Ukens historiske: Ørnis lykkemynt

Onsdag spiller Vålerenga tredjerundekamp mot Hønefoss i cupen, og ukens historiske holder seg i cupens tegn. For her er historien om Bjørn Arild Levernes og lykkemynten som sendte Vålerenga til topps i 1997 og 2002. Bjørn Arild Levernes viste seg å være en mann for de store anledninger i cupfinaler, og han fikk æren av … Fortsett å lese «Ukens historiske: Ørnis lykkemynt»

Onsdag spiller Vålerenga tredjerundekamp mot Hønefoss i cupen, og ukens historiske holder seg i cupens tegn. For her er historien om Bjørn Arild Levernes og lykkemynten som sendte Vålerenga til topps i 1997 og 2002.

Bjørn Arild Levernes viste seg å være en mann for de store anledninger i cupfinaler, og han fikk æren av å score kampens eneste mål i finalen mot Odd i 2002. Før kampen hadde Ørni teipet fast lykkekrona til skuddbeinet igjen. Krona fant moren hans før den forrige cupfinalen, og hadde siden da ligget i pokalen fra 1997.

Den gang scoret han 4-2-målet og avgjorde matchen definitivt. Nå tenkte han, selv om han følte at det var både idioti og galskap, at han fikk prøve igjen.

Og lykkefoten slo til allerede etter fem minutter. Freddy dos Santos sendte en pasning til Johan Arneng som i sin tur serverte ballen på sølvfat til en totalt umarkert Ørni i feltet. Veteranen gjorde akkurat det han skulle gjøre, da han nærmest bredsidet ballen i nettet bak Odd-keeper Erik Holtan. Da eksploderte klanssvingen.

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar