FC Haka (Finland) – Vålerenga 1-4

Valkeakoski Stadion, 3.08.2005 – Champions League-kvalifisering, 2. runde, 2. kamp – 2500 tilskuere FC Haka (Finland) 1 ( 1)        –         Vålerenga 4 ( 2) 7. min Lethinen 1-0 29. min 1-1 Wæhler 42. min Gashi 31. min 1-2 Flo 55. min dos Santos 60. min 1-3 Iversen 70. min 1-4 Flo Arni G. Arason David Brocken … Fortsett å lese «FC Haka (Finland) – Vålerenga 1-4»

Valkeakoski Stadion, 3.08.2005 – Champions League-kvalifisering, 2. runde, 2. kamp – 2500 tilskuere

FC Haka (Finland) 1 ( 1)        –         Vålerenga 4 ( 2)

7. min Lethinen 1-0
29. min 1-1 Wæhler
42. min Gashi
31. min 1-2 Flo
55. min dos Santos
60. min 1-3 Iversen
70. min 1-4 Flo

Arni G. Arason
David Brocken Ronny Johnsen Kjetil Wæhler Freddy dos Santos
Ardian Gashi Thomas Holm (Ishizaki fra 70.) Christian Grindheim (Mabizela fra 69.) Daniel Fredheim Holm
Steffen Iversen (Hulsker fra 62.) Tore Andre Flo

Lagoppstilling FC Haka: Vilmunen – Kangaskorpi, Okkonen, Pasoja, Innanen, Kauppila, Manninen, Popovitsj, Salli, Mattila, Fowler.

Etter faktaartikkelen om Haka og Gabardinmannens herjinger hadde jeg et inntrykk av at laget vi egentlig skulle møte var Moss in disguise. Laget kommer fra en by som livnærer seg av å lage vond lukt, har liten interesse rundt laget og er dårligere enn oss.

Da tv bildene begynte å rulle fra Koskenkorva fikk man i alle fall se at de hadde et noe bedre stadionanlegg. Tribuner i betong på 3 av 4 sider er veldig bra sammenlignet med Melløs.

1. omgang
Da kampen ble blåst i gang var pulsen ganske ok, men det endret seg jo kjapt da. Kampen var ikke mange minuttene gammel da Haka sin spiss Lehtinen leker med Wæhler og møkker ballen inn ved nærmeste stolpe bak en Arason som mest av alt så ut som om han prøvde å etterligne Bjørn Einar Romøren da sistnevnte datt ned på 239 meter.

Auda. Det var jo ikke planen. Vel, vi er like langt og 82 min igjen. Etter målet dytter vi mange lange baller mot Iversen, men det er ikke utelukkende vellykket. Vi taper en del andreballer og midtbanen blir løpende en del imellom.

Etter 13 min får vi frispark rett utenfor Hakas sekstenmeter og de tiller opp muren sin med to dverger til å dekke ballbanen mot nærmeste hjørne. Keeperen stiller seg en meter fra lengste stolpe…Dessverre setter Iversen skuddet rett i muren.

Flo begynner også å friskne til etter 15 min og først går han i en hårfin offside før han i neste angrep skyter langt over fra 10 meter, vel det er en start.

Etter ca 30 min blir det mindre morsomt å heie på hjemmelaget. Da vinner Vål’enga fire hodedueller inne i feltet på rappen og plutselig er Wæhler alene igjen og fire meter fra målet. Wæhler dytter den til høyre for keeper og det står 1-1. Deilig! Men vi stopper ikke der. 2 min senere kommer Gashi seg ut på kanten og legger inn til en umarkert Flo. Sistnevnte tar ned ballen mellom brystvortene og banker den opp i krysset fra 4 meter. 1-2 og vi er i realiteten videre.

Derfra og ut omgangen er det ganske grei skuring. Haka ypper seg noen ganger med bl.a. en heading som går utenfor og et langskudd som Arason ikke har kjempeproblemer med selv om han må gi en liten retur. Vi kommer til en ganske stor sjanse da Flo tverrvender og skyter 30 cm utenfor nærmeste stolpe.

Gashi får gult kort for å dytte spiller på midtbanen. Hmmm, skal vi se. Samme mann fikk gult kort, kjeft og bot for noen dager siden for å gjøre akkurat det samme. Tipper I er fornøyd nå.

2. omgang

Vi starter 2. omgang med å være Haka ganske overlegne, Iversen er farlig frempå et par ganger. Et skudd blir slått til corner og ved en anledning ble han spilt alene igjennom, men han stopper opp og venter opp flere Engaspillere. Til slutt får Flo skutt, men skuddet blir blokkert.

Freddy pådrar seg også et gult kort for løpe ned han lille hippiedvergen til Haka. Stakkaren tålte ikke kroppskontakten og ble byttet ut 5 minutter senere. Panzerboy!
Etter 60 min er det klart for 1-3. Flo kommer alene med keeper. Lurer han ut av målet, stopper opp og spiller en løs ball til Iversen. Iversen har få problemer med å score på åpent mål fra 2 meter…heldigvis.

Etter målt blir han byttet ut og Hulsker entrer matta. Vål’enga beholder et visst trykk i denne delen av kampen selv om det er mange bytter Ishizaki og OJ kommer inn for Enga mens Limer’n og Grindheim byttes ut noen minutter etter Steffen.

Mabizela markerer seg bortimot direkte. Men etter ha tråklet seg gjennom forsvaret til Haka og spilt vegg med Flo skyter han uforklarlig over åpent mål fra 7 meter. Kjipt det. Mabizela skal visstnok ha jobbet hardt etter at han skrev kontrakt for oss og jeg ønsker at han skal blomstre hos oss, som alle andre spillere Siem og Rekdal legger sine klamme hender på.

Etter ca 70 min er det tid for 1-4. Ishi spiller fri Flo og sistnevnte rykker i boksen og dundrer ballen inn i mål via keeperens venstre fot.

Etter dette er det egentlig ikke så mye å spille for egentlig, vi leder 5-1 sammenlagt og har 4 bortemål mer enn dem, så vi tar det litt roligere og er ikke så på hugget selv om vi fortsatt fører kampen. Nærmest scoring i sluttminuttene er derfor Haka. Først ved lit nonchalant keeperspill fra Arason, deretter på en heading fra 4-5 meter der Arason gjør en klaseredning.

Alt i alt var det tidvis oppløftende spill. Flo virket bedre og mer på hugget enn han noensinne har gjort i sin korte Engakarriere. Og tar man da i tillegg med at Brügge ikke er i toppform og at Start og Viking tok til sammen 1 føkkings poeng så har dette vært en ganske bra Engadag.

Legg igjen en kommentar