– Cuptrekninga er rettferdig… over tid

Kvartfinale i cupen lørdag. Cupen der alle har en fair sjanse til å spille foran fulle tribuner. Eller har vi? VPN har latt seg hisse opp over rettferdigheten som råder, nærmere bestemt i forhold til hjemmebanefordelen. Vi tok kontakt med Norges Fotballforbund. Saken er som følger: – NFF setter opp de tre første rundene, så … Fortsett å lese «– Cuptrekninga er rettferdig… over tid»

Kvartfinale i cupen lørdag. Cupen der alle har en fair sjanse til å spille foran fulle tribuner. Eller har vi? VPN har latt seg hisse opp over rettferdigheten som råder, nærmere bestemt i forhold til hjemmebanefordelen. Vi tok kontakt med Norges Fotballforbund.

Saken er som følger:
– NFF setter opp de tre første rundene, så bestemmer de hvilket lag som skal spille hjemme i 4. runde og kvartfinale før semifinalen trekkes som første lag opp av hatten.

Fakta: Dersom Viking slår RBK i kvarten, og blir trukket ut som hjemmelag i semien, vil de har spilt 4 av 6 kamper hjemme. Dersom Fredrikstad slår ut oss og blir trukket som bortelag i semien, vil de kun ha spilt 1 av 6 kamper hjemme. Vi kan med andre ord få en cupfinale mellom et lag som har spilt fire kamper hjemme mot et lag som har kun én kamp hjemme.

Er dette rettferdig, Roger Solheim i NFF?

– Det har jo alltid vært sånn. De store lagene skal spille borte for å gi små klubber store kamper og lage ”fotballfest”. Når hjemme/borte settes opp tar vi hensyn til reisetid, hva som har skjedd tidligere år osv. Over tid mener vi tilfeldighetene fra år til år jevner seg ut, sier Solheim til VPN.

Men hva syns du om det selv?

– Det har jeg ingen formening om.

VPN foreslo et system hvor alle Tippeliga-lagene spiller borte de tre første rundene, mens man har åpen trekning (første lag opp av hatten får hjemme) fra 4. runde til og med finalen. Det må da være rettferdig for alle?

– Som systemet er så er dette noe Fotballtinget avgjør. Vålerenga må gjerne komme med forslag om dette der, og får man nok stemmer blir det sånn. Det er et demokrati der flertallet bestemmer.

Et demokrati hvor en Tippeliga-klubb har like stor innflytelse som en klubb i 2. divisjon. Det kan dermed se mørkt ut for Vålerenga som helt sikkert ville fått med seg Fredrikstad på et slikt forslag. Men har det så mye å si om man spiller hjemme i cupen da?

– Det er vanskelig å si. Men statistisk sett spiller vel alle best hjemme, sier Roger Solheim til VPN.

VPN korrigerer:
Lagene i Tippeligaen og Adeccoligaen har 2 representanter med stemmerett på tinget. Fra 2. divisjon og nedover har hver klubb én stemme.
Så spørs det hvor mye det forandrer poenget.

Legg igjen en kommentar