Ukens historiske: Sydlandsk stemning siden 1922

Et tema på Ullevaal Stadion det siste året er å innføre sydlandsk stemning. Noen vil hevde vi hermer etter andre norske klubber, men denne artikkelen fra 1922 skulle sette punktum for en slik debatt. Dagbladet skrev følgende i 1922: «Det er alltid blest om de kamper Vålerengen deltar i. Denne klubb har tilført vår A-klasse … Fortsett å lese «Ukens historiske: Sydlandsk stemning siden 1922»

Et tema på Ullevaal Stadion det siste året er å innføre sydlandsk stemning. Noen vil hevde vi hermer etter andre norske klubber, men denne artikkelen fra 1922 skulle sette punktum for en slik debatt.

Dagbladet skrev følgende i 1922:

«Det er alltid blest om de kamper Vålerengen deltar i. Denne klubb har tilført vår A-klasse nytt blod. Noe som vi mener har vært absolutt heldig for fotballens utvikling her i byen. Det er futt og fart i de guttene, og et kamphumør som er rent sydlandsk. Intet under at deres tilhengere er av samme kaliber. De setter alltid farve på klubbens arrangementer. Tross regnvær var stadions tribuner godt besatt da Vålerengen stilte opp i kretskamp mot Frigg. Folk vil alltid se Vålerengens kamper, man kan aldri vite hva dette laget vil by på».

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar