En oppdatering fra Harald Aabrekk

Etter treningskampen mot Fredrikstad, tok vi en prat med Harald Aabrekk. Til tross for at vi fikk tak i han rett før bussavgang fra Fredrikstad, og spørsmål om alt fra barberte brystkasser til fotballfaglige vurderinger, var Harald Aabrekk både imøtekommende og grundig i møte med VPNs lett forvirrede utsendte. Her er vårt notat basert på … Fortsett å lese «En oppdatering fra Harald Aabrekk»

Etter treningskampen mot Fredrikstad, tok vi en prat med Harald Aabrekk. Til tross for at vi fikk tak i han rett før bussavgang fra Fredrikstad, og spørsmål om alt fra barberte brystkasser til fotballfaglige vurderinger, var Harald Aabrekk både imøtekommende og grundig i møte med VPNs lett forvirrede utsendte. Her er vårt notat basert på samtalen.

Aabrekk opplyste at det alltid er behagelig og hyggelig å vinne treningskamper, selv om klubbene hadde nær sagt selvfølgelig legger mindre prestisje i denne type oppgjør enn i obligatoriske kamper.

Beholdningen fra kampen var for Aabrekks del at Vålerenga hadde svært god defensiv kontroll i etablert forsvarsspill, men at vi var veldig sårbare på overgangsspillet, altså når FFK fikk kontre på oss. Målet til FFK kom på dødball og i en periode hvor FFK kjørte kampen, begge deler en konsekvens av at vi nok tok lettere på det, etter at vi gikk opp til 3-0.

Mislykka dødballdissing
Vi hadde fått opplyst fra andre i trenerapparatet at Aabrekk var blitt terga internt for den dårlige uttellinga på offensive dødballer, så vi ba om en forklaring på hva som hadde skjedd. Etter en vårsesong nesten blottet for mål etter dødballer, setter vi to mål etter nesten identiske situasjoner, på frispark fra 35-40 meter. Ville Aabrekk ta æren for at det hadde løsna, og har han da skylda for at det ikke har løsna tidligere?

Aabrekk svarte udramatisk nok at målene i Fredrikstad ikke kom som resultat av noen egen terping på slike situasjoner. Mål på dødball er avhengig av kvalitet på serve, aggressivitet og kvalitet på bevegelser i feltet, kvalitet på avslutninger og tilfeldigheter. Ingen innrømmelser, ingen reaksjon. Det var som å snakke med en bok, en tykk og teoretisk bok, faktisk.

Rune Lange
I forhold til Rune Lange så opplyste Aabrekk at Lange driver med egentrening og at han er på vei tilbake i kampform. Aabrekk har i kraft av å være spillerutvikler ansvaret for utvikling og oppfølgning av alle spillerne i troppen og håper og tror at han har like godt øye for forsvarsrekka som for spissene våre, selv om mange nok ser på Tore Andrè Flo, som et ekte Aabrekk-produkt.

Champions League kvalifiseringen
Aabrekk og resten av trenerne har foreløpig ikke brukt mange kalorier på vår tsjekkiske motstander i kvaliken, men er klar over at den tsjekkiske ligaen har seriestart før vårt møte den 25. juli. De regner med å ha innhenta både video og annen nødvendig informasjon om vår motstander innen kampen, men foreløpig er det oppstarten av den norske serien som har prioritet.

”Popstjerna i garderoben”-faktoren
Freddyboy har i tillegg til at han i lengre tid har vært plakatfnask på alle norske småpikeværelser nå også blitt popstjerne. Aabrekk fortalte med noe som ble oppfatta som gosselig skadefryd at Freddyboy må tåle en del meldinger fra de andre gutta etter all brifinga med sitt glattbarberte fuglebryst i musikkvideoen.
Vi kan for egen regning forsikre at mobbinga ikke vil bli mindre etter konserten på Tusenfryd.

Legg igjen en kommentar