Ukens historiske: Hvordan Vålerenga fant Valle

Vålerenga sonderer i disse dager terrenget for hvor klubben skal bygge sin nye stadion. Ett av forslagene er Vallefeltet, og Ukens Historiske forteller her hvordan Vålerenga fant feltet i 1949. Vålerenga var på jakt etter et nytt treningsområde, og det var Einar Øiseth (VIF-medlem med fortjenstmedalje) som kontaktet styret og gjorde de oppmerksom på Valle … Fortsett å lese «Ukens historiske: Hvordan Vålerenga fant Valle»

Vålerenga sonderer i disse dager terrenget for hvor klubben skal bygge sin nye stadion. Ett av forslagene er Vallefeltet, og Ukens Historiske forteller her hvordan Vålerenga fant feltet i 1949.

Vålerenga var på jakt etter et nytt treningsområde, og det var Einar Øiseth (VIF-medlem med fortjenstmedalje) som kontaktet styret og gjorde de oppmerksom på Valle Hovin-området i 1949.

Egentlig var området avsatt til gravlund, men jorda viste seg å være for leirholdig, og Rolf Hofmo, som da var varaordfører i Oslo, gikk inn for utnyttelse til idrettsformål. Ti år senere påbegynnes anlegget etter at generalforsamlingen i VIF hadde vedtatt å bruke 20.000 kroner fra Banefondet til formålet. Banen ble opparbeidet sammen med Oslo kommune som også bidro med ca. 20.000 kroner. Bane og klubbhus (Brakka) sto ferdig i 1960.

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar