Gabardinmøkk…

Analfiksert som vanlig. Gabardinmannen leverer varene. Midt i toern! For den enkle og oppriktige gleden ved idiopatisk kronisk obstipasjon… Jada, jada, jada Alt er bare dritt. Hva passer vel bedre da enn å møte nr. 2? Nordlie tapte først jobben til Rekdal. Deretter tapte han kvalikkampen (for nte gang med Sandefjord), før han i fjor … Fortsett å lese «Gabardinmøkk…»

Analfiksert som vanlig. Gabardinmannen leverer varene. Midt i toern! For den enkle og oppriktige gleden ved idiopatisk kronisk obstipasjon…

Jada, jada, jada
Alt er bare dritt. Hva passer vel bedre da enn å møte nr. 2?
Nordlie tapte først jobben til Rekdal. Deretter tapte han kvalikkampen (for nte gang med Sandefjord), før han i fjor tapte gullet til Rekdal. Hva passer vel da bedre enn at Rekdal dytter tjukken ned i gjørma og selv får litt etterlengtet ro i troppene. Vi veit hvordan Nordlie opptrer under press og der ligger mye av håpet og drømmen før kampen på tirsdag.

Erik Fransisco Solèr
Ville du kjøpt bruktbil av en mann med dette navnet? Ville du latt datteren din gå på date med en mann med dette navnet? Ville du lånt en mann med dette navnet og en kilo brylkrem i håret penger? Nei, du ville ikke det. Stakkars Solèr som må finne seg i å bli kalt hobbypsykolog av Rekdal, til tross for årevis med svetting på universitetet på Blindern. Stakkars Solèr som sitter hjemme helt aleine og lurer på om det var ekskona eller Vålerenga som kosta han mest penger i fjor høst. Å bli seriemester i Norge er nemlig som å vinne i lotto, kommer du til Champions league i tillegg så er det som å trykke pengesedler selv. Start havna i fattigmannstrøstcupen, eller Uefacupen som den kalles mer formelt. Erik Fransisco hadde allerede kassert inn seriegullegt og var godt i gang med å planlegge Champions league på Kristiansand stadion i 2006. Han satt og telte ”nesten”-penger helt til fløyta blåste for full tid i Skien. Ikke før var det over, så kom kona og ville ha halvparten av alt, hvilken jul det må ha vært.

Offside
Skal du terge en sørlending så bare roper du bare ”OFFSIDE” og ler hjertelig. Start og Tigerberget kommer nemlig aldri over dommer Per Ivar Stabergs annullering av Stefan Bärlins mål i siste serierunde i kampen mot Fredrikstad. En annullering som trolig kosta Start seriemesterskapet, en annullering som serverte gullet til St. Halvards menn. Selv om offsiden var riktig nok, og en scoring fort ville ha endra kampforløpet både i Skien og i Kristiansand så våkner fortsatt sørlendinger med mareritt midt på natta, mens de vinker frenetisk med puta over hodet og roper ”OFFSIDE”.

”We are the world, We are the children”
Du husker live aid, innsamlingsaksjonen for Afrika. Du vet det kanskje ikke, men gjennom din og min innsats i siste serierunde i fjor støtta vi gutta frem til seier. Samtidig var spillernes og våre bidrag avgjørende for en hjelpesending til Afrika. Start hadde nemlig slått på stortromma og sto klar til å forsyne hele Sørlandet med gull- og seriemesterkolleksjon 2005. Vel, vår uavgjort i Skien sørget for at seriegullet havnet i Oslo og at Starts gullkolleksjon havna i Afrika. Det er veldedighet som virkelig varmer.

Frank, Frank, Frank
Ja du veit hvem jeg mener. Frank Strandli er hele Sørlandets ikon, utenlandsproffen og pølseknaskeren. Mannen som i følge vandrehistorier ringte sin venn, utenlandsproffen Pål Lydersen og skrøt av det lokale ølet i Leeds. ”Du må prøve det Pål, det heter pint”. For å ta en avsporing så toppes vel historien kun av tilsvarende vandrehistorie om Lina Olsson, tidligere håndballspillere i Larvik, som i forbindelse med en bortekamp i europacupen snur seg mot lagvenninnene i køen på McDonalds og spør: ”Hva heter Coca Cola på engelska?”.
Vi husker Frank Strandli med skadefryd og vi husker Arild Tønnesen med gru. Alle som har sett Frank Strandli tror han er det korteste strået. Vel det er feil, Arild Tønnesen var faktisk enda kortere og det var vi som trakk det strået, vi kjøpte han ikke engang usett…

Hva er det med kristenfolk
Du veit de folka som sender rundt kollektbøtta rundt hver gang det er konfirmasjon, eller andre ”påbudte” kristelige handlinger. Du kan si hva du vil om kristne, men deres trang etter penger, fortrinnsvis andres penger er fremtredende. At du midt i verste vekkelsesland må ut med 170,- spenn for å stå på noe som både i utforming og avstand til begivenhetene minner mest om gratishaugen i Holmenkollen er bare skammelig. Mens andre lag tar hint fra NSA alvorlig og prøver å ta betalt for den tjenesten de faktisk tilbyr, er Start som staten og bompengeringen, de tar betalt for stadion som kommer engang i fremtiden. Latterlig, smålig, ja rett og slett litt indremisjonsk.

Tom Nordlie
En mann som krangler med alt og alle har nok problemer, han er for latterlig til at jeg gidder å slå vittigheter på han. Tom Nordlie er seg selv mer enn nok. Mannen er en evig toer i alle betydninger av ordet.

Kampen
Vi blir rana ved inngangen, la oss sørge for at Start blir rana før vi reiser hjem. Vi har ikke overbevist på lenge, vi har ikke spilt bra fotball på lenge, vi har knapt skåra mål på åtte måneder, men det har aldri stoppa noen fra å ta med seg tre poeng i NESTE kamp. Alt vi ber om er tre poeng. Er det så innihelvetefordømtsatans vanskelig å gi oss en bra start på sommeren? Nei, det er ikke det. Vi blir ikke mindre stolte eller mindre Vålerenga av et tap, men vi vil så gjerne være glade igjen. Alt vi trenger er en trepoenger tirsdag, så vi kan gå i tog med heva hode. En trepoenger, så vi sover bedre om natta. En trepoenger, som gjør at vi slutter å glefse etter alt og alle på vår veg. Gi oss harmoni i livene våre Rekdal. Dem har Jesus, dem om det, alt vi behøver er tre poeng.

God tur til Sørlandet, god kamp og god nasjonaldag alle sammen

Ps. ”OFFSIDE!”

Legg igjen en kommentar