Vålerenga – Molde 2-0 (2-0)

Tippeligaen 10.runde – Ulleval Stadion 28.mai 2006 – 10.932 tilskuere JAAAAAAAAA!!!!!!!!! Vi har hatt et godt tak på Molde siden Sjefen sjøl («I») kom til klubben, og denne kampen var intet unntak. Den store profilen idag var to-målsscorer Freddy Dos Santos. Men han er ikke den eneste som får kred i denne kampen. Vi vant … Fortsett å lese «Vålerenga – Molde 2-0 (2-0)»

Tippeligaen 10.runde – Ulleval Stadion 28.mai 2006 – 10.932 tilskuere

JAAAAAAAAA!!!!!!!!!
Vi har hatt et godt tak på Molde siden Sjefen sjøl («I») kom til klubben, og denne kampen var intet unntak. Den store profilen idag var to-målsscorer Freddy Dos Santos. Men han er ikke den eneste som får kred i denne kampen. Vi vant fortjent 2-0, og vi nærmer oss RL plass poengmessig.

1. Omgang:
Molde starter klart best, og jeg har notert 4 skudd på/mot mål de første 10 minuttene. Men en av de største sjansene Molde skapte tidlig i kampen, kom etter at Thomas mister ballen nær midtstreken, og forsvaret surrer bra mye før ballen klinkes ut igjen.

Ikke uvanlig opplevelse for en gammel Klansmann, men vi slapp med skrekken nok en gang.

Men så skjedde noe uvanlig. Det var noe rart, det var et kjempeangrep, med fullstendig kontroll og en ro som jeg ikke har sett på lenge. Daniel skyter knallhardt rett på Moldes sisteskanse, som gir retur. Freddy-Boy er på rett sted til rett tid, og måker ballen knallhardt i nettet. Oh my God… for en deilig følelse. Det angrepet var vakkert, sikkert og perfekt avsluttet. STOR takk til Daniel og Freddy.

Målet kom i det 11. minuttet, og Molde hadde ingen planer om å gi seg uten kamp. Berg-Hæstad beit som vanlig fra seg, og er nære på å gi Molde en utlikning bare 2 minutter etter Fredheim Holm/Dos Santos show. Han kommer skrått på Arni, og skyter knallhardt i nærmeste hjørnet, men Arni slår den til corner.

Men Fredheim Holm hadde ikke tenkt å gi seg med det første. Og et par minutter etter Berg-Hæstads forsøk, var han frempå med skallen. Vakkert innlegg fra Jarl Andrè, som Fredheim Holm skaller knallhardt på Jan-Kjell Larsen.

Fredheim Holm er ikke snauere enn at han sender Flo på et gjennomløp i det 19. minuttet. Flo drar seg fint gjennom, men blir holdt kraftig i trøya. Flo får avsluttet, men han burde nesten latt være, for da hadde han (hvis dommer Moen hadde gjort jobben sin), fått straffe.

Storebror Holm vil ikke være noe dårligere enn sin lillebror, og når han blir spilt fint gjennom av Jebsen, så tar han med seg ballen til ca 6 meter. Men så slår nok det harde Holm-hjertet fort hardt, for han sr lillebror inne foran, og legger ballen til han, som dessverre har to Moldespillere oppi shortsen. Thomas, du skulle skudd i nærmeste, så hadde du kommet på scoringslista. Men samme det. Fint angrep var det uansett.

Så kommer mål nr 2. Først er det Moldes Mavric som prøver (nesten upresset) å avklare, og Moldes Jan-Kjell Larsen, rekker aldri ballen, og må gi corner. Corneren blir slått sinnsykt bra, men Molde avklarer til ny corner. Og det er da det skjer. Freddy står å lurer på 6-7 meter, og løper akkurat i riktig tid, nestet uten kamp, header Freddy-Boy inn 2-0 målet. Jeg må innrømme at jeg nesten ikke skjønner dette selv. Men Vålerenga scorer 2 vakre mål med presisjon og klokskap. Dette er vi ikke akkurat så veldig vant med den siste tiden.

2. Omgang:
Denne omgangen blei aldri spennende egentlig. Det kan jeg si etter at kampen er ferdig. Men jeg var ikke helt trygg i pausen, mest sannsynlig av gammel vane.

Det som i hovedtrekk skjer, er at Moldespillerne blir mer og mer frustrerte, og får ikke til noe som helst.
Vålerenga tar kommandoen fra første stund, og viser oss på tribunen at dette ikke er noe og bekymre seg for.
I det 50. minutt, så slår Hovi et langt frispark fra egen halvdel opp på Flo. Berre plukker ballen, og får avsluttet. Blir corner.

Fire minutter etter, er Flo frempå igjen. Skaper en sjanse ut av ingenting, men avslutningen blir for svak.
Det nærmeste Molde kom i 2. omgang, var da de fikk et frispark på 17 meter. Arni varter opp med en VM finale-reddning, og det blir med det forsøket.

Drøye 67 minutter har gått når Fredheim Holm og Flo skaper en kjempesjanse. Det blir ikke mål, men det er også det nærmeste Vålerenga kommer for å øke ledelsen.

Men 2-0 ledelsen holder kampen ut, og bortsett fra noen nytter fra begge lag, så skjer det ikke stort mer i denne omgangen. Vålerenga vinner fortjent 2-0, og Freddy blir den store helten.

Vi stilte uten Hoseth, Grindheim og Johnsen i dag. Men det gikk jo dritbra det.
Og det er godt å se at vi har et godt lag, selv uten enkelte nøkkelspillere.

Molde:
Larsen – Mavric, Singsaas, Gjerde, Rindarøy – Ohr, Rudi, Gram, Berg Hestad – Konate, Friend.

Scoringer:
11. min Dos Santos 1-0
23. min Dos Santos 2-0