Fredrikstad – Vålerenga 1-3 (0-1)

Treningskamp – Fredrikstad Stadion 27.06.2006 – 300 tilskuere Vi er engas, vi er engas, vi er engas tolv mann! Det var ca 300 tilskuere på plass for å se FFK- Vålerenga. 288 av de satt under tak, de tolv andre var fra Vålerenga og måtte stå i regnet. Hvem bryr seg, vi vant kampen og … Fortsett å lese «Fredrikstad – Vålerenga 1-3 (0-1)»

Treningskamp – Fredrikstad Stadion 27.06.2006 – 300 tilskuere

Vi er engas, vi er engas, vi er engas tolv mann!

Det var ca 300 tilskuere på plass for å se FFK- Vålerenga. 288 av de satt under tak, de tolv andre var fra Vålerenga og måtte stå i regnet. Hvem bryr seg, vi vant kampen og spiller tidvis svært godt. To av våre mål kom på dødball, kryss i taket og en tommel i rumpa. Her er kampreferatet fra en regnfull aften i Fredrikstad.

Det var duskregn og surt i Fredrikstad og mens FFK supporterne ble plassert under tak, måtte Vålerengas 12 supportere stå i regnet, men hva mer kan du forvente når du slipper unna med en 100 lapp for en treningskamp mot Østfoldsfotballgigant. Begge lagene stilte for øvrig med relativt anstendige 11vere.

Det viste seg at første omgang skulle varme de fremmøtte. Fredrikstad festet et lite grep fra avspark og allerede etter 3 minutter måtte Øyvind Bolthof, som for øvrig var kampens store, ja nær enorme spiller, i aksjon, med et tigersprang fister han et skudd fra 7-8 meter over tverrliggeren, til en resultatløs corner. Sjansen kommer av at Jepsen slurver med en klarering i boksen, men Wiigs harde og velplasserte skudd ble som sagt reddet. Vålerenga tar gradvis over kampen og dominerer banespillet i første omgang, mens Fredrikstad er farlige på overganger og kommer gjentatte ganger alene med Bolthof.

Morten Berre blir etter 10 minutter spilt igjennom av Freddy dos Santos, han kommer litt langt ut på siden for mål, og avslutningen stryker en halvmeter til side for stolpen.

Etter 12 minutter får Freddy dos Santos sjansen fra 7-8 meter, men headingen setter han rett på keeper.

Vålerenga kombinerer fint langs begge kantene og kommer til giftige innlegg. Etter en halv time skulle Vålerenga bli belønnet for sjansene. Christian Grindheim tar et frispark fra ca 35 meter fra mål på vår venstrekant. Frisparket slås hardt på første stolpe, hvor Dos Santos pirker ballen videre til en Morten Berre som pirker den i mål bak en sjanseløs Staw i FFKs mål.

Etter målet har Vålerenga fortsatt et godt grep på kampen, mens FFK stadig er farlige på kontringer, eller i det minste farlige om man ser bort fra en strålende Bolthof. Han spillte så godt at både Martin Wiik og Elyounoussi ikke bare ble frustrerte og bytta ut, men trolig vil ligge våkne i natt og vurdere å starte med sjakk eller ludo.

Lagene gikk til pause etter en svært sjanserik og til tider tempofylt første omgang.

Etter pause fortsatte Vålerenga med spillet fra første omgang, mens Fredrikstad plutselig så tafatte og planløse ut. De første 20 minuttene av andre omgang var overkjøring, hvor vi produserte sjanse på sjanse, mens Fredrikstad i beste fall produserte et par muntre tilrop.

Allerede etter 7 minutter av andre omgang er det klart for nye jubelsener på tribunen. Målet er en reprise av 1-0 målet. Denne gangen er det Allan Jepsen som slår et frispark fra langt hold, fra tribunen ser det ut som Freddy forlenger det, men ifølge vif.no går frisparket rett i mål. Vi satser på at de veit best. Vakkert var det uansett. To dødballmål av et lag som knapt har putta på dødball siden jul, lekkert er det.

Vel, det skulle komme mer. Freddy dos Santos, leiker verken butikk eller popstjerne, etter 56 minutter klinker han ballen hardt ned i keepers høyre hjørne fra ca 12 meter. Målet kommer etter at vi ruller opp på vår høyre side og slår inn i feltet, Alex Mathisen slår ballen uselvisk til Freddyboy, som avslutter nådeløst.

Alex Mathisen får to store sjanser de neste minuttene til selv å havne i målprotokollen, men blåser den første sjansen over mål fra hjørnet av femmeteren. Den neste sjansen er et skudd fra Alex Mathisen som ruller langs streken og utenfor mål.

Fredrikstad får ett trøstemål på corner etter 70 minutter, da Are Tronseth kommer nærmest rett fra innbytterbenken og skårer på et hjørnespark.

Etter dette dør kampen og det er bare en og annen kjemperedning fra Bolthof som holder temperaturen oppe hos de fremmøtte. Vålerenga tar en fortjent 3-1 seier, i en underholdende kamp. Til tider spiller vi svært bra og spiller ut FFK med fikst kombinasjonsspill.

Banens beste: Øyvind Bolthof

Fredrikstads beste: Kvisvik

Alex Mathisen: Har sett ut som en usikker flaskebærer når han har hatt innhopp i eliteserien, i dag spilte han fra start og viste han at han holder dette nivået.

Jørgen Horn: Klarte seg bra i midtforsvaret i den halvtimen han fikk for Hovi.

Levan Melkladze: Kom inn etter at kampen var falt i kvalitet. Viser frem noen flikker og mottak av bra klasse.

Muhammed Fellah: Kom inn etter at kampen var falt i kvalitet. Tør å utfordre på kanten.

Amund Skiri: spilte bra og spesielt i andre omgang hvor han både gjennom å bryte før FFKs spisser, samt tørre å føre ball var en av våre bedre.

Ellers tok vpn en prat med Harald Aabrekk etter kampen. Der fikk vi hans tanker om Vålerengas dødballer, Freddys nye image, vår motstander i Champions league kvaliken, ja egentlig om alt du lurer på. Dette kommer som et eget intervju på vpn i løpet av onsdagen.