Vålerenga – Viking 1-0 (1-0)

Tippeligaen 5.runde – Ullevaal Stadion 3.mai 2006 – 9.277 tilskuere Endelig. Vi vant. Vi kan si at krisen er avverget, men da vil vi friskmelde Vålerenga alt for tidlig. For selv om det ble seier mot Viking, var det mye som tilsa at Vålerenga langt i fra er et topplag om dagen. VPN var ikke … Fortsett å lese «Vålerenga – Viking 1-0 (1-0)»

Tippeligaen 5.runde – Ullevaal Stadion 3.mai 2006 – 9.277 tilskuere

Endelig. Vi vant. Vi kan si at krisen er avverget, men da vil vi friskmelde Vålerenga alt for tidlig. For selv om det ble seier mot Viking, var det mye som tilsa at Vålerenga langt i fra er et topplag om dagen.

VPN var ikke nådige i sin kritikk mot Vålerenga etter tapet mot Brann sist helg, og kommer ikke til å ta av selv om det ble den første trepoengeren i serien på aldri så lenge. For selv om seieren smakte utsøkt, har jeg en liten anelse om at vi vant fordi Viking faktisk var så dårlige.

Drømmestart
Både Viking og Vålerenga lå med to poeng etter de første fire serierundene. Laget som tapte kampen ville fortsatt være under streken, mens det som vant ville få litt pusterom i dagene som kommer. Heldigvis var det Vålerenga ved Morten Berre som trakk det lengste strået foran ikke alt for mange ullevaalpublikummere. Til dere som maser om dårlig oppmøte, dagens tilskuertall var faktisk det nest høyeste hjemme mot Viking i moderne tid.

Begge lagene starta kampen nervøst før plutselig Ardian Gashi ville vise seg frem. Han dribla bort et par siddiser, og som så ofte før endte det med at han mista kontrollen. Men i akkurat dette angrepet hadde Vålerenga utrolig nok flytta opp veldig mange folk, så da Gashi mista kontrollen over ballen tok Morten Berre kontroll over den, sendte en nydelig pasning ut til Storbæk som slo inn foran mål. I motsetning til tidligere var det faktisk klasse over innlegget. Foran mål kriga Freddy dos Santos frem en redning av Vikings keeper, returen falt i beina på Morten Berre som klinte ballen høyt i mål. Greit nok så var det nærmest åpent mål, men det krever noe å være på rett plass til rett tid.

Morten Berre, tidligere utskjelt Vålerenga-spiller, vår store redningsmann i en rekke jevne kamper våren 2005 ble Vålerengas redningsmann i denne kampen. Vålerenga-spillerne eksploderte i lykkerus og det var ikke vanskelig å se hvor mye detet betydde for dem. Ulempen er at de ble veldig fort livredde for at dette skulle gå galt kort tid etter.

Nervøse
Viking var ikke spesielt gode så det var kanskje litt unødvendig av Vålerenga å la seg presse så dypt som de lot seg gjøre etter scoringen. Selv om begge lagene skapte noen halvsjanser, ble det egentlig aldri kjempefarlig foran målene. Viking visste ikke helt hva de skulle gjøre noe Vålerenga virka svært så fornøyde med. Det sto 1-0 til Vålerenga ved pause.

Peter Kovacs kom inn for Viking i pausen, og da ble det med en gang fart over Viking-angrepet. De spilte riktignok som Vålerenga i Iversen-tida (høøøøye baller fremover!), men det ble farlig. Da er det godt å se André Muri stå opp og frem som han gjorde. Vålerenga på sin side klarte ikke å gjøre noe offensivt før faktisk Tore André Flo gjorde comebacket man har prata om i et halvt år nå. Da ble det litt mer fart (ja, det er sant!) i angrepet. Vi fikk til mer samtidig som Viking var mer offensive og la igjen mer rom for oss å leke oss bakover på sin banehalvdel).

Men Terje Hauge, som for øvrig dømte en glitrende kamp, blåste av kampen før Viking klarte å få utligningen de fleste av oss på tribunen bare sto og venta på. Vålerenga vant, heldigvis.

Ro, ro, ro
Nei, jeg snakker ikke om å ro unna problemene som vår hovedtrener har hatt en tendens til å gjøre. Jeg snakker om at vi bør gi spillerne litt mer ro enn hva vi kanskje har gjort de siste dagene. Spillerne var kjempenervøse i drøye 77 minutter av kampen. Det var ingen tvil om at de var livredde for å slippe inn et baklengsmål. De var livredde for å ikke vinne. Jeg håper, jeg håper virkelig at denne seieren kan være med på å gi en viss trygghet i laget. Med FFK borte og LSK hjemme i de neste kampene behøver jeg ikke si at det er noe vi trenger masser av.

Men privat kan vi snakke om at Vålerenga fortsatt er en skygge av seg selv. Jeg begynner å tro at det ikke bare var Start som spilte over evne i fjor, men at vi gjorde det både i 2004 og 2005. For dette laget ser ikke ut som et medaljelag. Det ser ut som en litt bedre utgave av de Vålerenga-lagene som vi har ergret oss over i et par tiår nå. Hva som er galt er det ikke godt å sette fingeren på. Men noe positivt er det likevel. Når Vålerenga virkelig angriper er vi gode. Det er bare så synd vi gjøre det et par ganger i løpet av kampene.

Spillerbørs:
Arason 6
Storbæk 5
Muri 6 BB
Wæhler 5
Jepsen 5
Berre 5
Gashi 6
Holm 5
Fredheim Holm 3
Grindheim 4
Dos Santos 6

Innbyttere:
Flo 5
Hovi for kort tid
Skiri for kort tid

Vålerenga:
Arason
Storbæk Muri Wæhler Jepsen
Berre (Flo fra 67.) Holm Gashi (Skiri fra 90.) Fredheim Holm (Hovi fra 82.)
Grindheim
Dos Santos

Viking:
Anthony Basso – Fredrik Lundqvist, Peter Abelsson, Ragnvald Soma, Øyvind Svenning – Robert Mambo-Mumba (Peter Kovacs fra 46.), Trygve Nygaard, Jone Samuelsen, Allan Gaarde – Alexander Ødegaard, Toni Nhleko (Birkir Bjarnason fra 76.).

Mål: 1-0 Berre 13 min.

Hoveddommer: Terje Hauge, Olsvik

Legg igjen en kommentar