Snart 9 år og nyfrelst

Som mange etter hvert har lagt merke til – vi har fått en egen junior-supporteravdeling i Nederland. Dette syntes de med et bløtt hjerte i VPN (ikke mange av oss, men vi finnes) var såpass gøy at vi ville snakke litt med gutten. Vi sendte av gårde en liten mail, og med god hjelp av … Fortsett å lese «Snart 9 år og nyfrelst»

Som mange etter hvert har lagt merke til – vi har fått en egen junior-supporteravdeling i Nederland. Dette syntes de med et bløtt hjerte i VPN (ikke mange av oss, men vi finnes) var såpass gøy at vi ville snakke litt med gutten. Vi sendte av gårde en liten mail, og med god hjelp av pappa har vi fått svar. Husk – gutten er 8 år…

Først av alt, kan du fortelle oss litt om deg selv?

Hei, jeg heter Thymo og er 8 år gammel. Jeg blir 9 år den 1. oktober. Nå har jeg sommerferie, og etter det skal jeg begynne i 6. klasse. Jeg bor sammen med pappa og mamma, og en søster som er 2 år gammel i Soesterberg, nesten midt i Nederland. Mine hobbyer er å spille gitar, karate, hoppe på trampoline, fotball og data. Mine faborittspill er Ringenes Herre, Runescape og Age of Empires. Jeg synes bueskyting er gøy også. Jeg har en bue sammen med pappa, og han har lagd en pil til den. Jeg liker å kaste frisbee også og så spiller jeg en del på PS2. Der har jeg også noen favorittspill; Extermination, World-destruction League (Warjetz) Kingdom Hearts, SSX3, Jak & Dexter og Ssxtricky. Jeg liker også å sykle, og det var vel alt av hobbyene mine.

Vi har alle fått med oss at du var på ferie i Oslo når du så Vålerenga for første gang. Kan du fortelle litt om opplevelsen?

Jeg reiste til Norge med fly sammen med pappa og mamma og lillesøster. Det var den andre gangen vi var i Norge. Vi bodde hos en venn som heter Vigdis. Hun har en søster og mannen til søstern inviterte oss på kamp, fordi han er en kjempesupporter, så vi sa ja og ble med.

Jeg syntes det var kjempegøy og det var spesielt gøy fordi det var min aller første fotballkamp, og også fordi det var i et helt annet land og fordi de vant 3-0!

I Nederland er min favorittklubb Ajax.

Det var veldig spesielt også fordi jeg fikk høre en klubbsang for første gang, og de sang og klappa hele kampen! Før og under kampen fikk jeg masse å spise også, 2 Cola og 3 pølser. Det var også gøy å se en ekte fotballstadion og se spillerne score «live». Og så hadde de kjøpt en ny spiller også, en veldig god en, Flo. Og kampen var den første Vålerenga-kampen for ennå en ny spiller, Hoseth. Vi satt øverst på den nederste delen av stadion, og når det nesten blei mål så reiste alle som satt forran meg seg opp, så jeg måtte stå på stolen min for å se.

Før kampen dro vi til en liten fotballbutikk, men alle Vålerenga-draktene de hadde der var for store til meg. Etterpå dro vi til Vålerengasjappa, og der solgte de nesten bare Vålerenga-ting, så der fikk jeg en drakt, en caps, en ryggsekk, en penn og en matboks. Drakten bruker jeg nesten hele tiden nå.

… og midt under kampen rista alle på nøkkelknippene sine, og det var fordi de mente at motstanderne skulle gå hjem og mate sauene sine.

Vi har også hørt at du har fått ganske mye oppmerksomhet for din Vålerenga-interesse i det siste. Kan du fortelle oss litt om det?

På den første dagen fikk jeg masse e-mail! En av dem var fra pappan til en av spillerne, og sjefen for stadion (kan det være Siem han mener? red.) sendte meg en mail også. Jeg fikk e-post fra mange andre supportere også, og en fra en lærer som hadde elever som var 10 år gamle, og mange av de var også Vålerenga-supportere! En annen snill dame sendte oss tekstmeldinger under kampene med scoringer. Jeg synes det er gøy med denne oppmerksomheten. Det var kjempegøy at det sto om siden min på VPN så raskt også. Jeg har fått over 30 mailer nå, og fra mange får jeg mer informasjon om klubben og bilder.

Til slutt spurte vi litt om kommende kampplaner, men der valgte pappa å svare i stedet, siden Thymo snart har bursdag…

Jeg ville ikke la han svare på det siste spørsmålet fordi vi planlegger å komme tilbake til Oslo den 23. okober for å se kampen mellom Vålerenga og Rosenborg som en bursdagsgave. Kanskje billettene blir gaven til han. Sannsynligvis kommer vi til å reise til Belgia for å støtte Vålerenga under returkampen mot Club Brugge også.

Det er gøy å se hvordan Vålerenga fascinerer alle, uansett alder og hvor du kommer fra. Flott er det også å se at pappa støtter opp under guttens interesse. Når en er bare 8 år, er det greit å ha foreldre som tar ens interesse på alvor. Til sist vil vi takke Thymo for at han svarte på vår mail. Kanskje vi sees i Oslo senere, under en Vålerenga kamp?

Legg igjen en kommentar