Alt du trenger å vite om 2. divisjon

Vålerenga 2 skal som kjent spille i 2. divisjon avdeling 1 denne sesongen, og serieåpnger mot Sarpsborg tirsdag 18. april. Her finner du alt du behøver å vite før U-laget forhåpentligvis får en bedre start på sesongen enn det A-laget har klart. Vålerenga 2 rykka som kjent opp etter mange år i mørkets dal (3. … Fortsett å lese «Alt du trenger å vite om 2. divisjon»

Vålerenga 2 skal som kjent spille i 2. divisjon avdeling 1 denne sesongen, og serieåpnger mot Sarpsborg tirsdag 18. april. Her finner du alt du behøver å vite før U-laget forhåpentligvis får en bedre start på sesongen enn det A-laget har klart.

Vålerenga 2 rykka som kjent opp etter mange år i mørkets dal (3. divisjon) og skal i år spille i 2. divisjon avdeling 1. Det positive med avdelinga er at alle lag, med ett unntak, er hjemmehørende på Østlandet. Det bør altså være mulig å få med seg de fleste kampene.

Ulempa med avdelinga er Årdal. Hvor i helvete er Årdal? Noe sier meg at de holder til innerst i en fjordtarm på vestlandet, er utrolig bitre og inneslutta og sikkert mener at Sogndal er verdens navle.

Som oftest spilles andrelagets kamper på mandager, slik at det ikke bør by på problemer å få med seg lagets kamper for de som har sett A-lagets kamper dagen i forveien. Kampene til andrelaget flyttes ofte i siste liten, så det kan lønne seg å sjekke VPN eller Vålerengas offisielle hjemmeside på kampdagen – det er veldig kjedelig å kjøre til feil landsdel for å se en fotballkamp.
Spør oss, vi veit alt om det.

VPN bringer her en oversikt over 2. divisjon avdeling 1. Vår kilde er løselige antakelser fra vårt eget hode, samt Tippebladet Tips og klubbenes hjemmesider. Pluss at vi selvsagt nevner all mulig vålerengarelevans når det gjelder klubb, trenere og spillere.

Vi setter opp oversikten som et tabelltips, og siden vi tror Vålerengas A-lag vinner Tippeligaen, NM og Champions League, er det naturlig å tro at også Vålerenga 2 vinner alt de stiller opp i:

1. Vålerenga 2
Ifølge Tips så er hjemmebanen vår i år Voldsløkka matchbane.
VPN tar det ikke umiddelbart for god fisk, all den tid Vålerenga 2 er kjent for å spille på ca like mange forskjellige baner som de har antall kamper. De siste årene har de fleste kampene gått på kunstgresset uttafor Vallhall, men den banen er kanskje ikke godkjent for 2. divisjonsspill? Vi ser ikke helt grunnen til at laget i så fall ikke kan spille hjemmekampene sine inne i Vallhall?
Vel, for siste nytt om kamparenaer – følg med på VPN.
Laget viste god moral i løpet av fjorårssesongen, de fleste kamper ble vunnet, og de eneste kampene som lagde trøbbel for oss var mot de aller dårligste. Siden lagene i 2. divisjon antas å være bedre enn lagene i 3. divisjon kan vi ikke se for oss at noen lager problemer for Vålerenga 2, og avdelingsseier tar vi som en noenlunde selvfølge.
Det florerer av spennende spillere på laget, men forvent at minst 5-6 av plassene fylles opp av A-lagsspillere som ikke er gode nok for førsteelleveren eller er på vei tilbake fra skade.
Titt-tei, Tore-Andrè!
Av spennende typer kan forsvarsspilleren Jørgen Horn (født 1987) nevnes, han er et stort talent og er allerede inne på yngres landslag. På midtbanen og i angrep kryr det av spennende spillere som bare venter på å slå igjennom. Harmet Singh (født 1990), Mohammed Fellah (født 1989), Dan Fellus (født 1987) og Glenn Roberts (født 1988) er spillere det ikke vil overraske oss om får minutter på A-laget allerede i år.

Vålerengarelevans:
Alle, såklart!

Link: http://www.vif.no/category.php?category_id=376

2. Bærum
Hvorfor vi tipper Bærum høyt på tabellen? Vel, de slo oss i cupen for noen år siden, da må de jo være jævla gode. Spiller hjemmekampene sine på forblåste Kadettangen, rett under motorveien i Sandvika. Er kjent for å lempe på sikkerheten i forbindelse med kamparrangementer, men oppmøtet blir forhåpentligvis ikke for stort for de gulsvarte i år. De ble nummer fire i avdelingen i fjor, og spås en ny sesong i toppen i år.

Vålerengarelevans:
Lamin Bojang – rask og tidvis god back, som ikke klarte steget til seniorfotball. Kjent fra TV3s ”proffdrømmen”, hvor blant annet Per Ciljan Skjelbred også deltok.
Nick Rios Haugen – en gang et stort talent, var høyaktuell for Vålerenga i 2002, men en ilter moderklubb stakk kjepper i hjulene den gang. Siden har han blitt glemt.

Link: www.baerumsk.no

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 7. august
Spiller borte mot Vålerenga ca 24. april

3. Notodden
Ryktene vil ha det til at Jan Halvor Halvorsen har fotball-Norges største lem. I år befinner Jan Halvor og lemmet hans seg på Notodden, hvor han trener klubben med samme navn – en klubb som for øvrig spilte sin første sesong i 2. divisjon i fjor. Ble da nummer 3. Årets store mål er selvsagt opprykk.
Notodden har forsterket laget betraktelig siden i fjor, og blir nok en lei nøtt (tok du’an?) å knekke for de fleste motstandere.
Spiller kampene sine på Notodden stadion, og dit tar det vel ca halvannen time å kjøre fra Oslo. Notodden består av en rekke spillere man har hørt navnet på, men den store grunnen til at man har hørt navnet på spillerne er at de i sin tid har blitt stilt relativt store forventninger til – i andre klubber – og der har de ikke lyktes. Så spørs det om Vidar Evensen, Andreas Nyhaug, Jukka Hakala, Paal Christian Alsaker og Roy T. Gampedalen (!) slår til i Notodden i 2006.

Vålerengarelevans:
Lennart Steffensen – kjøpt dyrt, solgt billig. Fortsetter Steffensen sin progresjon er det ikke umulig at han debuterer for Tjernet Ballklubb i løpet av 2007-sesongen.
Ole Halvor Kolstad – kom, så, forsvant. Var svært aktuell for Vålerenga på slutten av 90-tallet, men Oslo ble for skummelt, og gryta hennar mor frista mer
Kenneth Kvalheim – var på prøvespill i Vallhall for noen sesonger siden. Stor, tung kraftspiss som sikkert scorer mot oss.

Link: www.notoddenfk.no

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 3. juli
Spiller borte mot Vålerenga ca 16. oktober

4. FK Tønsberg
Spiller hjemmekampene sine på Tønsberg gressbane, og rykket ned fra førstedivisjon i fjor. På tross av navnet, Tønsberg gressbane, er hjemmebanen en kunstgressarena…
Trenes av de gamle kjenningene Per Egil Swift og selveste Kent Karlsen. KK klarte kunststykket å bli en skikkelig publikumshelt på slutten av 90-tallet. Han var en fin fyr, men fotball var’n vel ikke så himla god i, husker jeg.
Vil nok være fleres favoritt til opprykk, og kanskje kan de klare det også.

Vålerengarelevans:
Per Egil Swift – trener, så lenge han synes det er gøy i alle fall
Kent Karlsen – trener, herlig fyr, begrensa fotballspiller, antakelig en god motivator!
Stian Rørby – ok, han har ikke relevans, men regn med at hårfarge og frisyre blir kommentert av tilreisende Vålerengasupportere
Espen Næss Lund – lang slåpa, som dessverre var bedre til å fortelle hvordan laget BURDE være, enn faktisk å forsøke å spille seg inn på laget. Lengtet hjem, dro hjem.

Link: www.tb.no/fkt

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 3. september
Spiller borte mot Vålerenga ca 23. mai

5. Drøbak/Frogn
Lag som tidligere ble trent av selveste Kent Bergersen (nå i Bodø). Ble nummer 5 i fjor, og vi tror de ender ca der i år også. Spiller på Seiersten stadion, et sted mange av oss har gode minner fra. I fjor sto Magnus Hjulstad i mål her, han har nå rykket opp en divisjon og befinner seg tvers over fjorden hos Strømsgodset. Lars Øvrebø spiller derimot i klubben nå, og så vidt vi i VPN ve den eneste som har spilt i Vålerenga tidligere. Vi ønsker derfor å benytte sjansen til å ønske både Rich Aron Lyng Smedsrud og Timothy Strøm-Pedersen velkommen til oss dersom de blir gode nok. Navna er i alle fall kule nok for oss.

Link: http://n3sport.no/organisation.asp?OrgElementId=54510

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 17. juni
Spiller borte mot Vålerenga ca 2. oktober

6. Stabæk 2
Stabæk 2 er, som oss, nyopprykket i divisjonen. Lagets prestasjoner vil avhenge veldig, som oss, av hva slags spillere de har tilgjengelig fra A-laget.
Laget har ingen vålerengarelevans what-so-ever, vi hater heller ikke A-laget til Stabæk, selv om Ingerbritt og hans kumphaner ute i tettbebyggelsen innbiller seg det. Forvent dere et lag som kan vinne 6-0 og tape 0-6 mot det samme laget i løpet av sesongen.

Link: www.stabak.no

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 21. oktober
Spiller borte mot Vålerenga ca 7. juli

7. Lørenskog
Stakkars Lørenskog. De hadde et ungt og lovende lag, og var i 1. divisjon for noen år siden, i år havner de midt på treet i 2. divisjon. Muligens, vi er ikke helt sikre, men muligens var ikke treneren som ble ansatt mens de var i førstedivisjon den rette for de – han har i alle fall fløyet over alle hauger nå, og selveste Thomas E. Berntsen har overtatt. Spiller hjemmekampene på Rolvsrud, og klubbens mest kjente og innbringende spiller er selvsagt John ”Ælju” Carew.
I ”Tips” står klubben oppført med en Ardian Gashi (født 19.mars 1987) som angrepsspiller. Om dette er en spøk, en spådom eller rett og slett at Ardian Gashi er et vanligere navn på Østlandet enn de vi trodde vites ikke. Dersom noen vil oppklare VPN så er vi lutter øre!
Den tidligere soon-to-be-world-famous-and-very-good-footballer Gunnar Norebø spiller også i Lørenskog. Norebø har blitt 36 år, og forhåpentligvis for hans del er han endelig skadefri nå.

Vålerengarelevans:
Thomas Eivind Berntsen: Backen som så gjerne ville være midtstopper. Befant seg som en tredje midtstopper på Stamford Bridge da Celestine Babayaro lagde motorvei på venstrekanten.
Øyvind Risjord: Har spilt junior- og 2.lagsfotball for Vålerenga

Link: www.lorenskogif.no

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 11. september
Spiller borte mot Vålerenga ca 29. mai

8. Årdal
Kan det virkelig være nødvendig med 14 lag i en avdeling når det på forhånd er ganske så sikkert at Vålerenga likevel kommer til å vinne de fleste kampene? Nå har VPN gått lei av å analysere lagene, så vi må innrømme at vi fra nå av tipper lagene i den rekkefølgende Tips har tippet lagene. Årdal ligger langt pokker-i-vold. Regn med 4-5 timer i en trang og klam bil hvis du har tenkt deg dit. En fyr VPN kjenner var i militæret med en skikkelig skummel fyr fra Øvre-Årdal. Vi går utfra at Øvre-Årdal er det fine strøket i Årdal. Når vår bekjente spurte vår Øvre-Årdaling hvor han kom fra var svaret noe som lignet veldig på dette:
”Eg kjeme fra Aaaaauuuurrrreeee Åååååååhhhhrdaaaahl.” – så at de snakker rart der er hevet over enhver tvil. Laget spiller hjemmekampene sine på Jotun Stadion, og trenes av inspektør Wiggum, Morten blant venner.
Veldig veldig mange skumle navn blant spillerne her, så skumle at hvis VPN hadde ramset opp navnene her hadde vi ikke turt å dra på bortekampen. Siden vi kanskje er sjuke nok til å dra avstår vi. Ingen vålerengarelevans i det hele tatt.

Link: www.ardal-fk.no/eway

Spiller hjemme mot Vålerenga: ca 7. juni
Spiller borte mot Vålerenga: ca 18. september

9. Ørn/Horten
Til våre store skuffelse har både Helge Fjeld og Mohammed Idris lagt opp, noe vi finner svært merkelig da ingen av de var særlig mange år over 40. Trenes av Harald Riisnæs, som temmelig sikkert er i slekt med en viss Dag. VPN føler seg ganske trygge på at det ikke er faren dog, da han var tannlege sist vi møtte ham, på en litt skummel frisørsalong et sted i Istanbul. I buret har de henta inn Børt Rakfjord (no kidding), og bortsett en hjemvendt, bortglemt Spaniaproff i Daniel Moen Hansen ser laget til Ørn i år ganske så kjedelig ut. Da er det tross alt godt å vite at Ørneredet vil stå stolt og synge at de ”elsker alt det brune”, underholdningsfaktoren skal altså ikke undervurderes. Som en liten digresjon kan vi nevne at Odd-fansen jo ”elsker å dra ned”, så disse to supporterfraksjonene har kanskje mer felles enn det de er klar over?

