Gabardinserien: Odd

Heter det ”Skien”, eller ”Sjeen”, dette spørsmålet har vel de fleste av oss måtte spørre oss selv om etter at lille Odd fra lille Skien i lille Grenland rykka opp i Tippeligaen. En parentes om en parentes Spørsmålet fikk sitt svar etter en vareopptelling litt ute av kontroll i Faresgrillen, en tragisk hendelse som gjorde … Fortsett å lese «Gabardinserien: Odd»

Heter det ”Skien”, eller ”Sjeen”, dette spørsmålet har vel de fleste av oss måtte spørre oss selv om etter at lille Odd fra lille Skien i lille Grenland rykka opp i Tippeligaen.

En parentes om en parentes
Spørsmålet fikk sitt svar etter en vareopptelling litt ute av kontroll i Faresgrillen, en tragisk hendelse som gjorde mer for å plassere denne ubetydelige delen av Norge på kartet, enn det Odd har klart på hundre år.
Skien er ellers mest kjent for sin industrivirksomhet. Tidligere etablerte man nemlig større industriforetak i området, ikke på grunn av skattereglene, ikke på grunn av infrastrukturen, ikke fordi telemarkinger er spesielt produktive, nei rett og slett fordi telemarkinger er de eneste du får til å stå og pisse i sitt eget bade- og drikkevann for skillemynt. Det er nesten søtt å høre på når de skryter av at Grenland har vært et industriområde, de har fortsatt ikke skjønt det, området var og er Norges største søpledynge for tungmetaller og annet industrielt avfall. De tok regningen for vårt fremskritt, ikke bare det, de tok regningen på avbetaling og har igjen flere tusen år av nedbetalingstiden. Slik dumskap fortjener hånlatter mer enn takk. Den dag i dag kan hunder fly og unger lyse etter en dukkert i sjøen. Halveringstiden for tungmetallene i sjøen rundt Skien er tusenvis av år, det er lenge, spesielt tatt i betraktning av at halveringstiden for publikumsoppmøtet på Odds hjemmekamper var ca. 3 måneder. I Skien er det ingen som bryr seg så lenge det er varmt i vannet.

Arne Sandstø
Arne Sandstø er Odds svært grønnsaksinteresserte trener. Ingen skal beskylde han for å ha grønne fingre, men han ser verden gjennom gartnerøyne. Når Oliver Occean uttaler at han vil forlate den skitne byen, uttalte Sandstø at han skulle la Occean rotne på rot. Ingen tviler på at Sandstø er i stand til å gjennomføre den trusselen, etter den grundige jobben han har gjort med resten av troppen. I tillegg til at Occean skal råtne, har Sandstø også uttalt at han driter i løk. Da spesielt de supporterløkene som kritiserer han. Både kritikken og drapstruslene fra løkene mot sin egen trener har stilnet etter at Odd nå har vært i kalasform og slått ut Alta i cupen og med stormskritt nærmet seg den magiske 10 poenggrensen i serien. I disse magiske oppgangstidene spør hele Skien seg nå om hvilke grønnsak Sandstø helst ville ha vært hvis han fikk velge.

Loppemarked
Spillerne i Odd holder et nivå som gjør at selv LSK har råd til å kjøpe dem. Det må være trist for en spiller når agenten din ringer og sier at gnieren fra Gursken har tatt kontakt. Da føler du deg som den siste teddybjørnen på loppemarkedet, den med en arm, ett øre og øyne som henger ned til haka, eller Espen Hoff som den kalles i Skien.. I Odd får de stadig vekk den typen telefoner og det sier i grunnen alt om nivået i klubben. Eller for å si det med ett språk Sandstø er fortrolig med; Odd sine spillere er som potene, de kan brukes til alt, men er ikke gode til en dritt.

Odds historie
Ivar Hoff er kanskje en klovn, men han har i hvert fall tatt seg tid til å gå igjennom fotballens historiebøker. Han konkluderte med at Odds pokaler i cupen er tatt i en tid hvor det å vinne NM-gull var like imponerende som å ta svømmeknappen. Vi snakker om en klubb som har vunnet sine NM gull på loddtrekning og walkover, i FINALEN. Når vi var heldige nok til å møte Odd i cupfinalen for noen år siden, kunne vi se hva som skjer når de møter anstendig motstand. Det er lett å konkludere med at fotballen har vokst og er i ferd med å bli for stor for lille Odd fra Grenland.

Kaster seg usett
Når vi, eller andre lag for den del, får Odd på besøk er det mer en tålmodighetsprøve enn en fotballkamp. Alle som har vært på Ullevaal og sett Odds keeper få gult kort for uthaling av tid, på stillingen 0-0, før det er spilt en halvtime, vet hva jeg prater om. Odd kommer til Ullevaal for å se på klokka i 90 minutter. Det handler ikke om å spille kynisk, det handler om sabotasje mot selve spillet fotball. Det er som å spille poker mot en som kaster seg usett hver eneste runde. Han sitter slik bare for å se om du sovner så han kan rundstjele deg. Det er Odds plan også, de skal få spillerne våre og klanen til og sovne for så å utføre et simpelt tyveri.
I mellomtiden simulerer de alt fra fallesyke og brokk til lei hoste for å få tiden til å gå. Du skal være bra ynkelig som person og fotballspiller for å finne glede i å ”spille” for en slik klubb. Erik Holtan har gjort det i en mannsalder… Når vi slipper å se den usympatiske tjukkasen i kveld, skyldes det at han har fått det han har simulert i en årrekke, nei ikke orgasme… jeg snakker selvsagt om skade.

Selve kampen
Dette er roser mot ugress. Dette er artister mot statister. Dette er 3 poeng. I motsetning til Odds pokaler så er alle poeng like mye verdt, også de tatt fra tidstjuvraddene fra Skien.
Møt opp og nyt at Hoseth og de andre gutta våre tar jobben fra Odds hobbygartner. Møt opp og nyt at Vålerenga får loppisgutta til å lengte tilbake til sin forurensede hverdag. Det heter at om hundre år er allting glemt, lille Odd rykker ned og vil bli glemt raskere enn Holtan kan si ”kake”.)

God kamp.

Legg igjen en kommentar