Gabardinmannen: Tour de Praha

Nei, du leser ikke feil. Gabardinmannen er på Tour de Praha, riktignok uten både hjelpe- og skinkeryttere, men jeg vil påstå at den sportslige prestasjonen langt overgår dophuene på to hjul i Paris. Praha er en så stor by at hovedfeltet av klansmenn raskt bre spredt i flere gruppettoer. Det har vært varierende avstand mellom … Fortsett å lese «Gabardinmannen: Tour de Praha»

Nei, du leser ikke feil. Gabardinmannen er på Tour de Praha, riktignok uten både hjelpe- og skinkeryttere, men jeg vil påstå at den sportslige prestasjonen langt overgår dophuene på to hjul i Paris. Praha er en så stor by at hovedfeltet av klansmenn raskt bre spredt i flere gruppettoer. Det har vært varierende avstand mellom grupettoene i løpet av natten litt roping og synging, litt telefonisk kontakt, men størrelsen på Praha gjør at hovedfeltet aldri ble samlet. Dere der hjemme skal i hvert fall vite at det ble jobbet og gått i brudd hele natta, og at undertegnede til sin store tilfredsstillelse oppdaget at jeg hadde ristet av meg alle forfølgere når jeg litt før kl. 8.00 i morgen takket to Tsjekkiske hjelperyttere av den lettere garde for drajobben på en 24 timers ølcafe ikke langt fra torget i Praha.

Flytur med spillerne

Ja, jeg havna på flyet til spillerne og vi var vel 250 stykker som fulgte med på Rekdals ansikt under take off. Han klarte seg fint og var normalt solbrun og så ut til å ha fast og fin avføring for å si det sånn. Ved landing derimot fikk vi ”se han flyr”-nysgjerrige bedre valuta for pengene, det var en langt blekere reke som flakket med blikket og hadde et kroppsspråk som nærmest ropte at dette var noe han ikke behersker. Det ble nok noen turer på ramma med god spredning på varene vil jeg tro. Ellers gikk Rekdal like ubemerket som meg forbi de Tsjekkiske journalistene, de var der på grunn av en annen mann, hele Norges fotballikon, Norges dyreste mann, Tore Andrè Flo.

Flyturen med alle gutta

Jeg havnet sammen med en ”storfamilie” på turen, og ble hyggelig nok invitert med på Quisen de hadde laget i stand. Så 40 spørsmål senere, hvorav langt flere spørsmål ble besvart enn de som ble besvart korrekt, landet vi i Praha. Takk til dere som gjorde flytiden kort, og takk til Ringnes også for deres helt vesentlige bidrag.

Torget i Praha

Jeg har naturligvis lest reiseguiden på VPN og lest om turistfellene både taxisjåførene og plassen i gamlebyen med norske priser. Vel etter å ha kjørt taxi en lang rekke anledninger og drekki og spist på torget kan jeg bekrefte at det er dyrere enn i resten av Praha, men kjære vene en øl til 25 spenn og taxiturer til rundt 50-lappen selv når formen er slik at de nærmest må skrape deg inn i bilen, da synes jeg det er greit å bli lurt.

Flinke med henda

Tsjekkera er både hyggelige og gjestfrie på alle måter, men det slår meg at når du spør dem om hva dem kan her nede så trekker alle frem ting man kan gjøre med henda. Dukketeater, klatting med leire og porselen, krystalllamper, det er liksom deres greie. Det er litt sånn som i Hedmark. Du kan nesten si at alt det en eller annen norsk tamp kan spikke av ei trefjøl, det kan tsjekkere lage i leiere. Sikkert nyttig, men økonomien i et land blir ikke stabil og sterk av andungen KvakkKvakk og noen krystalllamper, men det gjør i hvert fall at vi nordmenn kan være konger for noen hundrelapper på byen.

Klar for ny etappe

I kveld vil hovedfeltet av naturlige grunner holde seg langt bedre samlet enn foregående aften. Det blir nok etter hvert flere brudd i kveld også og jeg kan forsikre at jeg vil være i grupettoen som ikke er i mål før i morgen tidlig, men det blir forhåpentligvis flere interessante detaljer å dele når antall deltagere i feltet går opp.

Vel i kveld hjelper det verken med Kvakkkvakk, andre leireklumper eller krystalllamper. I kveld blir Vålerenga laget som forteller Tsjekkia hvor David kjøpte øl, noe han trolig gjorde ikke langt fra torget i gamlebyen her nede. Lykke til alle der hjemme også, ha en fin kveld og en herlig kamp.

Legg igjen en kommentar