Ukens historiske: VIF-keeper på blomsterjakt

På 70-tallet var ikke fotball alfa og omega for spillerne. Noen tok til og med en pause i kampen for å dyrke hobbyen sin. I en cupkamp på midten av syttitallet skulle Vålerenga spille bortekamp på en forferdelig varm dag. Uten grunn forlater keeper Arild Blomfeldt plutselig målet midt under kampen. En av VIF-spillerne som … Fortsett å lese «Ukens historiske: VIF-keeper på blomsterjakt»

På 70-tallet var ikke fotball alfa og omega for spillerne. Noen tok til og med en pause i kampen for å dyrke hobbyen sin.

I en cupkamp på midten av syttitallet skulle Vålerenga spille bortekamp på en forferdelig varm dag. Uten grunn forlater keeper Arild Blomfeldt plutselig målet midt under kampen. En av VIF-spillerne som så hans bokstavlige skovtur, tror at trener Øivind Johannesen ikke fikk med seg forsvinningen.

Men Arild hadde forklaringen klar da lagkameraten spurte om hvorfor han forsvant: – Pokker heller, jeg så en jeg ikke hadde.

Arild hadde nemlig en meget spesiell hobby: Han presset blomster til samlingen sin, og nå hadde han sett en plante som var en kandidat til herbariet.

Det hører med til historien at Arild ikke kunne lastes for målene han slapp inn denne dagen.

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar