Ferieforviklinger: VPN på ferie i Spania – siste del

VPNs Spaniaferierende medarbeider har kommet seg hjem. (Sant å si så har han vært hjemme i et par uker.) Ferien er forbi. Men fotballen ruller videre for en av VPNs familiefedre. Her er siste analyse av livet som fotballsupporter i utlendighet. Så er sommer’n over. Møkkaværet innvaderer hovedstaden i morgen. Det gjør også Fredrikstad. Det … Fortsett å lese «Ferieforviklinger: VPN på ferie i Spania – siste del»

VPNs Spaniaferierende medarbeider har kommet seg hjem. (Sant å si så har han vært hjemme i et par uker.) Ferien er forbi. Men fotballen ruller videre for en av VPNs familiefedre. Her er siste analyse av livet som fotballsupporter i utlendighet.

Så er sommer’n over. Møkkaværet innvaderer hovedstaden i morgen. Det gjør også Fredrikstad. Det er kvartfinale i cupen. Klokka 16.00 til og med. En lørdag som kan bli lang og morsom, eller lang og grusom. Det er gutta på laget som gir oss svaret.

Med seier er vi ett skritt nærmere en finale, og ett skritt nærmere spill i Europa 2007. Tap er egentlig uaktuelt. Et tap i denne kampen vil være på linje med tapene som sendte oss hodestups ut av Champions League. Eller rettere sagt hodsetups ut av muligheten til å kvalifisere seg til Champions League. Vi må vinne mot Fredrikstad i morgen, og skal vi kunne kalle oss et topplag må vi vinne den påfølgende semifinalen. Kommer vi til finalen vinner vi uansett.

Vålerenga – Brann
Jeg var ikke spesielt optimistisk i forkant av kampen. Det tok ikke så veldig lang tid heller før vi så hvorfor Brann er på topp og hvorfor vi ikke er det. Men for en gangs skyld var det vi som hadde millimeterene på vår side. Brann tapte på bortebane mot Vålerenga. Akkurat som i fjor. Og hadde det ikke vært for tapene mot Lyn, Odd og Rosenborg hadde vi vært a poeng med Bergenslaget. Og hadde det ikke vært for den håpløse sesongstarten så hadde vi ledet serien suverent.

Det er fortsatt mulig å komme ut av årets sesong med stil. Det er 9 kamper igjen. 27 poeng. Vi ble seriemestere med 46 i fjor. Vinner vi resten er vi alle fall med i toppen. Men det må være lov å spørre om vi har latt muligheten til å «stikke av» fra de andre lagene gå fra oss. (VPN har allerede stilt spørsmålet i saken «Hva skjer’a Vålerenga?)

Ferie eller fritid
Ferie med små barn er noen annet enn den ferien man hadde da man ikke hadde små barn. Jeg husker fortsatt Interrailturene fra slutten av åttitallet og begynnelsen av nittitallet som noe av det ypperste man gjøre dersom målet er en måned krydret med spennende byer, overfylte strender, fest og fanteri, uansvarlig omgang med det motsatte kjønn og utprøving av gressvekster fra andre deler av verden. Senere så hadde man en slag oppvåkning der man skulle reise til et fattig land og leve side om side med de fattige folka som bodde i dette fattige landet.For min del ble det et halvt år med «back-packing» i Mellom-Amerika. Dette ble et halvår krydret med spennende byer, overfylte strender, fest og fanteri, uansvarlig omgang med det motsatte kjønn og utprøving av lokale gressvekster.

Ferie med barn er egentlig jævlig slitsomt. Ungene som ellers er i barnehagen er vant til at det skjer noe. Ungene står opp tidlig i ferien – de veit jo ikke om noe annet. Ungene skal aktiviseres hele dagen, man skal passe på at krapyla ikke detter i svømmebassenget, eller at de bli skylt på havet av en bølge. Man må smøre dem inn med solfaktor hele dagen, man må passe på at de ikke driter på strandpromenaden (noe de gjorde) og man må gi dem mat, drikke, is og annet søl for at det hele skal kunne fungere.

Når unga så har lagt seg kan man slappe av noen timer før man kræsjer i senga. Da er man litt halvbrisen etter et par drinker for mye. Menn er da klare for en times sengegymnastikk, kvinner er klare for å sove… Det nærmeste man derfor kommer en erotisk opplevelse om sommeren er når kona smører seg med solkrem… Det nest nærmeste er når hun smører deg på ryggen.

Det ble med andre ord få målsjanser og scoringer på hjemmebane mens vi var på treningsleir på Mallorca i sommer. En og annen halvsjanse ble det jo, men som med Vålerenga så ble det med det…

Legg igjen en kommentar