Ukens historiske: Da Klempern lurte Kapp

Ukens historiske ser denne gangen på en histore den nylig avdøde Per Knudsen fortalte i forbindelse med boka ”Fra Sotahjørnet til Bohemen”. La oss si det sånn; bønda er varsomme når byfolket fra Oslo kom på besøk… Per Knudsen døde 9. mai med Vålerenga-drakta på. Det skjedde like etter at han hadde spilt en jubileumsturnering … Fortsett å lese «Ukens historiske: Da Klempern lurte Kapp»

Ukens historiske ser denne gangen på en histore den nylig avdøde Per Knudsen fortalte i forbindelse med boka ”Fra Sotahjørnet til Bohemen”. La oss si det sånn; bønda er varsomme når byfolket fra Oslo kom på besøk…

Per Knudsen døde 9. mai med Vålerenga-drakta på. Det skjedde like etter at han hadde spilt en jubileumsturnering på Valle i forbindelse med 75-års-jubileet til Vålerengens Aldermannsliga. Han ble 75 år og har flest toppseriekamper og toppseriemål for klubben. I 2003 utkom boka ”Fra Sotahjørnet til Bohemen” og forfatterne ba Per om noen VIF-historier. Her følger hans egne ord hvor han forteller en historie som ikke kom med i boka.

Kapp
At litt av hvert kunne skje, beskrives kanskje best ved en liten hendelse fra Kapp på Toten (16. mai 1954/Landsdelsserien, red. anm). Det skulle spilles seriekamp mot Kapp. Det var et voldsomt frammøte for å se på stedets eminente fotballag som skulle møte det ikke fullt så eminente fotballaget fra Oslo.

På den tiden hadde VIF en trofast tilhenger i en herre ved navn Fritjof Klemp som gikk under navnet Klempern. Klempern kunne sies å ha et noe italiensk utseende. Og i de tider, da italienske fotballoppkjøpere var interessert i norske spillere, utbrøt Klempern noen merkelige gloser da vi gikk ut av bussen utenfor stadion. Saken var klar, og det gikk som ild i tørt gress: Nå har det kommet en italiensk oppkjøper for å kjøpe Kalle Sandvold! Det må nevnes at Kalle Sandvold var Kapps beste spiller, med blant annet 1 B-landslagskamp.

Dette ville totingene ikke vite noe av, Kalle skulle være på Kapp. Det var der han hørte hjemme! Totingene samlet seg og det så ikke bra ut for Klempen, men etter en kort spurt klarte han å komme inni bussen og der ble han sittende til kampen var slutt!

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar