Lars Bohinen – fra hofta mot Byderbyet

VPN har tatt noen ord med Lars Bohinen fire dager før Byderbyet. Den sportslig administrative lederen i Vålerenga med fortid både i Lyn og Vålerenga (2 ganger) svarte kontant. Du startet med fotballen i Bærum, ikke sant? Før du gikk til Lyn og så til Vålerenga. Hvordan var det å komme til østkanten av byen … Fortsett å lese «Lars Bohinen – fra hofta mot Byderbyet»

VPN har tatt noen ord med Lars Bohinen fire dager før Byderbyet. Den sportslig administrative lederen i Vålerenga med fortid både i Lyn og Vålerenga (2 ganger) svarte kontant.

Du startet med fotballen i Bærum, ikke sant? Før du gikk til Lyn og så til Vålerenga. Hvordan var det å komme til østkanten av byen den gang?

– Det var et sjokk å møte Erling Ytterland, Marvin Arnesen og Stig Arne Gjellestad. Ellers var det en drøm å komme på øverste nivå rent sportslig, og et mareritt å komme på nederste nivå administrativt.

Føler du noen tilhørighet til noen del av Oslo idag?
– Jeg er hjemløs i så måte. Har flyttet 11 ganger de siste 15 årene. Liker meg i området rundt Vålerenga kirke dog!

Hva er best, hockey eller bandy?

– Hockey klart. Bandy er en nisjesport.

Hva slags bil kjører du for tiden?

– En Mercedes stasjonsvogn med litt ekstra guffe i.

Skinntrekk i den, eller?

– Med skinntrekk, ja.

Hva er det fineste med Lyn og hva er det verste?

– Det fineste med Lyn er den ukuelige troen på at de skal klare å fylle Ullevaal, det verste er at de er FC Lyn? FC? Hva står det for à? Football Club? Football Club Lyn, yeah! Når ble de så internasjonale? Skiklubb er hva de er! Og det er det verste.

Hva er det verste med Vålerenga og hva er det fineste?

– Det verste med Vålerenga er at altfor mange har brukt klubben til å profilere seg selv på bekostning av klubben og driften. Det beste med Vålerenga er utvilsomt engasjementet.

Lyn har et prosjekt som heter «Fullt Stadion 2007». Tror du det bare er kødd?

– Kan de klare det? Da måtte de i så fall bli en kultklubb som folk bare kom for å se på i ren nysgjerrighet. Akkurat som den filmen som het Hud. Hvem husker den nå?

Hvilke tre kamper gjennom tippeligasesongen er de viktigste for Vålerenga å vinne? (uavhengig av tabellsituasjon)

– LSK, RBK og LYN

Hvis du var på banen, er det i det hele tatt noen Lyn-spiller i dagens stall du hadde fryktet?

– Aldri fryktet noen spiller på en bane, bortsett fra Vinny Jones. Blir ikke redd Sokolowski, vet du. God spiller, men relativt harmløs.

Legg igjen en kommentar