Svar på VPNs gåte

Denne uken har VPN hatt et toppbanner med en gåte, og svaret er naturligvis: Vi skal til Bergen. For å slå Brann. Håper vi. Til alle dere som reiser, her er et smått legendarisk turreferat fra en kamp der borte i 1998. OBS! Er det noen navnløse tunneler som har fått navn? Er det noen … Fortsett å lese «Svar på VPNs gåte»

Denne uken har VPN hatt et toppbanner med en gåte, og svaret er naturligvis: Vi skal til Bergen. For å slå Brann. Håper vi. Til alle dere som reiser, her er et smått legendarisk turreferat fra en kamp der borte i 1998.

OBS! Er det noen navnløse tunneler som har fått navn? Er det noen som har endret navn? Gi oss beskjed – mailadresse står nederst på siden. Mvh VPN-red.

En helg i Bergen
«Årets bortetur» ble det sagt. Kun 150 kroner for buss, selvsagt med et uendelig varianter av bussavganger. Personlig har jeg hatt en del «nær-gråten-opplevelser» med disse bussturene til Vestlandet så jeg ble med på et eget opplegg med bil.

Lørdag klokka 08.00 på Sotahjørnet startet den lange ferden over fjellet. Videre fra Sota kjørte vi gjennom Vålerengatunnelen og så Ekebergtunnelen og så Festningstunnelen og så Hjortneslokket og så Lysakertunnelen og så gjennom tre tunneler uten navn og så Nestunnelen og så Gjeitryggtunnelen og så Vetlebotntunnelen og så Botnatunnelen og så Nesbøtunnelen og så Berdaltunnelen og så Stonndaltunnelen og så gjennom 5 navnløse tunneler og så Vassbygdtunnelen og så Onstadtunnelen og så Fretheimtunnelen og så Flenjatunnelen og så Gudvangstunnelen og så Sivletunnelen og så Stavheimtunnelen og så Knoltatunnelen og så Vælatunnelen og så Hernestunnelen og så Holemarktunnelen og så Nakkegjelstunnelen og så gjennom en navnløs tunnel og så Vassendatunnelen og så Bolstadtunnelen og så Hyvingtunnelen og så Kluftafjelltunnelen og så Trollkonetunnelen og så Beitlatunnelen og så Dalevågtunnelen og så Dalevågtunnelen og så Helletunnelen og så Lågaskartunnelen og så Stanghelletunnelen og så Steganestunnelen og så Hetletunnelen og så Klenslåttunnelen og så Fossmarktunnelen og så Jamnatunnelen og så Kvitaskarvtunnelen og så Utsiktstunnelen og så kom det en navnløs tunnel igjen og så Langhelletunnelen og så Stavenestunnelen og så Trengereidtunnelen og så Risnestunnelen og så Romslotunnelen og så nok en navnløs tunnel og så Songstdtunnelen og så enda en navnløs en og så Arnanipatunnelen og så Bjørkhaugtunnelen og så Sætretunnelen og så Gaupåtunnelen og så Glaskartunnelen og så en navnløs tunnel og så Eidsvågtunnelen og så til slutt Fløyfjellstunellen.

Når det er sagt så vil jeg gjerne si at det ikke er noe annet enn en skandale at det er hele 13 navnløse tunneler mellom Oslo og Bergen. Turen gikk i og for seg greit med unntak av at en liten fuktig flekk i bilsetet etter at vi kjørte – i all for stor hastighet – inn i en svingete tunnel uten lys.

Vel framme i Bergen parkerte vi bilen ved Stadion, og planla allerede sidegater vi skulle kjøre når vi skulle hjem etter kampen (det viste seg å være supergenialt, passerte vel Voss da den første Klansbussen kom ut på motorveien). Vi skulle overnatte hos en meget snill og gjestfri Brann-supporter, han kjørte oss fra Stadion til et eller annet sted mellom noen fjell. Vel fremme hos han møtte vi junioren i huset, i full Branndrakt – han driblet et par av oss, mens han med en liten talefeil, innrømmet at «Målærængæn» var ganske gode. Vel installert bar ferden videre til Fottikken («Fotballpuben», østlending anm.) Der var det selvsagt høy engafaktor. Men det kom da noen Brannsupportere utover kvelden. Tingene befant seg ganske så rolig – helt til puben stengte.

De fleste har vel fått med seg hva som skjedde der den kvelden. Men noe «orgie av fyll, bråk og slåssing» som VG skriver, var det ikke. Her er hva jeg opplevde: Da puben skulle stenge var ikke alle like klare for å reise hjem, så vaktene begynte innerst i puben og jaget folk ut. Det medførte at det ble ganske trangt ved utgangen. Da begynte vi med noen sanger, og det ble en liten «konversasjon» med sanger mellom Brann- og Vålerenga-supporterne. Men så begynte Klanen med alle «kan-ikke-dere-Vålerenga-supportere-snart-forlate-stadion-vakters» yndlingssang, nemlig anal-tog: En begynner å synge «hei-hå» og i neste sekund hopper alle Vålerenga-supporterne mot utgangen. Så singler det i et par glass og det blir masse dytting. I ettertid så skjønte jeg at det var da nestlederen i Brann-styret utøvet vold. Og når vi etter hvert kommer ut så står det 14 polititjenestemenn utenfor. Politifolka klarte å skille Brann- og Vålerenga-supporterne, Brann-supporterne på den ene siden av veien, Vålerenga-supporterne på den andre, og politifolk i midten. Her skjedde det ingenting, vi sang litt fram og tilbake og egentlig ikke noe mer enn det. Men onkel ville gjerne at vi skulle gå hjem, så de begynte å plukke ut folk og arrestere dem fordi de ikke ville gå. De tok vel i underkant av 10 stykker. Og det er vel dette som blir betegnet som opptøyer i tabloidene. Etter hvert gikk folk nedover mot Ole Bulls plass (?) og det samme skjer der nede: en gjeng med hvert av lagenes supportere og med politi midt i mellom. Det var noe som skjedde der, for plutselig løp 4 – 5 politi av gårde, hvorfor de løp veit jeg ikke. Jeg må innrømme at det var en mulighet for at jeg var en smule bedugget, så kanskje jeg hadde hatt en annen oppfatning med mindre Hansa innabords.

