Ukens historiske: La opp på grunn av dommer´n!

Dommerne har havnet i fokus etter de førte rundene av årets serie, men ingen har så langt reagert på samme måte som Vålerenga-keeper Arild Andresen gjorde i 1954. I 1949 ble Arild Andresen, som tok over plassen mellom stengene etter legendariske Tippen, kåret til Norges nest beste fotballspiller – kun slått av Thorbjørn Svendsen! Arild … Fortsett å lese «Ukens historiske: La opp på grunn av dommer´n!»

Dommerne har havnet i fokus etter de førte rundene av årets serie, men ingen har så langt reagert på samme måte som Vålerenga-keeper Arild Andresen gjorde i 1954.

I 1949 ble Arild Andresen, som tok over plassen mellom stengene etter legendariske Tippen, kåret til Norges nest beste fotballspiller – kun slått av Thorbjørn Svendsen! Arild hadde en egen evne til å spille spesielt godt mot de gode lagene fra Østfold, så godt at Gunnar Nilsen fra Stabburet og Fredrikstad ga han et «proff»- tilbud.

Arild avsluttet fotballkarrieren allerede i 1954, etter en kamp mot Fredrikstad på Bislet. Ballen gikk over dødlinja bak VIFs mål, Fredrikstad-spilleren Henry Johannessen spilte ballen inn til Arild slik at han kunne ta utspark. Arild «triksa» litt, og ballen gikk over målstreken. Dommeren mente at ballen aldri hadde vært over dødlinja, og dømte mål og ledelse 3–2 til Fredrikstad!

«Blir det dømt mål på dette, så slutter jeg å sparke fotball! Og du burde også slutte å dømme!» tordna Arild.

Det gjensto bare en seriekamp dette året, og alle trudde at Arilds kommentar var et utslag av et øyeblikks sinne, men det ble hans siste kamp…

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar