– Den norske motstanderen sendte oss visittkort med fire mål

Klanen er store, klanen er over alt, og det finnes knapt den oppgave som det ikke er mulig å få løst. Vi i VPN ville vite hva FK Mladá Boleslav skriver om oss på sine hjemmesider og det tok ikke lang tid før en av dere tok kontakt med oss. Her er et resymé av … Fortsett å lese «– Den norske motstanderen sendte oss visittkort med fire mål»

Klanen er store, klanen er over alt, og det finnes knapt den oppgave som det ikke er mulig å få løst. Vi i VPN ville vite hva FK Mladá Boleslav skriver om oss på sine hjemmesider og det tok ikke lang tid før en av dere tok kontakt med oss. Her er et resymé av de tsjekkiske skribleriene så langt.

– Den norske motstanderen sendte oss visittkort med fire mål”

”Valerenga Oslo, Mladá Boleslavs motstander i andre runde i kvalifiseringen til Champions League, banket Sandefjord 4-1 i den 12. runden og klatret fra niende til femte plass i den 14-lag store ligaen. Et mål ble skåret av den fryktede kanonskytteren Flo. De fire målene fordelte seg mellom de fire skytterne Ronny Johnsen, Daniel Fredheim Holm, Tore André Flo og Morten Berre. For Mladá Boleslav er det ikke bare en klar advarsel, men også en stor motivasjon i forberedelsene.”

Som vi skjønner har de stor respekt for Tore André Flo, et navn som går igjen når de skriver om kampen. Hvis de så på kampen mot Sandefjord som en advarsel og motivasjon, vil jeg anta at kampen og resultatet mot Hønefoss, fikk tilbake hvilepulsen i FK Mladá Boleslav.

– Skaff dere billetter til Oslo i tide

”Til det grunnleggende spørsmålet fra fansen, hvor får man billetter og hvor mye vil billettene koste, har markedsdirektøren også et svar. – På kamper i kvalifiseringen til Mesterligaen er prisen 320,- koruna (ca kr. 90,- VPN. anm) og forsalget starter sannsynligvis andre uka i juli i klubbens fanshop i Havlickov-gata. Det har vært stor interesse for kvalifiseringen til Mesterligaen fra det øyeblikk det kom fram i media at de norske mesterne kommer med en angrepsstjerne av europeisk format, Tore André Flo, kjent fra det norske landslaget, men først og fremst fra Chelsea og Glasgow Rangers. – Nordmennene har allerede bedt oss om å reservere 500 billetter, sier Hottková. Kampene hjemme og borte blir en enorm utfordring, både sportslig og kommersielt. For tilhengere av Mladá Boleslav er det gjort klart flytur til returkampen, som spilles i Oslo 2. august. Den foreløpige prisen på 12.000,- koruna innbefatter fly fram og tilbake, flyskatter, transport mellom flyplassen, stadion og hotellet, inngang til kampen og en natt på hotell med frokost. Fra Praha reises det dagen før kampen, formiddagen 1. juni, og returen er rett etter kampslutt, som spilles onsdag 2. august kl. 20.45.”

Med en publikumskapasitet på sin hjemmebane Mestský stadion på bare 5000 tilskuere, hadde vi kanskje forventet at det var begrenset interesse for å dra til Norge. Da tok vi i tilfelle feil, klubben har som du ser allerede satt opp fly til Oslo til returoppgjøret 2. august, og interessen for kampene er stor, mye på grunn av verdensstjernen Tore André Flo. Mest overraskende er det egentlig at de har fått med seg Flo, men at de later til å ha oversett vår ”forsvarskanon” Ronny Johnsen og vår nye angriper, ”mitraljøsen” Rune Lange.

– Vålerenga en akseptabel motstander”

”Trekningen til kvalifiseringen til mesterligaen bragte FK Mladá Boleslav det norske mesterlaget Vålerenga. Deres største stjerne er angriperen Tore André Flo. Den første kampen spilles i Mladá Boleslav, returen spilles i den norske hovedstaden Oslo.

Med henblikk på at Mladá Boleslav ikke var blant de seedede i trekningen, møter man en akseptabel, men likevel kvalitetsmotstander. Vålerenga er tittelholder fra 2005 (den norske serien spilles vår-høst). I inneværende sesong har de bare vunnet tre av elleve spilte kamper i serien og ligger på niende plass. Den mest kjente spilleren til vår motstander er Tore André Flo, en gang fast på Chelsea og Glasgow Rangers, med 76 landskamper for Norge og sine 33 år er fortsatt en respektert personlighet.”

De umiddelbare reaksjonene på trekningen fra Mladá Boleslav var som vi ser lite preget av panikk. Vålerenga var ansett å være et av de lettere seeda lagene i tredje kvalifiseringsrunde. Den vurderingen er nok riktig når vi ser på de andre seedede lagene og det er nok snarere slik at det var Vålerenga som var uheldig som trakk ett av de beste useeda lagene.

Ellers opplyses det at serien i Tsjekkia starter opp igjen den 30. juli, altså helgen mellom de to kampene. Dette gjør at eventuelle spioner fra vår klubb vil være avhengige av videoopptak for å studere FK Mladá Boleslav i kampsituasjon. Nå spiller de treningskamper før kampen mot oss, men en vil anta at tsjekkiske treningskamper sier omtrent like mye om laget, som norske treningskamper sier om oss. Man har gjerne litt mer å gå på når det virkelig gjelder.

– Mladá Boleslav er vertskap for Vålerenga på onsdag 26. juli fra 20.45

Og i går publiserte FK Mladá Boleslav sin så langt siste artikkel om kampen:

”Forandringer gjør livet spennende og hendelsesrikt. Også når det gjelder den grunnleggende informasjonen om mesterligakvalifiseringen mellom FK Mladá Boleslav og Vålerenga, har det kommet forandringer som er viktige for tilhengerne av Mladá Boleslav. Den viktigste er flyttingen av den første
kampen fra tirsdag til onsdag, etter ønske fra norsk tv på grunn av direkteoverføring fra Mladá Boleslav.”

Som VPN allerede har meldt vil TV3 sende bortekampen, og dette er bakgrunnen for at kampen er flyttet fra tirsdag til onsdag 26. juli. Kampen går kl.
20.45, et tidspunkt som er godt innarbeidet for Champions League sendinger på den nevnte kanalen.

Vi takker tidligere student i Praha, Andreas Halse for oversettingen fra tsjekkisk og for at han har sagt seg villig til å hjelpe med fremtidige oversettinger av materiale fra hjemmesidene til vår motstander. Artiklene på tsjekkisk som er grunnlaget for artikkelen er hentet fra http://www.fkmb.cz/

Legg igjen en kommentar