Ukens historiske: Kallenavn på 30-tallet

Vi har alle hørt om Tippen og Tuben, men hvordan fikk disse gutta klengenavna sine? Ukens historiske tar for seg et par av dem. Tilnavnene i Vålerenga var et utrykk for kameratskapet. – Vi kunne ikke noe med døpenavnene, og særlig ikke med etternavnene, og vi gned oss forbløffet i øynene når vi så de … Fortsett å lese «Ukens historiske: Kallenavn på 30-tallet»

Vi har alle hørt om Tippen og Tuben, men hvordan fikk disse gutta klengenavna sine? Ukens historiske tar for seg et par av dem.

Tilnavnene i Vålerenga var et utrykk for kameratskapet. – Vi kunne ikke noe med døpenavnene, og særlig ikke med etternavnene, og vi gned oss forbløffet i øynene når vi så de kristne navnene våre på trykk i avisene om lagoppstillingen var nevnt, fortaltre Tippen.

Her er noen av kallenavnene:

Henry Johansen – Tippen
I boka ”Vålénga i våre hjerter” av Viggo Johansen påstås det at det var to på guttelaget som het Henry. Den ene ble kalt ”Høna”, og dermed ble den andre hetende ”Tippen” , en lettere omskriving av ”Tuppen”. Imidlertid sier ”Tippen” selv, i boka si, at selv om noen påstår dette, er han selv ikke i stand til å gjøre rede for seg om noen spør hvor kallenavnet kommer fra.

Tube-gutta eller de tre Sørensen-brødrene:
Birger Sørensen – Tuben
I stridens hete var det en som sa at Birger ligna på en Stomatoltube, breiere over ræva enn over skuldra.

Arne Sørensen – Lørja
Han sang bestandig med sin lyse tenor ”her kommer Lørjasen” når treninga var over. Det ble til ”Lørja”.

Erling Knudsen – Murer´n
Bestefar var murer.

Ingvald Larsen – Kinger´n og Døtter´n
Han fikk tilnavnet ”Døtter´n i 1924 da han spilte mot en skotte som het Deans. Eneste mulighet til å stoppe skotten var å døtte.

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar