Kommentar: Hvem vil låne et seriegull?

Vi går inn i et maktskifte i norsk fotball. For første gang siden 1991 vil vi få en annen seriemester enn Rosenborg, men er det virkelig noen som ønsker å ta over tronen? Gullkandidatene har gjort sitt ytterste for å ikke vinne – det tror jeg Rosenborg vil tjene på. Årets sesong kan best minne … Fortsett å lese «Kommentar: Hvem vil låne et seriegull?»

Vi går inn i et maktskifte i norsk fotball. For første gang siden 1991 vil vi få en annen seriemester enn Rosenborg, men er det virkelig noen som ønsker å ta over tronen? Gullkandidatene har gjort sitt ytterste for å ikke vinne – det tror jeg Rosenborg vil tjene på.

Årets sesong kan best minne som barneleken «sisten». Vålerenga, Start, Lillestrøm, Lyn og Viking har en etter en skreket «du har’n!» mens de løper og gjemmer seg bak en diger busk. Media leter forgjeves etter noen som sier at de faktisk tror sitt eget lag vil bli seriemestere. Ekspertene står i kø med å mene ting, men i klubbene er man like beskjedne og nøkterne som Ola Pottit er på landsbygda.

Fire seire
Lillestrøm, Lyn og Viking har flere ganger blitt hektet av i gullstriden, skal man tro mediene. Uken etter er de med igjen, før de på ny bli hektet av. Gjennom hele denne perioden har lagets trenere hevdet at sitt lag ikke kommer til å vinne serien. Det har nærmest vært opplest og vedtatt. Faktum er at det før den siste serierunden bare skiller fire poeng mellom tetduoen og Lyn/LSK. Tenk om disse lagene hadde hadde gått for gull og gitt alt i de siste kampene? Da kunne mest sannsynlig Tom Nordlie og Kjetil Rekdal lagt den interne rivaliseringen bak seg, og heller fundere på hvordan de klarte å tape forspranget de engang hadde.

Men heldigvis for Start og Vålerenga er de andre topplagene i like elendig form som seg selv. I de fem siste serierundene har disse fem lagene til sammen vunnet fire kamper. Lyn har vunnet to kamper, Lillestrøm og Start har vunnet en hver, mens Vålerenga og Viking står uten seire i disse fem rundene. Vålerenga ville faktisk vært seriemestere etter uavgjortkampen mot Viking hadde de slått Start i Kristiansand. Så nære var Rekdals mannskap.

Er det virkelig noen som ønsker å vinne seriemesterskapet?

Farlige trøndere
Den eneste klubben i Norge som aldri har lagt skjul på sine mål er Rosenborg. Hvor mange ganger har man hørt Rosenborg-treneren si at de ikke kommer til å vinne serien etter en dårlig start? Selv i begynnelsen av årets sesong var det å vinne seriegull målsetningen for de seiersvante trønderne. Til sammenligning var Kjetil Rekdals målsetning å være med å kjempe om gullet.

Mens Rosenborg gleder seg til å spille fotballkamper foran mange tilskuere, som for eksempel på bortebane i Europa, går Vålerengas visekaptein Freddy dos Santos ut og sier at spillerne blir nervøse av å spille foran mange mennesker. Han mener at dette kan være årsaken til Vålerengas synkende formkurve de siste kampene.

Med denne uviljen til å virkelig stå på når det gjelder, lanserer jeg herved Rosenborg som favoritt til å vinne Tippeligaen 2006. Det er den eneste klubben som gjennom de siste 20 årene har vist at de takler press. I årets sesong har de vunnet alle kampene som har vært viktige for dem å vinne. De kom seg til Champions League, og selv om de har vært plassert langt nede på tabellen, har de aldri vært i virkelig fare for å rykke ned.

Den gangen utfordrerne reiser seg opp og sier at «vi skal ta gull!» vil jeg kanskje endre dette synet. Hører du Kjetil Rekdal?

Legg igjen en kommentar