offentlig urinering på Aker Stadion. Og det ble direktesendt på TV i tillegg. Vålerenga ydmyket hjemmelaget Molde på Aker Stadion igår. Spissparet Danile og Derek, med god hjelp fra midtbanen, stod for målene, og backrekka m/Arni helt bakerst, var ugjennomtrengelige. Stakkars Hoseth fikk ikke vist … Fortsett å lese «Molde – Vålerenga 0-3»

Tippeligaen 23.runde – Aker Stadion 15.okt 2006 – 6.729 tilskuere

Offentlig urinering på Aker Stadion. Og det ble direktesendt på TV i tillegg. Vålerenga ydmyket hjemmelaget Molde på Aker Stadion igår. Spissparet Danile og Derek, med god hjelp fra midtbanen, stod for målene, og backrekka m/Arni helt bakerst, var ugjennomtrengelige. Stakkars Hoseth fikk ikke vist seg frem for gamle lagkammerater, og resten av Moldes «stjernegalleri», fikk seg en skikkelig nesestyver.

KAMPFAKTA

Molde – Vålerenga  0-3 (0-1)

Mål:

0-1 Fredheim Holm 45.min

0-2 Berre 50.min

0-3 Fredheim Holm 66.min

Vålerenga: Arason – Storbæk, Wæhler, Hovi, Jepsen – Dos Santos (Mathisen 74. min), Grindheim, Johnsen (Strømnes 84. min), Berre – Sørensen (Roberts 86. min), Fredheim Molm

Molde: Larsen – Mavric, Andreasson, Kallio, Rindarøy – Ohr, Rudi, Grande, Berg Hestad – Hoset, Baldvinsson.

Gult kort: Berre  26.min

Dommertrio: Tommy Skjerven med assistanse av Øystein Havik og Magne Tøsse

KAMPINNTRYKK

1. Omgang.

Jeg må innrømme at jeg fryktet denne kampen borte mot Molde. Molde hadde 2 hjemmeseiere i nakken, og vi har en søvnig 0-0 kamp som seneste prestasjon (men vi slo Start hjemme i kampen før 0-0 mot Kamma).

Molde har jo fått igjen Hoseth’n og de har jo han lille jævlen (Ohr) på kanten, som fort kunne stelt i stand noe faenskap.

Men Vålerenga tar full kontroll fra start, og har et bra press det første kvarteret. Derek (Gud), hadde et sinnsykt skudd etter drøye 12 minutters spill. Jan Kjell i Moldeburet varter opp med en feber-reddning. Vi får corner, men Molde bryter og stormer i angrep. Hoseth viser noe av det han kan, men han gjør også en feilvurdering i avslutningsprosessen. Men Arni er bunnsolid og avverger det første forsøket. Molde får tre cornere, uten at de er i nærheten av å score.

Noen minutter senere, er det Derek og Daniel som viser seg frem, og det skulle vise seg at nettopp disse to skulle bli avgjørende i dagens kamp. Men i det 18. minuttet, er det Derek som legger inn, og Daniel flikker ballen med helen og det er kun en våken Jan Kjell som avverger noe som kunne vært en god kandidat til årets mål i Tippeligaen.

Molde våkner litt til, etter at VIF har hatt full kontroll de første 20 minuttene. Godt å ha Wæhler på plass i midtforsvaret, han rydder opp det ene forsøket etter det andre. Molde presser på fremover, men er for tamme foran mål. Eller det er kanskje rettere å si at backene våre var utrolig effektive, og ryddet opp det som kom.

Midt i Moldes ”periode”, er Freddy frempå med et godt skuddforsøk. Forsøket blir hindret av at Berg-Hæstad henger i armen til Freddy.

Hovi bygger opp et fantastisk angrep etter 24. min spill. Klikk-klakk veggspill og Hovi endte plutselig helt gjennom, men ballen kommer litt for langt foran han, og Jan Kjell snapper den opp.

Så kom de siste to store sjansene Molde hadde i kampen. Først var det Ohr som avslutter, Arni redder. Så var det Baldvinsson med en knall-avsluttning, Arni redder igjen, og Baldvinsson var i offside.

Så var det kun Vålerenga som skapte noe, og det begynner med Jarl Andrè, som fyrer av fra ca 30 meter, blir corner.

Morten skulle også være med på moroa, og drar en frekk tunnel på venstrekanten, legger inn til Christian, som fyrer av storkanonen, men avslutningen går over.

1-0
Så over til en av årets vakreste angrep. Derek blir spilt fri på høyrekanten, og Moldeforsvaret er på etterskudd. Derek skrur ballen rundt førsteforsvarer, og Daniel får den vakkert tilrettelagt. Så kommer en Moldeback seilende inn for å avverge, men Daniel faker et skudd, og dermed sklir Moldebacken videre uten å avverge noe som helst, og Daniel breisider ballen i mål. Dette skjer ett minutt på overtid i første omgang.

2. Omgang.

Vålerenga fortsatte der de slapp i første omgang. Og presset Molde blei presset hardt. Sikkert tungt å få en i ræva sekundet før dommer’n blåser av første omgang. Og det skulle ikke bli noe lettere.

2-0
Etter drøye 49 minutters spill, så kommer Morten i fint driv på venstrekanten, og han får avsluttet, men Jan Kjell fikk en finger på ballen, og dermed havner kula hos Derek. Derek presser ballen inn i buret, bak en Jan Kjell som så ut som om han var på svømmetur.

Kun ni minutter etter, er Derek nære ved å øke ledelsene ennå en gang. Angrepet starter hos Christian, og han legger en lang ball til Morten, som varter opp med et nydelig nedtak, og legger ballen til Derek. Derek avslutter like utenfor.

I det 65. minuttet er det Ronnys tur til å avslutte etter vakkert forarbeid av Daniel og Derek, som hælsparker ballen til Ronny. Avslutningen blir fista til corner.

3-0
Corneren tas av Derek, og det blir noe klabb og babb inne i Moldes 16-meter. Men Daniel kommer bakfra, og klinker ballen i nettet fra ca 15 meter, og det står 3-0 til St Halvards menn.

Det tok egentlig livet av kampen. Men Molde fikk en sjanse til faktisk. Berg-Hæstad har tilsynelatende full kontroll på en heading som har retning krysset, men Jarl Andrè stuper inn med bein og armer, og får avverget. Moldefansen roper på straffe, men i ”nøytral” Vålerenga-ånd, så var det selvsagt ikke det.. hehe.

Petter (Myhre) bytter ut de eldre gutta, og slipper til de yngre mot slutten av kampen. Det blei ikke flere mål, men gutta holdt nullen, og kunne reise fra Møre med tre viktige poeng. Molde sank ned i nedrykks-sumpa for alvor, og skal slite hardt de tre siste kampene.

Helt til slutt vil jeg berømme dommer Skjerven og hans assistenter for en kjempeinnsats. Ikke fordi Vålerenga vant, men for at de dømte særdeles bra i denne kampen.

Spillerbørs:

Arason 6
Jepsen 6
Hovi 6
Wæhler 6
Storbæk 6
Berre 5
Grindheim 6
Johnsen 6
Dos Santos 5
Fredheim Holm 6
Sørensen 7 BB

Innbyttere:
Mathisen For kort tid
Strømnes For kort tid
Roberts For kort tid

Legg igjen en kommentar