Viking – Vålerenga 1-2

Tippeligaen 18. runde – Viking Stadion 27.aug 2006 – 13.728 tilskuere Vi gjør alt for vårt kjære Vål’enga! Med disse tonene tok Klanen tak på tribunen og det tok ikke lang tid før spillerne fulgte oppfordringen. De tok tak og snudde 0-1 til 2-1 og tok dermed Vålerengas første borteseier mot Viking i serien siden … Fortsett å lese «Viking – Vålerenga 1-2»

Tippeligaen 18. runde – Viking Stadion 27.aug 2006 – 13.728 tilskuere

Vi gjør alt for vårt kjære Vål’enga! Med disse tonene tok Klanen tak på tribunen og det tok ikke lang tid før spillerne fulgte oppfordringen. De tok tak og snudde 0-1 til 2-1 og tok dermed Vålerengas første borteseier mot Viking i serien siden 1990!

Gule kort:

Vålerenga: Christian Grindheim (18), Jarl André Storbæk (42), Glenn Roberts (89)

Viking: Søren Berg (87)

Vålerenga:

Arason – dos Santos, Johnsen, Hovi (Muri fra 22.), Storbæk  – Mathisen (Roberts fra 67.), Grindheim, Holm, Berre – Flo (Lange fra 77.), Sørensen

Viking:

Mattias Asper – Jørgen Tengesdal, Peter Abelsson, Øyvind Svenning, Thomas Pereira – Birkir Bjarnason (Torger Motland fra 84.), Jone Samuelsen (Trygve Nygaard fra 77.), Nicolai Stokholm, Alexander Ødegaard – Peter Ijeh, Søren Berg.

Hoveddommer: Roy Helge Olsen, Våg

KAMPINNTRYKK

Og takk og pris er Tom Henning Hovi en elendig tipper.

Viking best i gang
Men kampen kunne starta bedre for Vålerengas del. Viking tok grep om kampen fra start, og fikk sitt første corner etter bare 40 sekunder. 11 minutter senere kom sesongen største sjanse som det ikke ble mål på. Et Viking-frispark mista farta i VIF-muren og Viking-spillerne sto i kø for å score. Både Hovi, Ronny Johnsen og Arni Gautur Arason ofret seg for å hindre scoring. Da de måtte gi tapt sto Morten Berre på streken og headet unna.

Hovi fikk en strekk i låret i denne situasjonen, og etter 22 minutter måtte han forlate banen til fordel for André Muri. Kapteinen ble intervjuet av TV 2 minuttet senere.

– Jeg fikk en strekk bak i låret, og jeg kunne ikke fortsette, sa Hovi før han la til: – Det første målet er avgjørende for denne kampen.

10 sekunder senere satt ballen i nettet bak Arason.

Viking fikk lagt inn, og Peter Ijeh finta lett bort Hovi-erstatter Muri. Alene med Arason scoret han enkelt. VIF-spillerne ville ha offside, noe linjedommeren ikke ville ha noe av. Og det hadde han nok rett i.

Flo nærmest
Viking ble defensive etter scoringen, men Vålerenga klarte ikke ta tak i kampen. Fremspillene var enten upresise eller høye baller fremover, men stort sett en kombinasjon av begge. Vi mistet ballen ofte på midten, virket nervøse og spilte med høye skuldre. Få spillere tok initiativ.

En spiller som derimot tok initiativ var Jan-Derek Sørensen. Han løp seg fri på kanten og la et perfekt innlegg til Tore André Flo som breisider ballen to meter utenfor fra tre meter. Stor sjanse som burde gitt oss utligning. I stedet kunne Viking og Ijeh doble ledelsen noen sekunder før pause, men heldigvis gikk avslutningen via en VIF-spiller og noen centimeter utenfor. Viking ledet 1-0 ved pause.

