Ukens historiske: Den mest kjente bohemhistorien

Den mest kjente bohemhistorien fra Vålerenga på 60-tallet var det Einar Bruno Larsen som sto for. Ukens historiske forteller hva som skjedde. Den mest kjente historien er fra midten på sekstitallet da laget møtte Steinkjer på Bislett. Bruno spilte ving foran et fullsatt Store Stå. På samme side hos motstanderne sto landslagsbacken Edgar Stakseth, en … Fortsett å lese «Ukens historiske: Den mest kjente bohemhistorien»

Den mest kjente bohemhistorien fra Vålerenga på 60-tallet var det Einar Bruno Larsen som sto for. Ukens historiske forteller hva som skjedde.

Den mest kjente historien er fra midten på sekstitallet da laget møtte Steinkjer på Bislett. Bruno spilte ving foran et fullsatt Store Stå. På samme side hos motstanderne sto landslagsbacken Edgar Stakseth, en knallhard forsvarer som var kjent for sine harde taklinger.

Bruno fikk en pasning, så motspilleren i øyekroken, lot som han skulle spille ballen tilbake til medspilleren, men gikk i stedet inn på banen. Edgar falt ut i grusen som omkransa banen på den tida.

Der sto det en gutt med pølsebeholderen foran magen. Han ble revet ned av Stakseth, Bruno stoppa opp, så ned på de to som lå der og kom med sin legendariske replikk: ”Jeg har sagt det før, Edgar, jeg skal ikke ha sennep på mine pølser!»

Etter to mål og 4-0-seier til VIF ble Bruno belønnet med karakteren ni på VG-børsen.

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar