VPN fastsatte TV 2s sendeskjema

Hvordan kan en supporternettside bestemme hva som skal gå på en TV-kanal en mandag ettermiddag? Svar: Skru av kakene og stem som faen. Dermed fikk man et gjensyn med Vålerengas 5-1-seier mot Fredrikstad. Det er TV 2 og FXT.no som hver søndag kveld åpner for at leserne skal bestemme hvilken tippeligakamp som skal bli sendt … Fortsett å lese «VPN fastsatte TV 2s sendeskjema»

Hvordan kan en supporternettside bestemme hva som skal gå på en TV-kanal en mandag ettermiddag? Svar: Skru av kakene og stem som faen. Dermed fikk man et gjensyn med Vålerengas 5-1-seier mot Fredrikstad.

Det er TV 2 og FXT.no som hver søndag kveld åpner for at leserne skal bestemme hvilken tippeligakamp som skal bli sendt i reprise klokka 15.40 på mandagene. Problemet til FXT er at stemmesystemet er veldig lett å manipulere – så enkelt at det de siste ukene har vært en Vålerenga-spiller som har scoret rundens beste mål, og nå altså vises en VIF-kamp i reprise.

Så lenge man skrur av de såkalte informasjonskapselene, eller cookiesene som det så fint heter, kan man stemme så mange ganger man vil. Har man mye fritid (noe enkelte i VPN-redaksjonen har mye av), blir det også avlagt et par hundre stemmer i minuttet.

Slik går det når TV 2 lar VPN ta over stemmeavgivninga over hvilken kamp som skal vises i reprise. Hvor er Fugla?

VPN var også svært delaktig da rundens mål for forrige runde skulle kåres. Etter å ha lempa innpå en del tusen stemmer på Jan-Derek Sørensen, fant vi ut at det ble litt for opplagt. Så vi pøste på noen tusen stemmer på Ali Gerba som strengt tatt fortjente tittelen. Men så synes vi litt synd på Freddy dos Santos som tross alt scora seiersmålet vårt mot Viking, så vi pøste ut noen tusen stemmer på han også. Problemet så var at VPNs klikkesyke mann dro på hytta og avstemninga ble glemt av. Hvem som faktisk vant er vi jaggu ikke sikre på.

Vi synes litt synd på Ali Gerba så vi stemte han inn til en solid pallplass.

Så hvorfor gjorde VPN dette? Var det for å sutre over at vi ikke har sett noe til fotballmilliarden? Var det kanskje fordi vi er i ferd med å avsløre TV 2s skjulte planer om å ta over Sportsklubben Brann, eller kanskje vi bare gjorde det på pur faen? Vel, det siste er vel nærmest, men det er faktisk for å få slike avstemninger rettferdig. Vi tror ikke FXT er så naive at de tror VPN er de eneste som har manipulert avstemninger på nettsida – og de andre som måtte finne på å gjøre dette vil neppe si i fra. Så ved å manipulere så til de grader som det vi har gjort, håper vi FXT retter feilen slik at årets mål faktisk blir vunnet av det beste målet og ikke av Dereks flikk eller dos Santos’ lykketreff…

Legg igjen en kommentar