Vålerenga – Odd 0-0

Tippeligaen 1. runde – Ullevaal Stadion 9.april 2006 – 11950 tilskuere Nervene var der, både på banen og tribunen. Sjansene, corner-orgie og null mål. Ikke spesielt spennende kamp, men det var serieåpningen i et nøtteskall. 1. omgang: Odd starter kampen med et fint angrep, hvor Könönen kommer seg lett inn i Vålerengas 16 meter, kommer … Fortsett å lese «Vålerenga – Odd 0-0»

Tippeligaen 1. runde – Ullevaal Stadion 9.april 2006 – 11950 tilskuere

Nervene var der, både på banen og tribunen. Sjansene, corner-orgie og null mål. Ikke spesielt spennende kamp, men det var serieåpningen i et nøtteskall.

1. omgang:
Odd starter kampen med et fint angrep, hvor Könönen kommer seg lett inn i Vålerengas 16 meter, kommer seg ned mot dødlinja, legger oppskriftsmessig 45 grader inn, men der er det bare Vålerengaspillere, som avklarer.
Odd fortsetter å presse de første 5 minuttene, og det må vel sies at de har gjort det beste forsøket på å komme best i gang. Denne gangen kommer de gjennom på vår venstreside, men Wæhler viser hva han er god for, og avverger forsøket.

Som sagt, odd kom best i gang, men Vålerenga har full kontroll på det Odd prøver seg på. Wæhler pådrar seg sesongens første gule kort, etter å ha felt en Odd spiller på drøyt 20 meter. Frisparket går like utenfor.
En av våre nye ervervelser foran denne sesongen, er Allan Jebsen. Han viste seg plassen verdig opptil flere ganger i kampen, og første gangen etter 26 minutter da han bryter et Odd angrep på midten, og spiller Hovi gjennom. Men dessverre er pasningen en smule for lang, og Hovi rekker den ikke. Men godt tenkt var det.

Snaue 30 minutter er gått, og Allan Jebsen er frempå igjen. Blir felt i en duell ved Odds dødlinje, ca 20 meter fra mål. Innlegget kommer, det er bra, men blir avverget i første omgang. Og det andre forsøket blir det heller ikke noe nevneverdig ut av.

Ronny Johnsen får frispark feilaktig blåst mot seg, og Odd får nok en gang sjansen fra drøye 20 meter. Det første forsøket var farlig, men dette forsøket, går rett i muren.

Etter 38 minutters spill, får Vålerenga sin største sjanse hittil i kampen. Jebsen legger nydelig inn på hodet til Daniel, som header ballen mot lengste hjørne. Jarstein i Oddmålet får avverget i siste liten. Grindheim er oppi situasjonen, og er klar for en eventuell retur, men Jarstein holder.

Snaue 40 minutter har gått, når Odd nok en gang får frispark fra ca 20 meter. Og også denne gangen ender det ikke i noen som helst. Tchoyi dribler, legger seg oppå ballen, og drar seg nesten fri. Får avsluttet, og ballen suser like over mål. Arni hadde selvsagt full kontroll, men kanskje litt tafatt av Vålerengaforsvaret.

Det siste som skjer i omgangen, er at Odds Könönen pådrar seg et gult kort, idet han forstyrrer Hoset ved et frispark. Han løper før ballen blir slått. Frisparket tas på nytt, og Hoset skyter rett i muren, snapper opp returen, og klinker til en suser som går rett på Jarstein. Godt forsøk.

2. Omgang:
Vålerenga starter bedre enn Odd i 2. omgang. Og i det 55 minuttet blir Grindheim felt, og Hoset tar frisparket. Det går rett i muren.

Men i det 61. minuttet kommer kampens største sjanse. Tchoyi får knote aleine igjen, og avslutter 1 centimeter utenfor. Sinnsykt nær 0-1 der.

Så begynner Vålerengas corner-orgie. Hoset slår en nydelig cross til Jebsen, som legger 45 grader inn til Daniel. Daniel skyter ballen via en Oddforsvarer til corner. Blir ny corner, som er svak, men Vålerenga biter seg fast. Så er det en dårlig Oddklarering, som ender i ny corner, som igjen forvandles til en ny corner. Så går det kanskje 20 sekunder, hvor ballen holdes inne på Odds banehalvdel. Wæhler varter opp med en super heading som ender i… ja du gjettet riktig, en corner. Ronny prøver seg på en halvveis brasse, men forsøket blir avverget. Ballen ender tilslutt hos Melkadze, som avslutter over.

Vålerenga presser på, og Odd er ikke i nærheten av å komme seg ut av egen banehalvdel. På håkkispråket, kalles det power-play. Og det er akkurat slik det så ut nå. Vi får nok en corner, som vi ikke klarer å score på. Alle disse cornerne og avslutningene skjer mellom det 74. og det 79. minuttet.

Odd avslutter 0-0 kampen med et frispark fra ca 25 meter, som ender 1 meter utenfor (Arni har full kontroll), og et skudd som kom ut av ingenting, men endte i corner. Arni avverger den, og kampen blåses av.

Alt i alt, var dette et klassisk serieåpningsoppgjør, som endte uavgjort. Kort oppsummert, så kan det vel sies at Odd la seg bakpå i deler av kampen, og at Vålerenga ikke klarte å skape det helt store. Men resultatet var i grunn fair nok. Kampen i seg selv var egentlig blottet for spenning og underholdning, men det hører med til sjeldenheten at en seireåpning er det. I hvert fall i Vålerengas verden.

Spillerbørs:
Arason 5
Hovi 4
Wæhler 6
Johnsen 5
Storbæk 5
Jepsen 6 Banens beste
Grindheim 3
Hoseth 4
Gashi 4
Fredheim Holm 5
Sørensen 5
Innbyttere:
Mekladze 5
Dos Santos 6

Vålerenga:

Arni Gautur Arason
Jarl Andrè Storbæk Ronny Johnsen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
Ardian Gashi (Levan Melkadze 46. min) Magne Hoset Christian Grindheim Allan Jebsen
Jan Derek Sørensen (Freddy Dos Santos 59. min) Daniel Fredhiem Holm

Odd:
Jarstein – Hagen, Nilsson, Hansén, Könönen, Ruud, Amundsen, Svindal Larsen, Tchoyi – de Ornelas, Joyce

Gule kort:

22. min Kjetil Wæhler
45. min Amundsen
69. min Daniel Fredheim Holm

Hoveddommer: Tommy Skjerven

Legg igjen en kommentar