Odd Grenland – Vålerenga 3-2 (1-2)

Tippeligaen 15. runde – Odd stadion – 29.07.2006 – 4691 tilskuere Vålerenga har hatt ett bein i medaljekampen og ett i nedrykkstriden så godt som hele denne sesongen. Med det bitre 2-3 tapet kan vi si farvel til medaljepratet en god stund framover – en skal aldri si aldri, men – antagelig for resten av … Fortsett å lese «Odd Grenland – Vålerenga 3-2 (1-2)»

Tippeligaen 15. runde – Odd stadion – 29.07.2006 – 4691 tilskuere

Vålerenga har hatt ett bein i medaljekampen og ett i nedrykkstriden så godt som hele denne sesongen. Med det bitre 2-3 tapet kan vi si farvel til medaljepratet en god stund framover – en skal aldri si aldri, men – antagelig for resten av sesongen.

Vålerenga åpnet grusomt, spillerene virket tunge som bly, men tross det så tok laget ledelsen 2-0 etter mål av Tore André Flo og Kjetil Wæhler i løpet av lykkelige to minutter. Det skulle ikke vare, Odd fortsatte å trille ball, godt hjulpet av upresise Vålerenga-pasninger, sløvt spill og lavt press, og fikk i sluttminuttene satt inn seiersmålet. Fortjent? Kanskje det, men hvor i all verden er laget som kunne ri på 1-0 tilsynelatende i ukesvis?

Som sagt, denne kampen åpnet grusomt for Vålerengas del. Før det var godt 2 minutter hadde Odd spilt seg til 3 cornere og Vålerenga hadde ikke rukket annen ballberøring enn panikklareringer.

Det skulle bedre seg litt. Det riktige bildet av kampen sett fra vårt ståsted var Odd Grenland som spilte fram og tilbake i en bue med radius ca 40 meter fra Vålerengas mål med hyppige innlegg inn mot 16-meteren der Odd spissene gjerne brystet ballen ut igjen til midtbanenspillere som fortsatte med pasningsspillet langs buen.

Vålerenga var ikke helt uten angrepskraft. Til å begynne med kom framstøtene gjerne på venstresiden, fra Jepsen til Freddy til Daniel – som ikke helt hadde dagen og gjerne avsluttet med mislykkede innlegg. Etter drøye kvarteret prøvde Vålerenga seg på høyresiden, det skulle vise seg farligere: Storbæk spiller vegg med Derek, innlegget har bra retning, men litt liten fart og Tore André Flos heading blir såpass svak at Vålerenga ikke får mer enn corner ut av situasjonen. Men, hey, det er en avslutning på mål.

Angrepet starter det som i ettertiden viser seg å være Vålerengas beste periode. Derek får stadig satt press på Odds forsvar; venstresiden vil ikke være noe dårligere og Jepsen sender en pen ball til Freddy som får såpass tid at han finner Flo rett foran målet, Flo tar ballen ned i steget får vendt og setter ballen i krysset fra 20 meter. Ikke hardt, men nydelig plassert.

To minutter senere er venstresiden på farten igjen, Freddy finner Daniel som vinner corner. Derek slår bra cornere og Kjetil Wæhler er ikke ukjent med hvor målet står. Han setter inn 2-0 med hodet. Slik skal det være!

Vålerenga fortsetter å presse på de neste 7-8 minuttene med gode angrep og høy agressivitet men Odd kjemper seg tilbake inn i kampen og får etterhvert kampen inn i sitt spor igjen med spill langs «buen». I det 32 minuttet vinner de corner, og på den mister i hvert fall en mann markeringen for det er tre Oddspillere som står alene og kjemper om å sette inn reduseringen («Odd utligner til 1-2», sier speaker, tro det eller ei).

Vålerenga har ikke helt gitt opp angrepsspillet og i det 39. minuttet får Daniel kjempeplass på venstresiden etter pasning fra Freddy. Han kan gå mot mål, men velger å legge inn, greit nok det – dvs dersom innleggskvaliteten hadde vært nærheten av akseptabelt. Jan Derek jager etter ballen og får skremt vannet av Odds midtstopper som uventet har fått pasning fra Daniel – men det blir ikke mer enn nesten.