PIRK!
Andre omgang ble preget av en markeringssyk dommer Roy Helge Olsen. Fordel var feigt, og rask igangsetting en ulempe. Det meste av tida i de første 10-15 minuttene ble blåst vekk av en ellers god Olsen. Viking la seg dypt, og Vålerenga tok fullstendig over banespillet. Men sjanser ble det ikke så mange av. Nærmest de første 20 var en avslutning fra Sørensen som gikk rett på keeper.

Så tok Klanen for alvor over på tribunen. «Vi gjør alt for vårt kjære Vål’enga» runget ut over Viking Stadion hvor hjemmepublikummet egentlig bare pep på alt og alle. Klanens engasjement på tribunen var neppe den eneste årsaken til at Vålerenga-spillerne begynte å jobbe knallhardt, men en del av årsaken var det nok.

Mens Klanen tok grep på tribunen, tok hovedtrener Petter Myhre grep på sidelinja. I stedet for å sette innpå Rune Lange, som de aller fleste forventet, var det unggutten Glenn Roberts som erstatta Alexander Mathisen etter 67 minutter. Og det tok bare to minutter før Roberts var delaktig i snuoperasjon a`la Myhre.

Mål!
Roberts kom seg fri på høyrekanten og la inn ganske dårlig til Morten Berre. Han satte fart mot dødlinja. Keeper kom ut, men Berre la den inn i feltet. Der sto Sørensen med ryggen mot mål, men det gjorde ingenting: Sørensen satte ballen enkelt i mål med hælen! Vi hadde utlignet, og det var fortjent. Etter scoringen ble det mer stillingskrig, og Rune Lange kom etter hvert inn for en svak Flo etter 77 minutter, men var knapt synlig i kvarteret han fikk på banen.

Fire minutter før slutt: Roberts blir lagt i bakken, og Sørensen slår frisparket inn foran Vikings mål. Etter et par halvklareringer havner ballen etter hvert ved siden av Freddy dos Santos som på glitrende vis sparka inn Vålerengas andre mål for kvelden. Viking var lamslåtte og Vålerenga var nærmere 3-1 enn Viking 2-2 mot slutten. Da Roy Helge Olsen blåste av kampen var det ikke bare glede å se i gutta, men en enorm lettelse. For med tre poeng i Viking er vi nå åtte poeng unna nedrykksstriden.

Varierende prestasjoner

– Jeg synes vi vinner fortjent. Vi viste fantastisk moral. Spillerne skal ha æren for dette, de jobba veldig bra, sa Myhre til TV 2 etter kampen.

Spørsmålet da er om spillerne ga alt i denne kampen så må det skorte på ferdighetene. Flere av spillerne er totalt ute av form og bommet på de enkleste ting. Dos Santos’ scoring var vel første gang i kampen han traff reint på ballen. Muri er for urutinert og lager alt for mange unødvendige frispark. Flo kan score bra mål, men også bomme på de utroligste sjansene. Thomas Holm spilte en svak kamp på midten. Positivt var der imidlertid at Christian Grindheim tok tak og viste noe som kan være sammenlignbart med fjorårssesongen.

Positivt er det at unggutta i Mathisen og Roberts ikke bare er på banen for å fylle 11’ern, men at de tør å utfordre og skape sjanser på egenhånd. Spørsmålet er om ikke flere unggutter bør få sjansen. Til dagens kamp var det bare Muri og Lange som kan kalles seniorer av utespillere på benken. Med Kjetil Wæhler og Allan Jepsen ute med karantene, og Daniel Fredheim Holm og Ardian Gashi på skadelista, sliter vi med å stille et slagkraftig lag. For mange spillere er ute av form, og det kom godt til syne mot Viking. Heldigvis var Viking i minst like dårlig form så det holdt til slutt likevel.

Vålerenga vant og vi kan se fremover på tabellen for en gangs skyld. Gratulerer Myhre, gratulerer Klanen, gratulerer Vålerenga. Vi er tilbake!