Søndag og kampdag. Både snart-kamp-nerver og fyllenerver. Flere busser fra Oslo var ankommet og en del av de var noe fulle, kanskje ikke så rart når bussen går fra Bohemen rett etter stengetid. Noen av oss var litt lei av alt maset på Fotballpuben så vi fant oss en annen pub. På vei dit pratet vi med noen brannsupportere, da kom TV2 løpende med kamera «Oi, nå blir det sikkert opptøyer igjen».

Vi reiste tidelig opp til stadion. Vel innenfor får vi høre at noen fra Blåbussen hadde banket noen Brann-supportere, – huff!, ikke nå igjen!. De var nok en smule uvitende da de gikk inn i bussen og sang Brann-sanger… Videre fikk vi høre at både Brann- og Vålerenga-supportere var bli taua inn før kampen. Sikre kilder sier at det ljomet Vålerenga-sanger i glattcelleavdeliga på kammeret den kvelden. Et par Brann-supportere i andre celler ble visstnok hissige men utgjorde naturlig nok ingen trussel. Etter hvert innså vi at det kom til å bli dårlig synging den kvelden for makan til dårlig tribune skal man lete lenge etter. Den var som en parkeringsplass jo!!!! Brannsupporerne hadde tifo, de sto, ifølge N. A. Eggen, og tømte returpapir på banen. Og på banen fikk vi se nesten like mange tunneler som en Bergen og Haugesundstur til sammen. Men disse hadde da i vaffal et navn… Syngingen var som antatt elendig. Årsverste, kanskje med unntak av et par «Du er min rellion».

Intern slåsskamp hadde vi også, bare elendighet den kvelden, og tanken på å sitte sju timer i bil etter kampen gjorde oss ikke akkurat mindre deprimerte. Jeg har sett verre kamper enn dette, men viljen til å støtte gutta ble enda mindre da syngingen ble så dårlig. Jeg skjønner godt at Brann gir oss disse plassene, og plasserer egne supportere andre steder. Brann-supporterne skuffet meg. De hadde jo kun et av åtte felt på den nye tribunen, det var riktig nok overfylt, men…

Og så bar det hjem igjen, først gjennom Fløyfjellstunnelen og så Eidsvågtunnelen og så en navnløs tunnel og så Glaskartunnelen og så Gaupåstunnelen og så Sætretunnelen og så Bjørkhaugtunnelen og så Arnanipatunnelen og så en navnløs en og så Songstadtunnelen og så en navnløs til og så Romslotunnelen og så Risnestunnelen og så Trengereidtunnelen og så Stavenestunnelen og så Langhelletunnelen og så nok en navnløs en og så Utsiktstunnelen og så Kvitaskarvtunnelen og så Jamnatunnelen og så Fossmarktunnelen og så Klenslåtunnelen og så Hettetunnelen og så Steganestunnelen og så Stanghelletunnelen og så Lågaskarvtunnelen og så Helletunnelen og så Dalevågtunnelen og så Beitlatunnelen og så Dalseidtunnelen og så Trollkonetunnelen og så Kluftafjelltunnelen og så Hyvingtunnelen og så Bolstadtunnelen og så Vassendtunnelen og så en navnløs en og så NMakkegjeltunnelen og så Holemarktunnelen og så Hernestunnelen og så Væletunnelen og så Knoltatunnelen og så Stavheimtunnelen og så Sivletunnelen og så Gudvangstunnelen og så Flenjatunnelen og så Fretheimtunnelen og så Onstadtunnelen og så Vassbygdtunnelen og så langs skandalestrekningen med fem navnløse tunneler og så Stonndaltunnelen og så Berdaltunnelen og så Nesbøtunnelen og så Botnatunnelen og så Vetlebotntunnelen og så Gjeitryggtunnelen og så Nestunnelen og så tre tunneler som for lengst burde fått et navn og så Lysakertunnelen og så Hjortneslokket og så Festningstunnelen og så Ekebergtunnelen og så Vålerengatunnelen og så var vi tilbake på Sotahjørnet.

Jaja, men nå er det snart kamp hjemme i Tigerstaden igjen, og da skal de bli godt å høre sin egen stemme ljome mellom bygårdene rundt Bislett.

Helgens verste: Opptøyer(?). Og parkeringsplassen vi sto på under vårt besøk på Brann Stadion.
Helgens beste: Hmm, skjedde ikke så mye bra den helgen… kanskje Klanens Brann-sanger på Fotballpuben: Wi ar fejmus Fajer fråm Børgen.

Legg igjen en kommentar