Hva skjer ‘a, Elin Horn?

Selv om verden ser så uendelig mye lysere ut etter seier over serieleder Brann på søndag, er det fortsatt ikke til å komme bort i fra at sesongen så langt har vært en skuffelse. Det kan sikkert være mange grunner til det (se VPNs kommentarartikkel «Hva skjer ‘a, Vålerenga»). Tynn spillerstall, f.e ks. VPN har … Fortsett å lese «Hva skjer ‘a, Elin Horn?»

Selv om verden ser så uendelig mye lysere ut etter seier over serieleder Brann på søndag, er det fortsatt ikke til å komme bort i fra at sesongen så langt har vært en skuffelse. Det kan sikkert være mange grunner til det (se VPNs kommentarartikkel «Hva skjer ‘a, Vålerenga»). Tynn spillerstall, f.e ks. VPN har tatt seg en prat med fungerende direktør i Vålerenga Invest Fotball ASA, Elin Horn, for å høre hva hun har å si om bl.a. det.

Først av alt, Elin Horn, gratulerer med sønnen!
Takk for gratulasjonen. Ja, når jeg tar på meg «hatten som mor» er selvfølgelig dette moro.

Hvordan trives du i jobben som direktør?
Jeg trives egentlig godt – føler meg litt som «fast vikar» da det er 3. gang jeg innehar denne funksjonen. Jeg har vært her lenge og har god oversikt. Jeg har imidlertid ikke tenkt til å søke stillingen da jeg også trives veldig godt i min opprinnelig jobb som administrasjonssjef.

Og hvordan går det så med prosessen i forbindelse med ansettelsen av ny direktør?
Prosessen med å ansette ny direktør vil starte på styremøte førstkommende mandag.. Det betyr jo ikke at aktuelle kandidater ikke er løpende vurdert.

Kan du si litt om arbeidsfordelingen mellom deg og Lars Bohineno?
Vi tester nå ut en prøveprosjekt hvor jeg og Lars Bohinen deler oppgavene. Lars har ansvar for alt det sportslige, kjøp/salg, forhandlinger, all oppfølging inn mot sport. Hans funksjon er nå lik den Rune Bratseth har i Rosenborg. Jeg har ansvar for alt som skjer i ASA administrasjonen, ledelse, ansvar for økonomi og regnskap, forholdet til samarbeidspartnere, arrangement, kontakt med NTF, NFF osv. Etter min vurdering tror jeg dette er en fornuftig deling. Jeg tror ikke det er lett å finne en «tusenkunstner» av Kjetil Siem sitt kaliber.

Er det aktuelt å bruke penger på kjøp av spillere nå før overgangsvinduet stenger ved utgangen av august? Det er ingenting nå som tyder på at vi skal gjøre flere kjøp i dette overgangsvinduet, men i denne bransjen skjer ting fort så man kan ikke si noe for sikkert.

Skal spillerstallen slankes ytterligere?
Nei, det foreligger Ingen planer om å slanke stallen ytterligere nå i dette overgangsvinduet.

Kan du si noe om størrelsen på budsjettet man har til spillerkjøp, om dette er brukt opp for i år og i så fall hvorfor? Kan det være aktuelt å hente inn friske midler utenfra for å ivareta en målsetning om å beholde posisjonen som norges beste klubb?
Vi har ikke midler over driftsbudsjettet til ytterligere spillerkjøp nå. Hvis det blir aktuelt kreves ekstern finansiering. Det kan være i form av emisjon enten mot eksisterende aksjonærer eller nye, evt. andre muligheter. Rune Lange var en stor investering for oss. Hvis vi ser laget som dro hjem seriemesterskapet i fjor, og de spillerne som ble mest benyttet, er det bare Steffen Iversen og David Brocken som er borte. Som erstatning har vi fått inn Rune Lange og Jarl Andre Storbæk. I tillegg Allan Jepsen. Så vår vurdering er at laget ikke er så veldig svekket.

Vi har alle ønske om å bygge et nytt gull-lag. Det er ikke sikkert det betyr at de som er her ikke er gode nok. Nå gjelder det å få maks ut av de som er her. Vår viktigste utfordring er å bygge stein på stein fremover, treffe med spillerkjøpene, og ikke minst la de unge få slippe til. Kanskje vi på sikt også kan tjene litt på spillersalg.

Når det er sagt gjelder det aldri å bli helt fornøyd. Den kontinuerlige prosessen med å finne forsterkninger må aldri stoppe.

Legg igjen en kommentar