Link: www.orn-horten.no

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 25. september
Spiller borte mot Vålerenga ca 10. juni

10. Åmot
Tror det er viktig at disse ikke forveksles med Årdal. Åmot er ikke så langt unna nemlig, og det kan være litt kultent å kjøre feil. Til Åmot tar det overkant i en time i bil, de er nyopprykket og spiller på… Åmot Stadion. Dette er klubbens første besøk på det tredje høyeste nivået, og de spås en tung sesong. I mål har de superveteranen Ronny Hvambsal, og hvis ikke VPNs langtidsminne svikter oss så sto han i mål for Strømmen IF for ca 20 år siden. Mulig vi tar feil, vi husker stort sett det vi gidder å huske, men Ronny Hvambsal husker vi. Tror vi. Har ingen spillere med vålerengarelevans, hvis vi da velger å se bort fra Eivind Eriksen, tidligere biltjuv og fisker, som såklart har det å score mot Vålerenga (for Bodø/Glimt) som sitt karrierehøydepunkt. Dette med forbehold om at det er korrekt Eivind Eriksen vi omtaler, vi er for gamle til å pådra oss uvenner, så derfor ber vi allerede nå om unnskyldning hvis det var feil Eriksen.

Link: http://home.no/amot-fotball

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 1. mai
Spiller borte mot Vålerenga ca 14. august

11. Odd Grenland 2
Her blir det mye på en gang. De elsker ”å dra ned”, heter Odd 2, skal spille 2 ganger mot folk som elsker alt det brune. VPN er sånn skikkelig midt på treet glade for at vi slipper å overvære de to kampene, og ønsker at den beste skal få dratt ned i tide. Vi tror Odd Grenland 2 har størst sjanse til å ”få dratt ned” i tide. Gaute Larsen & co vil få en vanskelig sesong i Tippeligaen, og dette har en lei tendens til å smitte over på andrelaget – spør oss, vi veit.
Har ingen vålerengarelevans, bortsett fra at vi i VPN som tidligere nevnt også setter pris på å dra ned – men det som skjer i forkant er det hakket bedre?

Link: www.oddgrenland.no

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 9. oktober
Spiller borte mot Vålerenga ca 26. juni

12. Tollnes
Ok, vi morer oss litt over at vi tipper 12-nes på 12. plass, og ser på lagoppstillinga dems at dem ikke kan skryte på seg noen spillere med forbindelse til Vålerenga. Den mest kjente spilleren er ex-Odd Sami Mahilo. Spiller på kunstgresset på Tollnes, og dit kan du regne med at det tar ca 2 timer å kjøre.

Link: www.tollnes.no

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 8. mai
Spiller borte mot Vålerenga ca 19. august

13. Sprint/Jeløy
Sprint spiller på Bellevue på Jeløya og dit tar det en drøy time å komme seg til fra Oslo. Endte i bunnen i fjor, og kommer til å slite der i år også. Se ikke bort i fra at de stjeler noen poeng fra oss likevel. Gard Kristiansen (ex Moss) er den mest kjente spilleren.

Link: http://www.n3sport.no/Organisation.asp?orgelementid=54423

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 14. mai
Spiller borte mot Vålerenga ca 28. august

14. Sarpsborg
Laget fra ”Særp” havner i år i skyggen av Sparta som spiller i avdelingen over. Sarpsborg har hatt enkelte gjesteopptredener i 1. divisjon, men nå er det sammenslutningen av klubber i Sparta som drar spillere og publikum. I 1997 var Sarpsborg det eneste laget som dro fra Bislett med 3 poeng – det skjedde typisk nok i kampen etter at Vålerenga hadde slått Brann 3-0 i cupen. Lenar Berby ble matchvinner den gang, og han spiller fremdeles for klubben, i en alder av 36.
Har ingen andre ”claim-to-fames” i stallen, og vil nok slite tungt, selv om vi ikke ser bort i fra at de tar en 3-poenger i serieåpninga. Gjett hvem de møter?

Link: www.sarpsborgfk.no

Spiller hjemme mot Vålerenga ca 18. april (serieåpninga)
Spiller borte mot Vålerenga ca 31. juli

Legg igjen en kommentar