Gabardinserien: Bodø/Glimt

(U)SYNLIG? Ja, dette er slagordet for nasjonal konferanse for homofili som arrangeres i Bodø i helgen.Makan til dårlig timing for en homofilikonferanse skal man lete lenge etter, for mens de snakker tørr teori i Bodø så vil tidenes rævkjøring finne sted på Ullevaal. Det er feil uke å kødde med Vålerenga, vi er nede etter … Fortsett å lese «Gabardinserien: Bodø/Glimt»

(U)SYNLIG?
Ja, dette er slagordet for nasjonal konferanse for homofili som arrangeres i Bodø i helgen.
Makan til dårlig timing for en homofilikonferanse skal man lete lenge etter, for mens de snakker tørr teori i Bodø så vil tidenes rævkjøring finne sted på Ullevaal.
Det er feil uke å kødde med Vålerenga, vi er nede etter å ha mistet VIP-billettene våre til Europa. Vi skal fortsatt på tur, men må bak forhenget til turistklasseplassene. Vel, noen skal få svi og det er dere som er noen.

Bodø Glimts innspill i eldrepolitikken
Vi husker alle de årelange diskusjonene om å sette bestemor ut på anbud. I Nord-Norge går de enda lenger. Bodø Glimt har nå innført pant på bestestefar. Harald M. Brattbakk og Erik Hoftun er første par ut i denne ydmykende returordningen, som i praksis går ut på at eldre, som fortjener en verdig pensjonstilværelse, i stedet skal røre rundt å gjøre seg til latter.

Nord mot Sør
Rullings mot sigaretter, skrå mot snus. Østnorsk fyrverkeri mot nordnorske blindgjengere. Vi har handlet og utviklet en spillerstall av ypperste nordisk kvalitet, dem har solgt sine ”stjerner” til benketilværelse hos middelmådighetene Brann og Lsk. Slik lukter det av, ikke bare fisk, men også forfall og nedrykk.

Ingen eliteserielag fra Norges tre nordligste fylker
Nå har det begynt, vi får en hel høst med klaging og sutring. Huff og huff, ingen eliteserielag fra Nordland, Troms og Finnmark, dette blir vanskelig. Det blir nesten like vondt som at vi ikke har noen eliteserielag fra byer som begynner med bokstavene N, A og E. Ja, men hadde vi ikke hatt kysten utenfor Nord-Norge hva skulle vi søringene levd av da, er argumentet som møter oss i alle sammenhenger når nordlendigene føler at sin eksistens er truet. Det er på tide å våkne bønder. De har kyst rundt hele Afrika også, uten at det gjør at dem vasser i penger. Sannheten er at vi ikke vil savne dere overhodet, strengt tatt har vi ikke merka at dere har vært med heller.

Treneren
Hvis du vil høste heder og ære i quiz, eller selskapslivet ellers, er det bare å lære seg navnet på Bodø Glimts trener. Spilloppmakeren og sjarmtrollet heter Ola Haldorsen. Jeg vet ikke hvilke plan Bodø Glimt hadde når de ansatte dette karismatiske fyrverkeriet av en leder, men ingen skal beskylde dem for å ha vært ambisiøse.

Herlig supporterkultur
Du kan si hva du vil om folk fra Bodø, men supporterkultur det kan dem i hvert fall. Hvilke andre supportere ville for eksempel vært innovative nok til å male dobørsten sin i klubbens farger og til alt overmål ta den med på kamp. Herlig og folkelig, ja nesten litt sprøtt, skikkelige gærninger er dere.

Selve kampen
Vi er tilbake i hverdagen. Vi er ikke fornøyde, vi vil ha hevn, vi vil ha revansje, vi rett og slett skal ha tre poeng. Offerlammet heter Bodø Glimt. Slakterbenken heter Ullevaal. Det er tid for godt gammeldags fotballblot.

Kjære Bodøværinger, dere er på vei bort fra eliteserien, farvel

Legg igjen en kommentar