Vålerenga slipper trolig straff

Vålerenga Fotball har gode kort på hånda når de skal forklare hvorfor de ikke bør bli bøtelagt av Norges Fotballforbund etter at en person kom seg ut på banen i kampen mot Fredrikstad mandag. Norges Fotballforbund (NFF) vil be Vålerenga om en redegjørelse om hva som skjedde – noe som er standard prosedyre. – På … Fortsett å lese «Vålerenga slipper trolig straff»

Vålerenga Fotball har gode kort på hånda når de skal forklare hvorfor de ikke bør bli bøtelagt av Norges Fotballforbund etter at en person kom seg ut på banen i kampen mot Fredrikstad mandag.

Norges Fotballforbund (NFF) vil be Vålerenga om en redegjørelse om hva som skjedde – noe som er standard prosedyre.
– På bakgrunn av redegjørelsen og delegatrapporten, vil det bli gjort en vurdering av om det er nødvendig å fremme sak. I så fall blir saken fremlagt for NFFs doms- og sanksjonsutvalg, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF til Vålerenga På Nett (VPN).

Presedens
Det at enkelte benytter fotballkamper til å vise hva som skjer med mannens edlere deler når det er kaldt er ingen ny sak i norsk fotball. I åpningskampen på Vikings nye leikegrind mot Molde 1. mai i fjor var det en person som tok seg ut på banen etter at Viking hadde gått opp i ledelsen 1-0. Viking slapp unna bot den gang.
– Viking fikk ikke bot for hendelsen i fjor, og grunnen til dette var så vidt jeg forsto aksjonen som ble tatt mot vedkommende. Viking Fotball ga strengest mulige straff til vedkommende umiddelbart etter at han var pågrepet. Det at politiet arresterte vedkommende, og at han deretter ble bøtelagt, kan også ha hatt en påvirkning, sier driftsansvarlig Gisle Oseberg til VPN.

Livstidsdom
Personen som stormet banen ble utestengt på livstid fra alle Vikings kamper.
– Bøtene til Vålerenga sitter løst i NFF, men jeg tror vi slipper denne. Viking-saken danner presedens og vi har en god sak, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem til VPN.
– Like tilfeller skal behandles likt, sier Solheim i NFF.
Om ikke Viking-saken i seg selv er et godt nok eksempel for Vålerenga å unngå straff, vil cupfinalen i fjor kanskje være enda bedre. I cupfinalen, som arrangeres av NFF, tok en person seg ut på banen mens kampen var i gang.
– Dette gjør bare at vi styrker saken vår, forteller Siem.

– Kan ikke klandres
Til tross for massiv sikkerhet, mener klubbene selv at de ikke kan garantere at noen tar seg inn på banen.
– Det blir helt feil dersom klubben skal straffes i slike forhold, selv ikke med hundre mann rundt banen kan man sikre seg mot slike ting, mener Oseberg i Viking.
– Jeg har uttalt akkurat det samme tidligere, informerer Siem.
Det er ikke avklart når en eventuell avgjørelse i denne saken kommer.

Legg igjen en kommentar