Ukens historiske: Da Eggen stoppa VIF-kamp ureglementert

Ukens historiske forteller denne gangen om da Knut Torbjørn Eggen debuterte for Vålerenga. Riktignok litt ureglementert… Som fireåring ”debuterte” fotballprofilen Knut Torbjørn Eggen for Vålerenga. Pappa Nils Arne Eggen, som spilte for Vålerenga på midten av 60-tallet, hadde mange ganger med seg sønnen på treningene på Valle. Der fikk han et godt forhold til keeper … Fortsett å lese «Ukens historiske: Da Eggen stoppa VIF-kamp ureglementert»

Ukens historiske forteller denne gangen om da Knut Torbjørn Eggen debuterte for Vålerenga. Riktignok litt ureglementert…

Som fireåring ”debuterte” fotballprofilen Knut Torbjørn Eggen for Vålerenga. Pappa Nils Arne Eggen, som spilte for Vålerenga på midten av 60-tallet, hadde mange ganger med seg sønnen på treningene på Valle. Der fikk han et godt forhold til keeper Helge ”Bonden” Sørlie som ble barnevakt for sønnen.

Da fireåringen ble med på en NM-kamp i 1964 stakk han fra mamma og sto plutselig bak ”Bonden” inne i målet. Kampen ble naturlig nok stoppet et par minutter slik at unge Eggen kunne geleides ut av banen.

En av klubbene som har en spesiell plass i Torbjørns hjerte er derfor Vålerenga som han opplevde på nært hold i sin unge barndom.

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar