På innsida av subfraksjonene

VPN har i lengre tid jobbet for å få kontakt med ulike supporterfraksjoneringer tilknyttet Klanen og Vålerenga. Ultras, Unge Enga og Miniklanen er alle kjente subfraksjoner av Vålerengas supportere. Men det finnes flere. Hvem er så disse grupperingene? VPN har brukt både tid og penger på å komme seg på innsida av flere av miljøene … Fortsett å lese «På innsida av subfraksjonene»

VPN har i lengre tid jobbet for å få kontakt med ulike supporterfraksjoneringer tilknyttet Klanen og Vålerenga. Ultras, Unge Enga og Miniklanen er alle kjente subfraksjoner av Vålerengas supportere. Men det finnes flere.

Hvem er så disse grupperingene? VPN har brukt både tid og penger på å komme seg på innsida av flere av miljøene som alle vet om, men som svært få snakker om. Først ute er blokkfløytefraksjonen, eller VIF Fløytaz som er deres offisielle navn.

– Vi starta opp fraksjonen etter bortekampen mot Lillestrøm i år. Sier gruppas leder «Silje», og legger til:

– Den stemninga og det trøkket Kanarifansen klarte å lage med trommer og sanger der de kombinerte spennende italienske og spanske ord var helt sinnsykt. Vi kunne liksom ikke bli hengende etter, ikke sant. Så da fant vi ut at blokkfløyter det har vi jo alle hatt en gang, og de må jo kunne bli brukt til noe fornuftig.

Kanarifansen har jo hatt en fantastisk oppsving etter at de fikk med seg trommeslager på kampene. Sangen «Forza Kanari Ole – Ole – Ole» har blitt en uovertruffen slager. Kombinasjonen av det italienske forza (styrke) og det spanske olé (hei og hå) har skapt et unisont uttrykk som alle andre supportergrupperinger bare kan se lang etter. Men hvordan skal VIF Fløytaz matche dette?

– Vi skal lage sanger der ulike blokkfløytestrofer er med på sprite opp innholdet. På linje med «Oh ah vi er Lillestrøm vi er Lillestrøm vi er Lillestrøm» vil vi legge til strofer fra Lisa gikk til skolen – den kan alle – når Klanen synger «Å Vål’enga, ære være Vål’enga». Planen er at man skal bli skikkelig gira av det trøkket som alle fløytene lager. Bare tenk når vi skal ta «Gikk en tur på stien…» Jeg er sikker på at den harmonien og den klangen vi kan legge på når alle synger den sangen og klapper vil ta fullstendig pusten fra motstanderne våre.

Dette høres unektelig spennende ut. Vi har derfor spurt Klanens talsmann Gjermund Nordtug om hva han syns om initativet.

– Dette er nok et eksempel på hvor godt autonomien i Klanen fungerer. Her får Kanarifansen helt klart svar på tiltale. Vi oppfordrer alle som har lyst til å bli med på å skape en ny trend innen supporterkultur om å starte denne typen subfraksjoner. Alle som har blåseinstrumenter på loft og i kjeller bør kjenne sin besøkelsestid. Hva hadde vel landskampene til Norge vært uten han som spiller trompet under kampropene?

Nei det er ikke lett å svare på. Vi håper at «Silje» og hennes crew får den respekten de fortjener. De har til og med laget en egen BLOGG for VIF fløytaz her:

http://vif-floytaz.blogspot.com/

Så hva venter du på? Det er kamp mot LSK i morgen. Tromme mot blokkfløyte. Bygd mot by.

VPN kommer tilbake med flere subfraksjoner i tida framover.

Legg igjen en kommentar