Omgangen ebber ut med et par Odd-cornere, men i ganske godt humør. Dette må da gå veien?

Dessverre så viser det seg at Vålerengas spillere er slitne. Ronny Johnsen og Jan Derek Sørensen tas ut, og Vålerenga legger om til noe som ligner mer på 4-5-1 enn noe annet. Dermed er det lite igjen av angrepspillet og Odd får råde banen omtrent alene. Dermed blir det spill mot ett mål. Og det er et spill Vålerenga ikke behersker lenger.

Odd får innkast på høyde med 16-meteren, kastet går til en Odd-spiss med Kjetil Wæhler i ryggen 5 meter fra mål. Odd spilleren handser, ballen går til Freddy og de aller fleste ser ut til å stoppe mens de venter på avblåsningen. «Odd» Helge Olsen foretar seg ingenting, og i forfjamselsen begynner Freddy å drible seg ut av 16-meteren omringet av spillere som står som saltstøtter. Dessverre så våkner Jan Tore Amundsen i det Freddy vender innover lans 16-meteren, han rapper ballen fra Freddy og setter den i mål. Snipp snapp snute.

Etter dette var det egentlig ingen tvil i mitt hjerte om at Odd ville score en gang til. Flere ganger fikke de sendt ballen på tvers rett foran mål uten av Vålerengas forsvar hadde antydning til kontroll. Mirakuløst nok så var det aldri noen på plass til riktig tid – kan dett gå bra allikevel?

Vålerenga setter inn Berre og synes å våkne til liv – lysten til seier er tydeligvis der heldigvis. Vålerenga får til et bra angrep der både Daniel, Ardian Gashi og Amund Skiri er nær ved å finne avlsutningssjanser. Spillet bølger fram og tilbake og det er på kontring Odd får satt siste spiker i kista. Med to mot en gjør Odd-spissene alt riktig og det intet Arason kan gjøre for å avverge 3-2 målet.

Vålerenga får til en sluttspurt, nærmest er Kjetil Wæhler med heading fra 5 meter som krever en superredning fra Odds keeper, men når Tom Henning Hovi ikke får stokket beina alene med keeper i siste overtidsminutt er det ikke annet å gjøre enn å konstantere enn at denne sesongen holder på å gå rett vest. To mål mot Mlada Boleslav tror jeg så gjerne vi greier å score, men at dette Vålerenga-laget skal holde nullen er mer enn jeg kan tro.

Gjør meg en tjeneste, vis at jeg tar feil.

Spillerbørs

Arason 6

Jepsen 4

Johnsen 5

Wæhler 7 BB

Storbæk 4

Holm 5

Gashi 6

Dos Santos 3

Fredheim Holm 3

Sørensen 5

Flo 6

Innbyttere:

Skiri 5

Hovi 4

Berre for kort tid

Lagoppstilling Vålerenga:

Arni Gautur Arason

Jarl André Storbæk Ronny Johnsen (Tom Henning Hovi 46)  Kjetil Wæhler Allan Jepsen

Jan Derek Sørensen (Amund Skiri 46)  Ardian Gashi  Thomas Holm Daniel Fredheim Holm

Freddy dos Santos (Morten Berre 76)

Tore André Flo

Lagoppstilling Odd:

Jarstein – Ruud, Nilsson, Hansén, Borchers – Larsen, de Ornelas (Toresen 90), Amundsen, Sørensen, Joyce (Dale 55), Gerba (Hvidén-Watson 83)

Scoringer:

0-1 Tore André Flo 21

0-2 Kjetil Wæhler 23

1-2  Espen Ruud 34

2-2  Jan Tore Amundsen 64

3-2 Olof Hvidén-Watson 87

Gule kort: Allan Jepsen 52, Thomas Holm 73, Tommy Svindal Larsen 77

Hoveddommer: Roy Helge Olsen, Våg

Assistentdommere: Odd og Odd

Legg igjen en kommentar