VPN anmelder TV2s sesongvideo 2005

Det er godt gjort at en sesongvideo som er så dårlig laget likevel bør finnes i DVD-hylla til alle Vålerenga-supportere. Den første av flere DVD-utgivelser fra Vålerengas gullsesong 2005 ble gitt ut av TV 2 denne uken, og det er dessverre en dårlig utgivelse man har fått til her. Det er åpenbart at konseptet er … Fortsett å lese «VPN anmelder TV2s sesongvideo 2005»

Det er godt gjort at en sesongvideo som er så dårlig laget likevel bør finnes i DVD-hylla til alle Vålerenga-supportere.

Den første av flere DVD-utgivelser fra Vålerengas gullsesong 2005 ble gitt ut av TV 2 denne uken, og det er dessverre en dårlig utgivelse man har fått til her. Det er åpenbart at konseptet er å samle sammen ett eller annet for så å selge det til voldsom overpris for å tjene noen ekstra kroner. Det har TV 2 klart. Men likevel må du kjøpe denne DVD-filmen.

Innhold
På platens drøye 90 minutter får du se alle målene i Tippeligaen, NM, Royal League (i 2005), samt målet vårt i UEFA-cupen. Ingen bilder fra Champions League, men et par reportasjer før og etter kampene. Du får også se alle målene våre motstandere scoret på oss, og det trekker i grunn litt ned. De går systematisk til verk og presenterer hver kamp i riktig rekkefølge ut i fra når de ble spilt. Det vil si, cupkampene kommer som en egen bolk helt til slutt på platen (uforståelig hvorfor de har valgt det på denne måten). Etter hver seriekamp får man opp resultatene fra de øvrige kampene i Tippeligaen som ble spilt i den runden. Noen ganger (men alt for få) får man også se tabellen.

Mellom kampene har man lagt inn bilder fra sportsnyhetene som handler om Vålerenga. Siden dette er en TV 2-produksjon så blir det naturligvis en del fokus på Steffen Iversens fremtid i klubben, samt øvrige tabloidiserte nyheter. Kampen mot Odd er viet mer oppmerksomhet, og man får også se målene som kom i Kristiansand samme dag. Sesongen avsluttes (tror man) med noen jubelscener fra Rådhuset før man overraskende starter med cupoppsummeringen. Vil du virkelig se noe fra Vålerengas tap mot LSK på Åråsen igjen?

Ekstramaterialet er det på denne plata og, men her er det snakk om tabellen runde for runde, samt en oversikt over spillerne i Vålerenga. Ikke noe å bruke tid på med andre ord.

Vurdering
Dette kunne man lagt litt mer til rette for Vålerenga-supporterne enn det man har gjort. Jeg tror de fleste av oss ønsker å se 10 sekunder, og knapt nok det, fra tapene våre mot Start, LSK, Viking, Rosenborg og Lyn. Det er direkte unødvendig å gni dette inn. Heldigvis har man lagt inn en haug med kapitler som gjør at man enkelt kan skippe over de kampene man ikke vil bli påminnet om. I stedet kunne man viet mer oppmerksomhet rundt kampene våre mot Brann, Rosenborg borte og.. hmm.. spilte vi noen andre bra kamper?

Mest skuffet ble jeg imidlertid over dekningen fra siste serierunde og den påfølgende festen. De hadde kameraer overalt i Skien, og kunne vist ting som ikke gikk ble sendt på TV. De var tydeligvis live inne fra de to første målene i Skien, samt det første målet i Kristiansand, og dette var kult å se. Jubelscener fra tribunen kan man aldri få nok av når det gikk som det gikk. Dessverre ble de andre målene kun vist med en fortellerstemme i bakgrunnen. I introen til DVD-en ble det vist noen bilder fra Rådhuset og feiringa der, men i god TV 2-ånd ble det meste av fokuset viet til det at Kjetil Rekdal satt fast i heisen. Bare noen sekunder av det som skjedde på Rådhuset ble vist, til tross for at de må ha hatt mengder av tape fra denne kvelden.

Seriegullet blir rundet av med at Rekdal tok kone og barn på kino dagen etter, samt noen intervjuer av våre mest PR-kåte spillere i Vallhall. Coveret skryter av at platen inneholder intervjuer som aldri før er vist på TV, og det er disse intervjuene.

Du har sett det meste av denne DVD-en fra før i form av sportsnyheter og høydepunkter fra kampene på TV 2. Du vil ikke bli overrasket over noe som helst. Ettersom vi vant serien for første gang på 21 år, er likevel denne DVD-en et must i DVD-samlingen din. Hvis du er som meg vil du kjøpe alt som har med gullsesongen å gjøre, og da er denne DVD-en en fin start.

Terningkast: 2+

Informasjon:
Tittel: Høydepunkter fra gullsesongen 2005
Original tittel: Vålerenga 2005
Utgiver: TV 2
Distr: Paramount Home Entertainment
Pris: 200 kroner i Sjappa

Teknisk
Står at den er laget i 4:3-format, men funker fint i 16:9 på en widescreen.
Teksting: Ingen
Lyd: 2.0
Spilletid: 1 time 35 minutter

Legg igjen en kommentar